Interieurontwerp Bussum

Voor een karakteristiek huis in Bussum uit 1924 heb ik het interieur van de begane grond en master bedroom mogen ontwerpen. Een ontzettend leuke opdracht omdat het huis vol originele elementen zit en daarnaast heel veel schuine wanden heeft, wat ook voor de nodige creativiteit zorgt!

Reactie van mijn opdrachtgevers: ”Onlangs verhuisden wij van een appartement in Amsterdam naar een huis in Bussum. Een prachtig sfeervol jaren 20 huis met veeeel meer ruimte dan we hiervoor hadden. We wisten dus dat we bijna al ons meubilair opnieuw moesten aanschaffen. Daarnaast waren we over de inrichting in A’dam nooit echt tevreden, het voelde nooit helemaal af. Dat moest bij ons nieuwe huis anders. Daarnaast hadden we door drukke banen en een kindje maar weinig tijd. Tja waar begin je dan? Nou, bij Laura dus! 
Laura hielp ons met de volledige inrichting. Van moodboard naar indeling, lichtplan, meubilair en styling. Zij heeft van onze droom werkelijkheid gemaakt. Ons huis is prachtig, we zijn er super blij mee en krijgen veel complimenten van ons bezoek. Menig collega en vriend(in) heeft al om haar contactgegevens gevraagd. Laura heeft ons ook enorm veel werk uit handen genomen, en de samenwerking was altijd prettig! Voor deel II van ons project, de uitbouw en ontwerp van de leefkeuken, hebben we uiteraard ook Laura weer ingeschakeld.”

Moodboard overall Bussum

Mijn opdrachtgevers wilden in dit bestaande huis een eigen thuis creëren waar echt hun stijl & persoonlijkheid in naar voren komt waarbij rekening werd gehouden met de originele elementen van dit huis.
We zijn in dit project natuurlijk begonnen met een moodboard die de stijl & sfeer laat zien die we in het hele ontwerp terugzien. Kernwoorden voor dit interieurontwerp zijn: chique, comfortabel, warm en persoonlijk.

De woonkamer
De woonkamer is als het ware een driehoek met een lange schuine wand. In het midden een open haard en ernaast twee ingebouwde boekenkasten. Best even een opgave om tot de juiste indeling te komen, maar dat is gelukt! Er ligt een mooie vissengraat vloer in en ook de originele glas-in-lood ramen zijn echte pareltjes. Vanuit deze elementen zijn we de stijl en kleurstelling gaan bepalen.

Moodboard woonkamer Bussum

Wat ik zie op dit moodboard? Karakteristieke elementen, een beetje klassiek, verschillende materiaalcombinaties en gewoon lekker gerieflijk.

Kleuren woonkamer Bussum

Voor de kleurenkaart hebben wij ons echt laten leiden door het mooie glas-in-lood wat in de ramen van de woonkamer zit. Zo kwamen we uit op prachtige grijs/ groen en roze tinten.

Doorkijk woonkamer Bussum

Een kijkje in de woonkamer waarbij direct de mooie kleurencombinaties opvallen. Zeker niet standaard, maar toch oogt het heel natuurlijk.

Glas in lood Bussum

Prachtig glas-in-lood met mooie sierkussens op de bank. In de kussens laat ik altijd alle accentkleuren terugkomen. Daarnaast is het ook leuk om hierin los te gaan met prints en rijke stoffen.

Speelhoekje Bussum

In de zijkamer de speelhoek. Het wit van het meubel steekt fris af tegen de Dead Salmon (F&B) kleur van de muren.

Bank Bussum

In de woonkamer een heerlijke ruime hoekbank in een neutrale kleur. We hebben ervoor gekozen om de bank aan 1 kant ‘open’ te houden met een losse poef eraan.

Hoek woonkamer Bussum

Hier zie je de mooie Vertigo lamp van Petit Friture, een element wat het geheel net weer wat moderner maakt!

Kastenwand Bussum

De boekenkasten die er zaten zijn vervangen door deze prachtige maatwerkkasten. We hebben ervoor gekozen om ze in dezelfde kleur te spuiten als de wand, waardoor het geheel rustig oogt. Het heeft een chique uitstraling door de paneeldeurtjes, gouden knopjes en eikenhouten planken.

Fest Sinclair

Een persoonlijk favorietje, dit schattige fauteuiltje van Fest Amsterdam! En wat is deze kleur prachtig in contrast met het groen! Ook de goudkleurige wandlamp van Wever Ducré erboven is heel passend hier!

Inrichting vakkenkast

Op de wandplanken moeten natuurlijk mooie items komen. Dat is goed gelukt met de styling shoppinglist!

Inrichting kast Bussum

Ook hier een leuke mix van objecten, kleur en materialen.

Entree!
Dit huis heeft nog de originele trap met op verschillende plekken mooi houtsnijwerk. Hier moesten we dus iets mee doen! We zijn voor een grand entree gegaan door prachtige elementen toe te voegen zoals een wollen traploper, wandlampen, een eye-catcher plafondlamp en opvallend behang.

Trap met loper

Hier zie je de traploper van Cunera waarbij we de originele roedes konden hergebruiken.

Lamp parelmoer

Deze ‘schelpenlamp’ past geweldig in deze hal en geeft het geheel ook iets luchtigs.

Behang Arte

We zijn allemaal verliefd geworden op dit grafische Arte behang. Het was echt net uit toen we het uitzochten, maar het was het wachten waard! Dit MAAKT echt de ruimte. Op deze foto zie je ook beter het houtsnijwerk in de trap.

Behang arte + wandlamp

Een detail van het behang met een mooi wandlampje. Voor de kleurkeuze van het behang hebben we wederom het glas-in-lood als uitgangspunt genomen.

Master bedroom
Mijn opdrachtgevers zijn in hun nieuwe huis overgestapt naar een zeer royale slaapkamer. Dit mocht ook echt wel een master bedroom worden!

Moodboard slaapkamer Bussum

Dit moodboard geeft een luxueus & royal gevoel met al het mooie blauw, de messing accenten en het donkerdere hout. Heerlijk om in te slapen!

Kleurenkaart slaapkamer Bussum

Het Cole & Son Feather Fan behang was direct een hit en van hieruit hebben we de rest van de kleuren bepaald. In het kleine kamertje India Yellow op de muur als vrolijke tegenhanger van het  chique blauw.

Master bedroom overview

Hier een doorkijk van het slaapgedeelte naar het thuiskantoortje in oker geel.

Master bedroom: dressoir

Het notenhouten dressoir kleurt geweldig bij de okergele muur. Hier zie je ook goed de linnen gordijnen die eigenlijk door het hele huis heen hangen. Dit geeft rust en eenheid.

Details dressoir

Een detail van het schitterende dressoir. Door de hele slaapkamer heen is notenhout gebruikt met messing accenten.

Werkplek thuis

De thuiswerkplek met een heerlijk uitzicht de straat in. Op het bureau een leuk lampje van &Tradition.

Master bed behang Cole & Son

De wand achter het bed is versierd met het chique behang van Cole & Son. Het notenhouten nachtkastje kleurt hier erg goed bij.

Behang en bedlampje

Een detailfoto van het behang. Er zit een mooi glittertje in. Ook de gouden wandlampjes erop zijn geslaagd.

Master bedroom zithoekje

In de erker was er ruimte voor deze blauw velours stoeltjes van Normann Copenhagen die mijn opdrachtgevers uit hun vorige huis meenamen. Ze hebben hier een erg mooi plekje gekregen.

Master bedroom kaptafel

De droom van (bijna) elke vrouw: een kaptafel! Deze met een marmeren blad erop, is wel echt supercute.

Master bedroom kaptafel close up

Een close-up van de make-up hoek met alle messing details.

Spiegel reflectie

De slaapkamer gezien vanuit de spiegel boven de kaptafel.

Maatwerkkast master bedroom

De gekke schuine hoeken in dit huis zorgden ervoor dat we hier niet echt aan maatwerk konden ontkomen. Dit ontwerp in Hague Blue (Farrow & Ball) met messing knoppen en paneeldeuren is supergoed uitgevoerd en geeft deze kamer nog die extra chique touch.

Master bedroom overview

Nou dit kun je wel een master bedroom noemen toch? Ik vind dat het geweldig goed is uitgepakt!

Dit project was enorm leuk om aan te werken en ik ben erg tevreden over het resultaat. Gelukkig komt er nog een vervolg: de woonkeuken! Veel zin om hiermee aan de slag te gaan.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.