Interieuradvies Amsterdam Sloterkade

Sloterkade

Net onder het Vondelpark in Amsterdam hebben mijn opdrachtgevers, Bob & Aranka, een mooi appartement op de begane grond in Amsterdam gekocht. Erg ruim en gericht op de tuin, maar het was wel flink gedateerd. Om het helemaal naar hun stijl en wensen te maken moest er zeker iets aan gedaan worden! Ik heb geholpen bij de woonkamer, keuken en hal. Onder andere de indeling ging op de schop, vloeren eruit, een nieuw lichtplan, nieuwe keuken, andere deuren en natuurlijk meubels en accessoires.

Reactie opdrachtgevers: ”Wij zitten redelijk op een lijn als het gaat om onze smaak, maar je moet alsnog veel keuzes maken bij het inrichten van een nieuwe woning. Laura heeft onze gezamenlijke stijl overzichtelijk en evenwichtig in beeld gebracht en ons geholpen in het maken van keuzes. Ook werden we door haar uitgedaagd met ideeën die buiten onze comfort zone liggen. En wat zijn we blij met alles, in het bijzonder het prachtige natuurbehang, een echte eye-catcher! Door het advies van Laura is onze inrichting nu echt een geheel!”

Het ontwerp

Moodboard interieur abstract industrieel luxueus

Mijn opdrachtgevers gaven aan graag etentjes en feestjes thuis te organiseren. Een keukeneiland waar iedereen omheen kan hangen met een cocktail in hun hand was het ideaalplaatje. Daarnaast wilden ze ook veel planten in huis en een combinaties van industriële en luxueuze elementen.

Interieur stijl industrieel luxueus

Het abstracte moodboard heb ik vertaald naar dit bord waarin meer de stijl te zien is die we hebben doorgevoerd. Hierin zie je ook de hoofdkleuren, materialen en de interieurstijl.

Materialen en kleuren Amsterdam Sloterkade

In dit huis zijn we voor veel grijs en groen tinten gegaan in combinatie met een tikje cognac en hout. Vooral het behang is echt een statement!

Hoe het was..

Het huis was op zich goed onderhouden maar ook wel wat gedateerd, zoals je kunt zien. Daarnaast niet de smaak van mijn opdrachtgevers. Uiteindelijk is alles eruit gegaan en is de indeling ook omgegooid. De keuken bevindt zich nu in de woonkamer en op de plek van de oude keuken is een werkkamer.

Het resultaat

En het resultaat mag er zijn, een ware metamorfose, helemaal passend bij mijn opdrachtgevers!

Hal sloterkade met lambrisering
Een uitnodigende entree met grijs/groene lambrisering, doorlopende vissengraatvloer en een stalen deur. De
grote ronde spiegel maakt het geheel helemaal af!
Wandspot Sloterkade
Ook aan het lichtplan is gedacht, mooie wandspots voor sfeerverlichting.
Huiskamer sloterkade richting tuin
De nieuwe zithoek, gericht op de tuin. In de grijs/groen/ beige tinten.
Tafeltjes Ethnicraft
Deze prachtige ronde salontafels van Ethnicraft hebben een antiek spiegelend blad, hele toffe objecten in de ruimte. De echte eye catcher is het behang van Wall & Deco (Mid Summer Night) welke je hier in goed detail kunt zien.
Keuken Sloterkade
De keuken is verplaats waardoor die een veel centralere plek heeft gekregen. Daarnaast is er nu ook een veel ruimere opstelling mogelijk met een kookeiland. Echt de plek voor borrels en etentjes met vrienden! Je ziet hier ook de nieuwe spots in het plafond.
De keuken is een stoere combinatie van zwarte Fenix deurtjes, een wit blad, notenhouten tafel, groene rib stoelen en een lichtgroene tint op de muur.
Detail keuken wijnkast Sloterkade
Kitchen details!
Keuken en eettafel eraan Sloterkade
De keuken gezien vanaf de andere kant met achter de glazen stalen wand de werkkamer.
Kantoor Sloterkade
Achter een stalen schuifdeur de ‘home office’. Op deze plek zat voorheen de keuken.

2 reacties

  1. Als dit je smaak is, dan prima. Ik woon op de Sloterkade en ik heb alle oude details nog in mijn huis. Glas in lood suitedeuren, bovenramen, paneeldeuren enz. En dat noem ik niet gedateerd, zo hoort zo’n huis te zijn. Ik zou dat moderne niet willen hebben.

    1. Hi Ineke, Dit is een woning uit het verbouwde kantoorpand aan de Sloterkade. Waarschijnlijk een stuk minder oud dat uw huis.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.