Interieurontwerp gemeente monument in Zandvoort

Erker glas in lood Zandvoort

Toen mijn opdrachtgevers mij vorig jaar de Funda-link van hun net gekochte huis stuurden, maakte mijn hart een sprongetje. Wat een bijzonder huis, en zoveel originele elementen! Hier wilde ik heel graag een passend interieurontwerp voor maken.

Samen zijn we een heel leuk traject ingegaan waarbij we ons echt hebben laten leiden door al de schoonheid die in het huis zat. Deze wilden we nog beter tot zijn recht laten komen! Hiervoor hebben we ons verdiept in de stijlperiode van het huis (bouwjaar 1906) en de badhuisarchitectuur.

Reactie van mijn opdrachtgevers: “Op slag verliefd geworden op een monumentaal huis, waar zo ontzettend veel aan moest gebeuren. Waar en hoe moesten we beginnen? Laura leidde ons stap voor stap, van kamer naar kamer, naar het droomhuis waar we nu al bijna een jaar elke dag intens van genieten. Van een moodboard tot compleet lichtplan, uitgetekende inrichting en stapsgewijs behapbare en overzichtelijke keuzes die ons werden voorgelegd- Laura bleek zo veelzijdig en compleet in haar aanpak. Wij zijn ontzettend blij met Laura’s onmisbare hulp in dit grote project van ons eerste koophuis.

Overall moodboard Zandvoort

We beginnen het interieurontwerp altijd met een moodboard waarin we de hoofdstijl bepalen voor het hele project. En het leuke is dat dit moodboard direct supergoed werd ontvangen en mijn opdrachtgevers het gedurende het ontwerpproces ook weer regelmatig erbij pakten.

Entree

Le Living entree klassiek

Bij het binnentreden van het huis wordt de toon direct gezet, hier zijn we níet voor simpele witte muren gegaan. We hebben echt gekeken wat bij het karakter van het huis past en interessante combinaties gezocht.

Doorkijk hal klassiek

In de entree het prachtige Golden Lily behang van Morris & Co. Het leuke is dat dit patroon werd ontworpen in de tijd dat dit huis werd gebouwd. De tussendeur met ronde boog komt ook geweldige mooi uit.

Klassieke hal met trap

De huidige bewoners hebben best wat items overgenomen van de vorige eigenaar. O.a. ook deze lamp aan het plafond. De messing-kleurige  wandlampjes zorgen weer voor een modernere invalshoek!

De hal met behang

Het blauw op de muur staat erg mooi met het behang. We hebben lang getwijfeld over de vloer in de hal en keuken. Belgisch hardsteen of een Portugese patroon vloer, dit was best een gepingpong. Heel blij dat ze op mijn eerste advies zijn afgegaan en voor een stijlvolle & tijdloze Belgisch hardstenen vloer zijn gegaan!

Morris & Co behang

Prachtige architraven in dit huis!

KLassieke deur blauwEén van de toffe oude elementen in dit huis. Het geeft direct zoveel sfeer! Deze deur onder de trap heeft ook een mooie blauwe kleur gekregen.

Wandlampjes hal messing

We hebben voor lambrisering gekozen op de lange wand in de hal. Chique maar ook gewoon praktisch.

De keuken & eetkamer

KLassieke landelijke keuken

De nieuwe keuken in landelijke stijl met paneeldeuren en oud metalen greepjes. Helemaal passend bij het huis!

KLassieke keuken

Andere hoek van de keuken met een werkblad onder het raam. Heerlijk koken zo bij het licht!

Wandlamp keuken en vouwgordijn

Een leuk wandlampje tussen de grote raampartijen en ook de linnen vouwgordijnen staan geweldig!

Eetkamer lambrisering

De eetkamer, die aan de keuken grenst, met een geheel glazen dak. Vanwege het glazen dak hadden we een uitdaging qua verlichting, maar dit wordt goed opgelost met de wandlampjes! Naast het groen hebben we in de keuken okergeel als accentkleur gekozen, dit komt o.a. terug in de stoelen.

Wandlamp en lambrisering eetkamer

Een detail van de originele lambrisering. We zijn wel voor een ander kleurtje gegaan. De onderkant is nu Card Room Green en erboven de kleur Mizzle van Farrow & Ball.

Glas in lood eetkamer

In dit huis zit zulk prachtig glas-in-lood! Voor de kleurkeuzes hebben we ons hier ook erg door laten inspireren.

Details glas in lood deur

De woonkamer

Moodboard woonkamer klassiek

Het moodboard van de woonkamer. Dit geeft echt wel het klassieke interieur weer wat het is geworden met koloniale en botanische elementen.

Serre met glas in lood

De erker met glas-in-lood, voor mij echt de mooiste en bijzonderste ruimte van het huis! Mijn opdrachtgevers zitten hier vaak na een drukke werkdag de dag te evalueren!

KLassieke ornamenten beschilderd

Dit ornament zit ook aan de andere kant van de boog en komt met de groene achtergrond nóg mooier uit. Geweldig toch dat dit soort oude elementen in je huis zitten?!

KLassieke erker met glas in lood ramen

Deze klassieke lamp in de erker is ook van de voormalige eigenaar geweest.

Erker glas in lood

Het glas-in-lood & het groen, zo’n fijne combinatie!

Details klassiek interieur

Op verschillende plekken in dit huis hebben we wandlampen aangebracht. Hier een klassiek exemplaar. Op deze foto zie je ook het leuke vissengraat behang en in de erker de mooie linnen gordijnen. Het was belangrijk om deze goed te voeren omdat er bij het glas-in-lood veel warmte verlies is.

Overview woonkamer klassiek interieur

Een shot van halverwege de woonkamer, wat een ruimte! Hier moest ook echt wel een flinke bank in. Het goed uitgevoerde lichtplan met de subtiele spots in het ornamenten plafond zie je hier ook. Sommige mensen denken dat dit jammer is, hier zie je hoe het ook kan;)

Schouw met ornamenten

Een lekker knus hoekje bij de haard, dat wilde mijn klant! En dat is gelukt! Hier kun je na het uitwaaien op het strand lekker opwarmen. Het bankje vond ik toevallig op Marktplaats, deze was net opnieuw gestoffeerd dus een buitenkansje.

KLassieke schouw

Wat komen alle ornamenten toch mooi uit! Het meubel vanaf de haard zat er al in en hebben we glad gestuct. De onderkant is in Card Room Green van Farrow & Ball geverfd voor een mooi contrast.

KLassiek interieur Zandvoort

De tweede helft van de woonkamer wordt voornamelijk als ‘study’ gebruikt met een echt oud secretaire.

Secretair klassiek interieur

Overview klassiek interieur Zandvort

Hond Lou blend ook lekker in het interieur!

Details schilderwerk

It’s all in the fabulous details! Prachtige ornamenten, textuur behang en glas-in-lood.

Beschilderd ornament

Hier zie je ook nog eens hoe mooi alle ornamenten beschilderd zijn! De vorige eigenaar was ook schilder, dus dat verklaard een hoop.

Reflectie spiegel klassiek interieur

Deze grote spiegel boven de bank is ook overgenomen van de vorige eigenaar en reflecteert het licht uit de erker mooi!

Bank By Sidde

Zo’n lekker riante zitkamer!

Voorkant huis Haarlemmerstraat Zandvoort

Laatste shot van de gevel van dit huis. Wat vind je van dit project?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.