Interieurontwerp Watergraafsmeer – Amsterdam

Watergraafsmeer project eettafel

Voor een jaren dertig benedenwoning in de wijk Watergraafsmeer in Amsterdam heb ik in verschillende fases interieuradvies gegeven. Het huis is volledig gestript en er kwam een flinke uitbouw zodat er een ruime leefetage ontstond. De wens was om een gezellig, kleurrijk familiehuis te creëren met genoeg opbergruimte. De stijl is modern, Scandinavisch en ook een tikje vintage.

Optimale indeling

Mijn advies begon bij het maken van een goede indeling. Voor dit jonge gezin van 5 was een grote woonkeuken met veel opbergruimte een grote wens. Daarnaast ook een goede bijkeuken met plek voor de wasmachine, droger en extra koel-/ vriesruimte. In de uitbouw hebben we een flinke lichtstraat geplaatst en voor de achterpui is goed gekeken naar de raamverdeling in stijl van het jaren dertig huis.

Lichtstraat aanbouw Watergraafsmeer

Kleurenplan & materialisering

Voor het ontwerp van de keuken werd een geweldige meubelmaker ingeschakeld die een grote keuken in blauw, wit en eiken ontwierp met een Dekton blad. Er ontstaat een levendig geheel door het spoeleiland met barretje en de open vakken voor leuke items. Aan de keuken grenst direct een groot bureau, uit hetzelfde materiaal opgetrokken wat zorgt voor rust en eenheid.

In de aanbouw is er gekozen voor een vloer van woonbeton, in de rest van het huis lag al een eikenhouten vloer. Het kleurenpalet bestaat uit beige, donkerblauw, terra cotta en grijs groen. We hebben voor een beige/ grijzige basiskleur voor op de muren gekozen, wit houtwerk en een statement muur in de zithoek voor de warmte. In de bijkeuken en toilet gingen we voor een combinatie van een vrolijke, gekleurde terrazzo vloer met een groene langwerpige wandtegel. De hal is voorzien van lambrisering in een blauw/grijs tint en een maatwerkkast in dezelfde kleur. Voor de raambekleding zijn we voor linnen overgordijnen gegaan met creme plissé gordijnen tegen de inkijk. Kleurenplan Le Living James Watt

Lichtplan

Voor het lichtplan zijn we op zoek gegaan naar een mooie combinatie van basisverlichting, sfeerverlichting en functioneel licht. In de maatwerkkasten zijn mooie spots verwerkt, we hebben wandspots toegepast en bij de bank hangt bijvoorbeeld een leuk hanglampje. Voor de armaturen zijn we op zoek gegaan naar een gezellig maar ook kloppend geheel. Lichtplan Watergraafsmeer wandlamp

Kijk je mee naar het resultaat?

Eettafel James Wattstraat Sav Oksen

De grote eikenhouten eettafel met mooie eye catcher lamp in koperkleur.

Maatwerkkeuken Watergraafsmeer blauw

Woonkeuken Watergraafsmeer

De maatwerk keuken bestaande uit eikenhout, wit en donkerblauw.

Leuke krukken van & Tradition aan de bar.

Eettafel Sav Okse watergraafsmeer strak eiken

Een kinderbureautje in een nis gemaakt die de overgang vormt tussen het oude huis en de uitbouw.

Muur kleur Red Earth

Traploper sisal Cunera

Op de trap een Sisal loper voor de sfeer en veiligheid.

Maatwerk onder de trap Oval room blue

In de hal een mooie blauw/ grijze tint op de muur en een maatwerk ladekast onder de trap in dezelfde tint.

Toilet terrazzo tegel en groene wandtegel

De toilet met terra kleurige terrazzo tegel die op de achterwand doorloopt. Op de zijwanden zit een groenige tegel, deze kleur komt terug in de spikkels van de terrazzo tegel.

Woonkamer James Wattstraat

De zithoek met strakke bank en losse hocker met gezellig hanglampje erbij. De luchtige linnen gordijnen zie je hier ook goed.

TV meubel en Red Earth Farrow & Ball

De deur is meegeverfd in de kleur van de wand. Dit oogt rustiger.

Tuin Watergraafsmeer

En een mooie asset van dit Amsterdamse huis, een lekkere tuin!

Foto’s gemaakt door: Claudia Cornelisse van See interiors.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.