Altijd het juiste model, met een modulaire bank.

Modulaire bank Roche Bobois Le Living

Een modulaire bank is de bank die met je meebeweegt! Deze bank bestaat uit losse zitelementen waarmee je zelf de vorm en grootte bepaalt. Ze zijn steeds populairder en hier kan ik wel een aantal redenen voor bedenken!

Voordelen van een modulaire bank:

  • In deze Corona tijd heeft ons huis veel nieuwe functies gekregen doordat we veel meer thuis zijn. Het is fijn als je een bank hebt die zich gemakkelijk hierop aanpast. Wil de 1 TV kijken en de ander ongestoord een boek lezen, je schuift zo even de elementen uit elkaar!
  • Een modulaire bank ziet er speels uit. Jarenlang was de hoekbank immens populair, maar deze is veel leuker! Je kunt met de losse zitelementen spelen en zo heel makkelijk nieuwe opstellingen bedenken en gezellige hoekjes creëren. Ook kun je verschillende materialen, kleuren en volumes kiezen en met elkaar combineren.
  • Steeds minder mensen willen een TV centraal stellen in de woonkamer. Door het gebruik van een modulaire bank kun je een zithoek en TV-hoek maken met dezelfde bank. Zet de rugleuningen bijvoorbeeld tegen elkaar aan.

In mijn laatste interieurontwerpen heb ik ook 2x een modulaire bank verwerkt. Ik laat je mijn ontwerpen en overwegingen zien!

In dit ontwerp van de woonkamer van een vrijstaand huis in Leidsche Rijn zie je aan de linkerkant een hoekbank en aan de rechterkant van de woonkamer 2 zitelementen met de ruggen naar elkaar toe. Op deze plek stond vroeger de eettafel, maar door de grote woonkeuken inclusief tafel is deze overbodig geworden. In deze hoek kun je je nu lekker terugtrekken op de hoekelementen die verschillende kanten opkijken. Ook leuk dat deze bank in het midden van de ruimte staat, dit geeft een speels effect!
Indeling woonkamer Rozentuin
In deze langgerekte woonkamer hebben we er ook voor gekozen om 2 zitplekken te maken. Aan de onderkant zie je een zitje met 2 fauteuils en daar kun je ook in de vensterbank zitten. Bovenin de grote zithoek rondom de haard. De bank bij de haard is een modulaire bank, je kan op de hoek aan beide kanten zitten zodat je lekker naar buiten kunt kijken.

Lijkt zo’n modulaire bank je ook wel wat? Hier wat mooie voorbeelden van modulaire banken op een rij!

Fest Dunbar modulaire bank blog Le Living
Fest Dunbar modulaire bank blog Le Living
Een superstoer Nederlands ontwerp! De Dunbar van Fést Amsterdam.
Tufty Time B&B Italia modulaire bank blog Le Living
Tufty Time B&B Italia modulaire bank blog Le Living
On my wishlist, de Tufty Time van B&B Italia ontworpen door interior designer Patricia Urquiola. De klassieke Chesterfield in een nieuw jasje!
Mah Jong Roche Bobois modulaire bank blog Le Living
Mah Jong Roche Bobois modulaire bank blog Le Living
De Mah Jong sofa van Roche Bobois is misschien wel de meest bekende modulaire bank ter wereld. Verkrijgbaar in hele toffe stoffen van Kenzo, Missoni en Jean Paul Gaultier. When fashion meets interior…
N701 ethnicraft modulaire bank blog Le Living
N701 ethnicraft modulaire bank blog Le Living
Deze bank (N701) van het Belgische merk Ethnicraft heeft wat weg van de Togo van Ligne Roset vind je niet?
Bodilson Shark modulaire bank blog Le Living
Bodilson Shark modulaire bank blog Le Living
Deze bank van het nieuwe Nederlandse merk Bodilson (Shark) is erg gaaf en in heel veel uitvoeringen te krijgen.
Movani Diego modulaire bank blog Le Living
Movani Diego modulaire bank blog Le Living
Net ontdekt de Diego van Movani. Deze strakke bank is volledig zelf samen te stellen!

Wat vind jij van een modulaire bank? Welk voorbeeld spreekt je aan?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.