The home office

thuiswerkplek home office Le Living

Thuiswerken valt voor velen niet meer weg te denken. Afgelopen jaar is er door COVID veel veranderd in het gebruik van ons huis. De meeste mensen zijn veel meer thuis geweest dan normaal en hebben ook voornamelijk thuis gewerkt.

Je gaat daardoor ook anders tegen je huis aankijken. Een fijn thuis is voor velen belangrijker geworden! Mensen zijn massaal aan het klussen geslagen, bouwbedrijven zijn superdruk en ook ik heb als startend interieurontwerper helemaal niets te klagen.

Hopelijk kunnen we in het nieuwe jaar langzaam weer meer op pad, echter geloof ik erin dat thuiswerken zal blijven. Misschien niet vijf dagen per week, maar sowieso een stuk meer dan pré Corona.

Omdat een fijne thuiswerkplek bijdraagt aan je werkplezier heb ik een aantal ideeën en tips op een rij gezet om aan de slag te gaan met het realiseren van een fijne home office. Ik heb hierbij de balans gezocht tussen functioneel en een mooi design.

Le Living home office thuis kantoor
Le Living home office thuis kantoor
Le Living home office thuis kantoor
Le Living home office thuis kantoor
Le Living home office thuis kantoor

De thuiskantoor ruimte

Heb je een aparte kamer waar je een thuiswerkplek van kan maken dan is dat natuurlijk erg fijn! Het liefste met genoeg plek voor een ruim bureau bij het raam (licht en ventilatie zijn fijn!) en bijv. een lekkere fauteuil zodat je ook kunt afwisselen. Denk ook goed na over de kleuren op de muur. Natuurlijke, lichte tinten werken fijn, maar ook een blauwige tint kan rustgevend werken.

Als je nou niet de luxe hebt van een aparte kamer, dan zijn er ook heel veel mooie (maatwerk) opties te bedenken voor in je woonkamer. Zie hier ook wat voorbeelden: get inspired!

Le Living home office thuis kantoor
Le Living home office thuis kantoor
Le Living home office thuis kantoor
Le Living home office thuis kantoor

Bureau

Een goed bureau is essentieel voor een fijne werkplek. Voor mij is een goed bureau lekker groot (minimaal 70cm diep is fijn), er is ruimte voor bijv. een tweede scherm, een kabelgoot, een glad werkblad en het bureau is evt. in hoogte verstelbaar. Niet altijd het allermooist, maar vooral functioneel!

Bureaustoel

Bij een goed bureau hoort ook een goede bureaustoel. Gewone eetkamerstoelen zijn lang niet altijd gemaakt voor uren achter elkaar zitten. Gelukkig zijn er inmiddels ook best wel wat mooiere bureaustoelen te vinden. Ik heb er een aantal voor je op een rij gezet. Het is ook goed om te weten dat sommige bedrijven de aanschaf van een bureaustoel (deels) vergoeden.

Bureau verlichting

Bureaulampen zijn functionele lampen, maar kunnen ook zeker een mooi, opvallend object zijn. Er zijn steeds meer bijzondere armaturen te krijgen in leuke kleuren. Een toffe bureaulamp kan een saai bureau opleuken!

Opbergruimte

Als je aan je eettafel werkt moet je telkens je werkspullen verzamelen als je wilt gaan eten. Het voordeel van een vaste thuiswerkplek is dat je je spullen gewoon kunt laten liggen. Toch is het ook wel lekker om je bureau opgeruimd te houden, de clean desk policy. Handige kantoor opbergers helpen hierbij.

Kantoor accessoires

Natuurlijk moet je kantoor ook een beetje mooi zijn! De juiste kantoor accessoires met een goede mix van functioneel en een mooi design helpen daarbij!

Händig standing desk
Händig standing desk

Laatste tips voor een fijne thuiswerkplek

Omdat we steeds meer videobellen is het ook goed om te bedenken hoe je achtergrond eruit ziet. Het is wel verstandig om dit redelijk rustig te houden! Maar heb je een heel tof kunstwerk? Hang die dan op! Het is ook leuk om dit te hebben hangen omdat het echt wat over jezelf verteld!

Daarnaast is veel groen in je kantoor altijd een goed idee! Goed voor de zuurstof en maakt het ook huiselijk.

Last but nog least, investeren in lekkere koffie;) (grapje!)

Thuiswerken wordt nóg fijner als je een fijne plek hebt!

De meeste foto’s zijn afkomstig van Pinterest.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.