Speciaal project in Kats, Zeeland

Huis Zeeland Le Living

Een project in Zeeland

In Kats op het eiland Noord-Beveland ben ik met mijn man 2,5 jaar geleden eigenaar geworden van de Zeeuwse Oase, voorheen de Zeeuwse Rozentuin. We zijn flink aan de slag gegaan met deze buitenplaats die inmiddels bestaat uit een landschapstuin van 4 hectare, 5 cabins en een vakantiehuisje in de natuur, een restaurant, rozenkwekerij en giftshop. Gasten kunnen hier dwalen door de tuinen, overnachten, rozen kopen, lekker eten & drinken, spelen in onze speeltuin, maar er is ook gelegenheid om dingen te vieren! Zo zijn wij afgelopen jaar op deze plek getrouwd, waanzinnig!

Waar mijn man zich vooral gericht heeft op het bedrijf (ik doe wat meer marketing dingen), heb ik mij in eerste instantie voornamelijk bezig gehouden op met het woonhuis wat erbij hoorde. De vorige eigenaren woonden ook op deze plek en dit huis kwam met de verkoop vrij. In dec ’21 kregen wij de sleutel van hun huis. Het huis uit de jaren ‘70 met flinke aanbouw uit een latere tijd, was niet geheel mijn stijl en op bepaalde punten had het ook wel modernisering nodig.

De uitdagingen van een jaren ’70 huis. 

Bij een buitenhuis had ik een beeld van een authentiek boerderijtje met veel details. Dit is een ruim huis met weinig bouwkundige schoonheid. Maar a la, dat is ook een mooie uitdaging! Aangezien het ons tweede huis werd (Amsterdam blijft onze basis), leek het mij leuk om wat meer out of the box te gaan en o.a. op het gebied van kleur, wat meer te experimenteren. Waar ons huis in Amsterdam veel charme van zichzelf heeft, moest ik hier echt aan de bak.

Dit project was voor mij ook een mooie kans om alles wat ik in de tussentijd geleerd had als interieurontwerper, in de praktijk te brengen! Toen wij 7 jaar geleden in ons huidige huis in Amsterdam kwamen wonen had ik nog minder kaas gegeten van bijv. lichtplannen, dus hier toen ook niet zoveel aandacht aan besteed. Dat kon nu wel! Maar ook met een kleine maarr, niet alles ging overhoop. De meeste muren bleven staan en ook de meeste plafonds zijn behouden. Op de begane grond was de vloer oké, dus ook dit was een gegeven.

Je bent je eigen klant

Dat ik een project voor mezelf mocht doen, is anders. Waar je als interieurontwerper keuzes voor klanten trechtert, doe je dat nu ook voor jezelf, al is dat lastig. Het scheelde misschien dat mijn man ook best wat ideeën had en dat ik wist dat ik het allemaal wat gedurfder wilde. Ook vond ik het leuk om verschillende sferen neer te zetten in de verschillende ruimtes van het huis, waarbij het uiteindelijk toch een kloppend geheel zou zijn! Zoals bij alle plannen ben ik begonnen met indelingen tekenen en moodboards maken. De volgende kernwoorden heb ik aan dit project gegeven:

Eclectisch – design – kleurrijk – flexibel – inspirerend – comfortabel – gastvrij – connectie met buiten

Interieurmoodboard kleurrijk eclectisch

De lijst met dingen die we aan wilden pakken werd steeds langer en van strak trekken, is dit toch een verbouwing van een half jaar geworden.

Het is leuk om ook zelf dingen te doen!

In december 2021 zijn we begonnen met een gedeelte van het huis, leuk om ook zelf de handen uit de mouwen te steken. De 4 kamers op de eerste verdieping van het oude gedeelte van het huis en de badkamer kregen een make-over. Ik wilde er echt lekkere gastenkamers van maken waar je het gevoel hebt even weg te zijn, maar het moest ook een beetje budget proof. Ik had nog flink wat groene verf over van een kinderkamer dus 1 kamer werd groen. Hetzelfde met de blauwe kamer en de beige. Aangezien verschillende kleuren wel grappig werkt, heb ik ook nog een kamer oudroze geverfd. Nu kunnen gasten kiezen in welke kleur kamer ze gaan liggen! Ook de badkamer werd gepimpt met schilderwerk en een nieuwe badkamermeubel. De inrichting komt veelal van Ikea en Marktplaats en ook bijv. Sissy Boy Homeland, Hema, H&M Home hebben een bijdrage geleverd. Wat zijn het fijne gastenkamers geworden!

Logeerkamer Zeeland zelf gepimpt oranje beige

Logeerkamer Zeeland zelf gepimpt oranje beige

Logeerkamer Zeeland zelf gepimpt groen natuurlijk

Logeerkamer Zeeland zelf gepimpt groen natuurlijk

Logeerkamer Zeeland zelf gepimpt roze en stipjes

Logeerkamer Zeeland zelf gepimpt blauw scandinavisch

De keuken hebben we behouden. Het was een kwalitatief goede keuken van het Italiaanse Arclinea. Lichtblauw met RVS en een granieten blad. Niet mijn eerste keuze, maar het heeft ook wel wat! Waar ik eerst alle tegeltjes verschrikkelijk vond, ben ik ervan gaan houden en hebben we er, door de toevoeging van een terracotta tint op de muur, een gezellige Italiaanse keuken van gemaakt. Hier kunnen we knus met zijn 4’en zitten. De donker groene hanglamp, ronde marmeren tafel en het String Furniture rekje, geven het wel een retro lookje.

Gezellige Italiaanse keuken licht blauw

Kastenwand keuken lichtblauw

Italiaanse keuken Zeeland

Gezellige keuken Kitchen Aid

Gezellige Italiaanse keuken details
Art wall keuken roest kleur

Details keuken

Arne Jacobsen butterly chair upholstered

Detail kastenwand keuken

Toen kwam de aannemer in beeld

Vanaf februari is de lokale aannemer, de Driehoek aan de gang gegaan. Voor de rest van het huis moest er meer vakkennis aan te pas komen en ook onze vrije tijd was niet oneindig. In de woonkamer zijn we begonnen met leidingen en elektra infrasen, nieuwe lichtpunten maken, elektra naar buiten, andere vensterbanken. En vanaf daar het huis door! In de eetkamer en tuinkamer gingen de plafonds eruit en overal werd gestuct. De open zolder op de aanbouw hebben we omgetoverd tot paradijs voor onze jongens en hier kwamen 2 slaapkamers, een speelzolder en badkamer. Leuk om een nieuwe indeling te bedenken, extra dakramen en een badkamer nauwkeurig uit te werken onder een schuine kap.

Van indelingen maken, materialen uitzoeken, een licht- & elektraplan maken en vooral ook heel veel producten inkopen, alles heeft de revue gepasseerd! We hebben met leuke lokale partijen gewerkt, zo komt de grote eettafel van een houtzagerij een dorp verderop en al het maatwerk is gedaan door Arno een vriend van hem!

De entree

In de hal hebben we niet gek veel veranderd. De trap heeft een uitgesproken ontwerp en hebben we zo gelaten. De trapleuning is alleen wel naar de poedercoater gegaan, want die was vuurrood. Voor de gasten hebben we glazen knoppen, die ook wel een beetje kunstobjecten zijn, aan de muur geplaatst om hun jas aan op te hangen. De lange wand in de hal hebben we voorzien van lekker opvallend behang. Een hal kan dat wel hebben! Alles is hier gestuct, geverfd en de lichtpunten zijn aangepast.

Hal met bankje en haken

Hal Zeeland behang Cole & Son

De living

De basis is gelijk gebleven, maar wat voelt deze ruimte anders! Alle muren zijn gestuct, leidingen ingefreesd en stopcontacten naar beneden gebracht. Er zijn nieuwe lichtpunten aangebracht en er is een nieuwe zwevende houtkachel. Hier knallen we natuurlijk ook met het meubilair, lekker veel kleur! De Mah Jong bank was een favoriet van mijn man, dus die kwam er! En daaromheen zijn we verder gaan creëren. Ik vond het leuk om bij het raam aan de voorkant een zithoekje te maken. De maatwerkbank benadrukt mooi de breedte en zorgt voor extra zitplekken, daarnaast verstopt het de radiator die erachter zit. Je ziet in deze ruimte ook een duidelijk lijnenspel terugkomen van zwarte lijnen. In de zijkanten van de boekenkast, de Petit Friture hanglamp, de salontafel en het frame van de marmeren side table.

Kleurrijke Living room Zeeland

Ferm Living servies kast met zilver servies

Knusse zit living room kleurrijk

String furniture kast walnoot

Maatwerkbank raam en radiatorombouw

Gezellige kussens op erkerbank

Kunst op Gubi side table

Iconische Roche Bobois sofaa

Hangende haard Mata Wanders

Missoni kussens

Roche Bobois Mah Jong bank De eetkamer

Deze ruimte is erg licht met een grote lange glaspui en straalt warmte uit door de okergele wanden. Deze kleur ontstond door het schilderij met de kazen wat we al eerder hadden aangeschaft. Dat er in deze ruimte een joekel van een eettafel moest was duidelijk, de langwerpige ruimte dicteert het. Bij de houtzagerij in Kortgene hebben we een mooie eikenhouten boomstam uitgezocht waar het blad van is gemaakt. De stalen poten zijn goed geplaatst waardoor ze niet snel in de weg zitten. Ik wilde een gezellige eettafel waarbij we met velen kunnen zitten en iedereen aan kan schuiven. Een mix aan stoelen, die wel mooi samengaan, helpt hierbij. Ook is hier veel aandacht besteed aan het lichtplan en ging het hele plafond eruit. Een goede afwisseling van inbouw- en opbouwspots, wandlampen, indirecte verlichting en een statement lamp boven de eettafel. Omdat er in de keuken weinig ruimte was voor een espressomachine en we wel koffieliefhebbers zijn, hebben we een pantry in de eetkamer ontworpen. Zo is een mooie koffiehoek ontstaan!

Eetkamer Le Living okergele muur boomstamtafel

Eetkamer okergele muur boomstamtafel Flos Aim

Eetkamer Zeeland licht okergeel pantry boomstamtafel

Eetkamer Zeeland licht okergeel pantry boomstamtafel

Detail pantry eikenhout

Eetkamer Zeeland licht okergeel pantry boomstamtafel, boom in huis

Fornasetti borden

Stalen deuren Mondriaan verschillende soorten glas

De tuinkamer

Deze ruimte is zo gaaf geworden! Vroeger was dit het restaurant wat hoorde bij de rozentuin. Wij noemen het nu de tuinkamer vanwege de vele ramen en de connectie met al het groen buiten. Ik wilde hier veel planten en werken met natuurlijke tinten. Qua kleurstelling niet te gek, maar vooral gelaagdheid creëren door het toepassen van veel verschillende materialen. De klinkervloer zat erin en hebben we zo gelaten, al zijn de kleden zeker geen overbodige luxe. Alle muren zijn gestuct, balken geschilderd, het plafond aangepakt en er zijn allemaal nieuwe lichtpunten gekomen. De Mondriaan-achtige stalen deuren heb ik zelf ontworpen en zijn een ware eye catcher geworden. De verschillende soorten glas maken hem echt anders dan anders. De doorgang naar de bijkeuken en het kantoor kunnen we afsluiten d.m.v. een leren gordijn. De groen emaille gaskachel hebben we bij laten plaatsen waardoor het snel gerieflijk kan worden. De tegelwand achter de kachel, maakt het een gezellig hoekje. Om de radiator heb ik een ombouw ontworpen waar de ovale vorm van de buitendeur in terugkomt. Het lijkt een kast, maar alleen het rechter paneel is een kastje. Achter de overige ‘deurtjes’ zit de radiator. De ovale vorm komt ook weer terug in de Deens ovale tafel en de comfortabele stoelen. De groene bank was voor mij liefde op het eerste gezicht. Dit ontwerp trok mij zo aan! Erg blij dat deze hier een mooie plek heeft. Ook hier verschillende soorten verlichting. Opbouwspots (kokertjes) als basis tussen de balken. Wandlampen naast de opvallende deuren en boven de eettafel messing hanglampen. Deze kun je verschillende kanten op richten door de beweegbare kappen.

Tuinkamer vergadertafel notenhout Sharks

Tuinkamer planten

Tuinkamer vergadertafel Shark Artifort Table du sud

Tuinkamer vergadertafel Shark Artifort Table du sud

Wandplanken Vitra Corniche Ombouw radiator meubel

Tuinkamer vergadertafel Shark Artifort Table du sud

Roche Bobois Bubble

Kasten Studio Job

Emaille gaskachel

Het kantoor

De voormalige winkel is nu kantoor, en wat voor 1! Hier komen de groentinten weer terug en met de combinatie van messing, linnenlook behang en notenhout wordt het een heel chique geheel. Het bureau staat middenin de ruimte en is een echte blikvanger. Ik wist dat er een bureau van formaat moest komen en toen ik deze zag wist ik dat dit hem moest worden. Echt een bijzonder ontwerp. Achter het bureau heb ik een zwevend dressoir ontworpen met planken in dezelfde kleur als de muren. Achter het dressoir een mooi structuurbehang. Het werkt lekker om achter je wat kastruimte te hebben. Ook een comfortabele fauteuil is erg prettig in een werkkamer en dat is de Husk! Deze ruimte is ook gestuct, geverfd, behangen en er zijn wat lichtpunten verplaatst en bijgekomen.

Chique Kantoor bureau Zanotta

Maatwerk dressoir met bijpassende planken groen

Maatwerk dressoir met bijpassende planken. Planken afstylen

Detail kantoor

Fauteuil B&B Italia

Detail Husk B&B Italia

Overview chique kantoor

Master bedroom

De main slaapkamer bevindt zich op de begane grond van de uitbouw met aan beide kanten heel veel glas en zicht op de tuin. Een bijzondere setting. Dat we iets met de blinde achterwand wilden, dat wisten we direct. Ik was fan van het Nuvolette behang van Cole & Son en mijn man vond de donkerblauwe variant heel tof. Zo ontstond het idee van een donkerblauwe slaapkamer. Door het aanwezige kunstwerk waar nude en dieprode tinten in zitten, kwamen we op het kleurenpalet. De indeling van deze ruimte stond redelijk vast. We hebben hier niet heel veel hoeven verspijkeren, behalve lichtpunten voor wandlampen plaatsen, stucen, schilderen en behangen. Voor de ramen lekkere zware gordijnen van velours en ook een zacht kleed onder het bed is fijn.

Master bedroom behang Cole & Son Nuvolette

Overview slaapkamer blauw Nuvolette

Master bedroom behang Cole & Son Nuvolette

Ikea PAX kasten blauw

Tonone Bolt wandlamp slaapkamer H&M Home

Badjassen Missoni Paul Smith

Tonone Bolt wandlamp

Kinderzolder & badkamer

De zolder op de uitbouw was nog 1 grote open ruimte. Wij hebben hier een kidszolder van gemaakt met 2 slaapkamers, een badkamer en in het open middenstuk een speelruimte. Lekker gepuzzeld met de indeling dus. Aangezien de zolder erg donker was hebben we 3 dakramen toegevoegd en ook verschillende lichtpunten zijn erbij gekomen. Om wat makkelijker licht te plaatsten is het plafond in de nok een klein stukje verlaagd. Voor de speelzolder had ik al snel het vissenbehang van Cole & Son in mijn hoofd. De rest heeft zich hier eigenlijk omheen geschikt. In de badkamer ben ik gegaan voor meer kleur. Het is een kinderbadkamer dus het mocht wat vrolijker. De vierkante Winckelmans tegeltjes vond ik erg gaaf staan bij de terrazzo tegels waar ook een blauw vleugje in lijkt te zitten. De vloeren zijn van PVC.

Doorkijk naar de eetkamer vanaf de trap

Badkamer boys Winckelmans en terazzo ecostone

Badkamer boys Winckelmans en terazzo ecostone

Badkamer boys Winckelmans en terazzo ecostone

Badkamer boys Winckelmans en terazzo ecostone vakje douche spullen

Vissen behang Cole & Son speelzolder jongens

Kinderbed Zara Home

Boys room wollen kleed The Weavery Shop geel en Biedemeier kast

We zijn wel ‘eventjes’ bezig geweest met dit huis, maar man man wat is het een fijne plek geworden. Zo fijn om er nu te zijn, helemaal ons thuis!

Fotoreportage door By Marjolein 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.