The nursery

Er is een baby op komst! Dit heeft ervoor gezorgd dat mijn aandacht en tijd ineens naar hele andere zaken ging. Wat komt er allemaal kijken bij het krijgen van een baby…? voor mij ging er een nieuwe wereld open. En zoals je wellicht zult begrijpen had deze blog ineens heel wat minder prioriteit.

Afgelopen maanden ben ik bezig geweest met één van mijn leukste huis projecten! Het inrichten van onze babykamer!

De kamer die als babykamer ging fungeren, hadden we snel bepaald; het ‘waskamertje’ naast onze slaapkamer. Hier stond vrij weinig in, dus we konden snel aan de slag! Om mijn ideeën een beetje te structureren en om knopen te hakken, heb ik een simpel moodboard gemaakt.

Thema en kleur
Omdat wij nog niet weten wat het wordt is het kamertje ‘gender neutraal’. Ik vind het zelf fijn om het kamertje licht te houden en daarnaast kleurrijk, het is toch een kinderkamer! Als thema heb ik gekozen voor bolletjes/ stippen/ polkadots. Ik werd geïnspireerd door het polkadot servies van Emma Bridgewater en de spot schilderijen van Damien Hirst.

De eerste beslissing die heb ik genomen is de kleur voor op de muur. Ik ben voor Parma grey van Farrow & Ball gegaan. De verf heb ik bij de Ru in Amsterdam gekocht. Zij hebben mij goed geadviseerd welke muren een kleurtje te geven. Ik vind het mooi dat het witte kozijn van de deur nu extra uitkomt en daarnaast staat deze kleur ook prachtige bij de eiken houten vloer.

De meubeltjes

Het kamertje is klein en om het niet te propperig te maken, ben ik echt heel selectief in meubeltjes geweest. Wij hebben een handige kast in de badkamer en hier hebben we een commode van gemaakt. In de babykamer staat een linnenkast, wieg en stoel. Ik ben op zoek gegaan naar een meidenkast nadat een vriendinnetje mij op dit model had geattendeerd. Na veel gespeur heb ik er één gevonden, alleen moest deze nog wel geschuurd en geschilderd worden. Een flinke klus, maar met behulp van mijn lieve ouders is dit helemaal goed gekomen. De kast is gewoon wit, wat ook weer een goed contrast geeft tegen de blauwe muur. Voor het wiegje ben ik gegaan voor een klassiek mozesmandje van Leipold. Natuurlijke materialen en neutrale kleuren. Ook makkelijk te verplaatsen, wat mij handig lijkt. Als ‘lekkere stoel’ heb ik de HAY J110 stoel gekocht. Deze stond al langer op mijn verlanglijstje en komt heel leuk tot zijn recht in het kamertje.

Accessoires

De basis is neutraal, dus daarom in de accessoires meer kleur! Vorig jaar heb ik op mijn blog een stukje gewijd aan de fantastische tapijten van The Weavery shop. Helaas had ik er tot nu toe nog geen geschikte plek voor, maar nu wel! Ik heb een hele leuke ‘happy rug’ bij Driss & Bettina gekocht, die de kamer helemaal opfleurt. Op elke Pinterest foto van een babykamer staan tegenwoordig de Bekvam kruidenrekjes van Ikea. En ik moet zeggen, ze zijn ook echt superleuk en handig om wat accessoires op te zetten/ aan te hangen. Zo heb ik er een leuke wolkenmobiel van Liewood en kleerhangertjes aan hangen en staan er boekjes en houten speeltjes van vroeger op. Aangezien een kamer nog niet echt leeft zonder plant, heb ik het kindje-op-moeders-schoot gekocht. Ik heb deze in een mooi blauw potje van Dille & Kamille gepot. Ik vind het zelf een heel schattig plantje en ga het ook onthouden als cadeautje voor aankomende mama’s! Qua accessoires kun je verder veel met linnengoed. Zo heb ik een heel schattig wieglakentje bij Zara home gekocht met gekleurde, geborduurde bolletjes.

Hi-ha-haken

Mijn eerste aankoop voor de baby was een gestreepte tekkel van het merk Anne-Claire Petit. Deze had ik al een tijd geleden gespot en vind ik een lekkere vrolijkerd. Toen mijn schoonmoeder hem zag, gaf ze te kennen zelf ook wel wat dingen te kunnen haken. Zo gezegd, zo gedaan (nogmaals many thanks)! Het eerste project werd een mooie deken voor in de wieg. Heel neutraal met, uiteraard, bolletjes! Hierna heeft ze kleerhangertjes van vroeger opnieuw bekleed en houten bollen voor de lamp ‘omhaakt’. De lamp is uiteindelijk wel mijn pronkstuk geworden. Zelf bedacht en gelukkig héél goed uitgepakt! Het snoer en de fitting heb ik bij Snoerboer gekocht en de lamp bij Sissy Boy Homeland. Aan het snoer heb ik de houten kralen in verschillende grote met een gehaakt jasje geregen. Dit maakt het kamertje toch wel af he?

De babykamer is zo goed als klaar (misschien nog een leuke plaat voor aan de muur?) en het wachten op de kleine is begonnen! Gelukkig nog genoeg leuke klusjes te doen en meer tijd voor deze blog. Binnenkort o.a. een artikel over de make-over van onze hal!

 

 

4 reacties

  1. Jullie zijn er klaar voor, laat het kleintje maar komen?
    Wat een geweldig vormgegeven kamer.

  2. […] het inrichten en ontwerpen van de dierenkamer ben ik aan de slag gegaan met de babykamer. Dit lekkere lichte kamertje was voornamelijk wit met 2 lichtblauwe muren en vrolijke stippen accente… Voor baby 2 vond ik het wel leuk om de kamer te veranderen, maar niet té rigoureus. De meubels […]

  3. Hoi mag ik vragen waar je die bollen voor de lamp hebt gevonden? Ben er al dagen naar op zoek! Groetjes Gerlieke

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.