Interieurontwerp jaren dertig huis in Zeist

Keuken uitbouw jaren dertig huis Zeist

In het voorjaar van 2019 heb ik advies gegeven voor de begane grond van een jaren dertig woning in Zeist. Dit was één van mijn eerste opdrachten als interieurontwerper, dus erg leuk om dit resultaat nu te showen!

Reactie van de opdrachtgevers: “Wij zijn heel blij met het interieuradvies van Laura. Ze heeft super goed geluisterd naar onze wensen en heeft dit vertaald naar een compleet interieuradvies. Zelf vonden we het lastig om een goede indeling voor onze nieuwe woonkamer te bedenken. Laura kwam met verrassende indelingen waar wij zelf niet snel op waren gekomen, zoals het idee om een erkerbank in te bouwen om zo een ruime zithoek te creëren. De ideeën voor de kleuren, materiaalgebruik, meubels en verlichting zijn heel concreet en passen helemaal bij onze stijl!”

Dit leuke jaren dertig huis was aan de achterkant al uitgebouwd, echter zat de keuken nog op de originele plek. Zoals bij typisch bij jaren dertig huizen, was dit een lange smalle pijp. De nieuwe eigenaren van dit huis wilden hier een open keuken van maken, maar hoe moet de indeling dan worden? Ik heb hier verschillende opties voor uitgewerkt. Daarnaast heb ik in dit project ook geholpen met het bepalen van de stijl & sfeer, kleuradvies gegeven, een lichtplan gemaakt en voorstellen voor meubels gedaan.

Uitbouw achterkant jaren dertig woning

En zo ontstond er een fijne ruime woonkeuken met een kookeiland en een grote eettafel. Strakke zwarte keuken jaren dertig huis

Op de plek van het kaartenrek zat vroeger de deur naar de keuken. We hebben ervoor gekozen deze dicht te zetten, waardoor er ruimte was voor een hoge kastenwand met veel opbergruimte.

Kookeiland met HAY barkrukken

Boven het kookeiland speelse hanglampjes. Kookeiland met steun pilaar erin

Voor de constructie moest de zuil in het eiland komen, in eerste instantie een beetje een domper, maar je werkt er ook goed omheen en nu stoort het helemaal niet meer.

Aanrecht met plank erboven en groene muurAchter het keukeneiland hebben we gekozen voor een lichtgroene tint op de muur. Deze kleur komt weer terug in de zitting van de barkrukken.

Maatwerkbank jaren dertig huis ruimtebesparingDe eigenaren houden van etentjes met vrienden en wilden graag een grote eettafel voor minimaal 8 personen. Om genoeg ruimte rondom het kookeiland te houden, hebben we een mooie maatwerkbank laten maken. En waar sommige mensen bang voor zijn, déze zit zeker comfortabel!

Stoere eiken eettafel

Boven de eettafel lampen waar de hout & zwart combinatie mooi in terugkomt. De eetkamerstoelen hebben een cognac leren zitting met stoffen rugleuning. En mooie, comfortabele combinatie en ook nog praktisch!Vakkenkast en eetkamerbank aan elkaarAan de eetkamerbank zit een prachtige maatwerkkast vast. Deze kast is een mooie onderbreking tussen het eetgedeelte en het zitgedeelte. Ook wordt hier een goede afwisseling in hoog- laag gemaakt (eetkamerbank en hoge kast) wat goed werkt in een interieur.

Het ontwerp van deze kast heeft heel goed uitgepakt. Genoeg dichte vakken voor opbergruimte en eikenhouten open vakken voor decoratieve objecten. Ook de spots hierin zijn erg chique.

Vakkenkast maatwerk wit en eikenLeuke speelse indeling toch? En mooie ruimtes om objecten (letterlijk) in ‘uit te lichten’.

Zitkamer jaren dertig huisEen kijkje vanuit het eetgedeelte richting de zitkamer. De kleur- en materiaal keuze komt goed uit en zorgt voor een rustig, samenhangend beeld zonder saai te zijn. Zithoek

Een toffe lamp aan het plafond, niet altijd even makkelijk in het zitgedeelte omdat deze vaak niet te laag mag zijn. Door de chaise longue van de bank aan deze kant te plaatsen, baken je het zitgedeelte af, wat een knusser gevoel geeft.

Maatwerk TV meubel

Hier zie je de basistint op de muur goed. Deze steekt mooi af tegen het witte plafond met platte plint. Het TV meubel is door dezelfde partij gemaakt als de eetkamerbank en de vakkenkast en houdt het geheel clean en in lijn.Label Gustav stoel oud roze

In de erker een toffe design stoel, waar ook de combinatie stof en leer in verwerkt is. De rozige tint is de accent kleur in het zitgedeelte.

Plaid en kussens

De roestkleur matcht erg goed bij de roze tint en zorgt voor de warmte. Mooi om de accentkleuren in een plaid en sierkussens terug te laten komen!

Meer weten over dit project? Lees dit artikel over het ontwerp!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.