Interieurontwerp jaren dertig huis Bilthoven

Interieurontwerp Bilthoven

Afgelopen jaar heb ik een volledig interieurontwerp mogen maken voor de begane grond van een jaren dertig huis in Bilthoven. Het huis was in goede staat, maar mijn opdrachtgevers vonden het heel belangrijk er iets eigens van te maken. Vooral kleur en sfeer zijn belangrijke elementen. Mijn opdrachtgevers kwamen uit een appartement in Amsterdam en gingen een heel stuk ruimer wonen dus ook al het meubilair mocht opnieuw!

Reactie van mijn opdrachtgevers: ”We zijn super blij met de adviezen van Laura. Toen we dit huis kochten, was meteen duidelijk dat we er een warm en sfeervol thuis van wilden maken. We wisten welke stijl we mooi vonden, maar hadden moeite om dat samen te brengen en waren bang om in de veilige keuzes te blijven hangen. Laura begreep direct wat we wilden en kwam met een heel fijn kleur- en interieuradvies. Verrassende keuzes, kleur, maar toch een rustig, warm en sfeervol geheel. We genieten enorm van het resultaat en zijn iedere dag weer blij met de gemaakte keuzes”.

De stijl & sfeer

Moodboard interieur stijl sfeer Bilthoven

Als uitgangspunt heb ik dit moodboard voor mijn opdrachtgevers gemaakt. De sfeerwoorden die ik hieraan heb toegekend zijn: chique, warm, natuurlijk, elegant en comfortabel. Mijn opdrachtgevers vertrokken vanuit de stad naar een mooi dorp in het bos. Het huis moest een mooie rustige basis krijgen met wat kleuraccenten en een chique touch.

Sfeer en stijl Bilthoven moodboard interieur

Als vertaling van het moodboard heb ik deze interieurbeelden verzameld. Dit laat beter laat zien wat mijn opdrachtgevers kunnen verwachten qua interieur. We zien veel naturellen, maar ook velvet stoffen, zachte kleden, marmer, messing en roest en groene kleuraccenten.

Kleur & materiaal

In dit huis lag al een goede houten vloer en al het houtwerk stond strak in de lak. Verder waren ook alle muren wit, maar daar hebben we verandering in gebracht. Alle muren zijn voorzien van een mooie beige tint wat contrast geeft met het houtwerk. Achter de bank zit een linnenachtig behang van Arte met een klein glimmertje en de keuken heeft een mooie groentint gekregen.

De basis is verder heel neutraal gehouden maar wat kleuraccenten waren ook zeker gewenst. Hiervoor heb ik vergrijsde groentinten gekozen en roest. Daarnaast ook veel diversiteit in de materialisatie. Messing, brons, marmer, donker gebeitst eiken en velours.

Kleuren & materialen Bilthoven

Woonkamer

In de L-vormige woonkamer was het even zoeken naar de juiste indeling. Een grote hoekbank was een wens en die plek was snel gevonden, maar wat doe je dan qua positionering van de TV? En hoe gebruik je het zijkamertje? De TV hebben we op een beugel gehangen en een mooie maatwerkkast hiervoor ontworpen. Hierdoor is de TV nu op een mooie manier weggewerkt en zo ontstond er ook wat extra kastruimte. In het zijkamertje is een stijlvol dressoir komen te staan en een extra leeshoekje met een relax fauteuil.

In de woonkamer waren weinig lichtpunten aanwezig. Op de lange wand hebben we 2 wandspots aangebracht om dit deels op te lossen en ook in de maatwerkkast kwamen inbouwspotjes. Extra verlichting is er ontstaan door de mooie booglamp van Foscarini. Gelukkig is het licht nu goed op orde, want dit is enorm belangrijk.

Ik ben samen met mijn klanten een dag gaan shoppen en toen hebben we de grote dingen zoals de bank, salontafel, eetkamerstoelen, verlichting en behang uitgezocht. Toen ze al even in het huis woonden en de meeste meubels geleverd waren, ben ik nog een keer langs gekomen voor de finishing touch. Wat ontbreekt er nog om het helemaal af te maken? Samen hebben we een lijstje gemaakt en zo kwam er nog een stylingsadvies achteraan.

De sierkussens van Est 1966 zijn ook echte blikvangers in dit interieur. In de rijke stoffen komen alle kleuren en structuren samen.

Woonkamer chique jaren dertig huis Bilthoven

Woonkamer chique jaren dertig huis Bilthoven

Wandlampjes jaren dertig huis

Keijser en Co Spoom bank

EST 1966 kussens

Maatwerkkast voor TV

Maatwerkkast met TV op beugel

Zijkamertje jaren dertig huis

Relaxfauteuil

Kussens EST 1966

Attolo lampje

Zithoek met schouw jaren dertig huis

Hoekje bij de schouw

Woonkamer ensuite naar de keuken

Keuken & eetkamer

De keuken bevindt zich in het hart van het huis en was nog hartstikke nieuw. Het enige wat hier is veranderd, is de kleur op de muur. Alle wanden zijn in de kleur Mizzle van Farrow & Ball geschilderd. Dit kadert de ruimte meer af en het mooie houtwerk komt nog beter uit. Op het plafond hebben we een mooie opbouwspot met champagne kleurige reflector erin gekozen.

In de serre staat de eettafel en dit is een heerlijke lichte plek om aan te tafelen, koffie te drinken of te werken. Als contrast zijn we hier gegaan voor een donker gebeitste eikenhouten tafel met roestkleurige kuipstoeltjes uitgevoerd in een velvet stof. Dit brengt warmte in deze lichte ruimte. De Eicholtz ‘bollenlamp’ komt hier geweldig tot zijn recht!

Keuken hart huis

Eetkamer in serre

   

Deze knappe pup vond het ook leuk om nog even te poseren en matcht perfect met het interieur.

Deze wilde ik jullie even niet onthouden: de toilet! Geweldig toch met het Fornasetti Nuvolette behang op het plafond, love it!
​​​​​​​

Hoe vinden jullie dit interieur?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.