Babykamer met vogeltjes thema

Babykamer vogels Le Living

Na het inrichten en ontwerpen van de dierenkamer ben ik aan de slag gegaan met de babykamer. Dit lekkere, lichte kamertje was voornamelijk wit met 2 lichtblauwe muren en vrolijke stippen accenten in pasteltinten. Voor baby 2 vond ik het wel leuk om de kamer te veranderen, maar niet té rigoureus. De meubels zijn dus ook hetzelfde gebleven.

Vogeltjes thema

Ook voor deze babykamer heb ik een thema gekozen: vogeltjes. Ik ben geïnspireerd door het vogeltjes dessin van het Nederlandse babymerk: Mies en Co. Een mooie, rustige print in het zwart, wit, grijs en beige. Deze tinten vormden dus ook de basis voor het babykamer ontwerp, waarbij ik goud als accentkleur heb gekozen. Voor kinderkamers vind ik het leuk om binnen een bepaald thema te werken.

Mies en Co print

Om mijn vriend ervan te overtuigen dat de babykamer veranderd moest worden, heb ik even een moodboard gemaakt met mijn ideeën hierop. Visualiseren helpt om je idee te ‘verkopen’!

Moodboard vogeltjes babykamer Mies en Co
Moodboard vogeltjes babykamer Mies en Co

Neutrals

Na een kleurrijke kamer, heb ik nu heel bewust voor een neutralere kamer gekozen, waar je lekker tot rust komt. Natuurlijke en aardse tinten die je nu erg veel ziet en die ik heel mooi vind. Om eenheid en rust te krijgen, zijn alle muren in de kleur Shadow White van Farrow & Ball geverfd. Dit steekt mooi af tegen het witte houtwerk en plafond. Op de vloer eikenhout en een wit duette van Luxaflex voor het raam.

Meubels in de babykamer

De meubeltjes zijn hetzelfde als in het oude babykamertje. Een witte meidenkast die ik via Marktplaats heb gekocht en zelf heb opgeknapt. Een lekkere stoel van HAY (J110) met hierin een schapenvachtje. De welbekende kruidenrekjes van Ikea (Bekvam) aan de muur waar je allerlei accessoires en decoratie op kwijt kunt. Het mozesmandje is van Leipold. En het boekenkastje van Kartell (Ghost buster).

Babykamer Le Living vogels punniknaam
Babykamer Le Living HAY J110 stoel
De blank houten HAY J110 stoel met lekker schapenvachtje. Op de grond een rond vilten kleed van Volero.
Meidenkast wit Biedemeier babykamer Le Living
Witte meidenkast via Marktplaats gescoord en zelf opgeknapt. Bovenop een gouden potje van Blokker met een pannenkoeken plantje.
Meidenkast wit kinderkamer babykamer Le Living

Babykamer accessoires

In de accessoires op de babykamer komt het vogeltjes thema naar voren. Het beddengoed is natuurlijk van Mies & Co met het vogeltjes dessin. Boven het wiegje hangt een slinger van Dodi for kids gemaakt van vilt. Op de andere muur gouden metalen vogels van All the Luck in the World en een verenlamp (Umage) van Eos. Verder heb ik de accessoires zoveel mogelijk in het neutrale kleurenpalet gelaten (beige, wit, grijs) met als accentkleur, goud.

Mozesmand / wieg Leipold slinger vogeltjes Dodi for kids
Het mozesmandje / wiegje is van Leipold. Erboven een hele toffe custom made slinger van vilt met vogeltjes van Dodi for kids.
Wieg / mozesmand Le Living Mies & Co
Het mozesmandje met linnengoed van Mies & Co en een sprei van Koeka.
Wieg mozesmondje Leipold met Mies & Co linnengoed
Le Living babykamer mr Starsky en gouden vogels
Aan de muur een geboorteposter van Mr Starsky. Ernaast de gouden metalen vogels van All the Luck in the World.
Le Living babykamer Ikea plankjes
Op de welbekende Ikea plankjes (Bekvam) allerlei accessoires. Leuk om de boel te decoreren!
Le Living babykamer vogels Kartell Ghost buster
Onder de plankjes een transparant kastje van Kartell die al heel lang op mijn wish list stond. Ik vind het zo’n schatje! Leuk voor de boekjes.
Geboortekaartje preeg letterpress, goudfolie Le Living vogeltjes
In het ontwerp van het geboortekaartje heb ik de vogeltjes terug laten komen en ook goud als accentkleur gebruikt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.