Interieuradvies appartement Amsterdam Oud West

Banner interieur oud west

Begin vorig jaar heb ik interieuradvies gegeven voor een mooi, gerenoveerd appartement in Amsterdam Oud West. Het had een goede, strakke basis, maar er ontbrak sfeer en gezelligheid. Ik heb de eigenaar geholpen met de indeling, kleur, verlichting, meubels en decoratie/ accessoires voor de woonkamer en master bedroom.

Reactie van de opdrachtgever: ”Ik kocht in 2020 het appartement met de perfecte basis in Amsterdam. Veel ruimte, een houten vloer, nieuwe keuken, strakke muren en een heerlijk ruime slaapkamer. Maar waar te beginnen om het om te toveren tot die fijne ruimte die van jou is waarin alles met elkaar samenhangt en de indeling logisch is? Laura’s inspiratie heeft ervoor gezorgd dit in no time te kunnen realiseren. Ze wist na onze gesprekken meteen de juiste snaar te raken in haar advies met geweldig resultaat: een stijlvol en warm interieur wat past bij mijn persoonlijkheid, rust uitstraalt en tegelijkertijd een aantal eye catchers heeft die nét even anders zijn.”

Het interieurontwerp

Uiteraard zijn we in dit project gestart met het bepalen van de sfeer. Een moodboard bestaande uit sfeerbeelden die echt het juiste gevoel op roepen passend bij het interieur. Termen die we hieraan gehangen hebben zijn: chique, modern design, kunst, warm, gastvrij en groen.

Moodboard interieur luxe, mannelijk, chique

Vervolgens maken we een vertaling van abstract beeld naar interieurbeeld om beter te snappen hoe het er dan uit komt te zien! Hier komt ook veel meer de stijl en de materiaalkeuze in naar voren.

Stijlbord appartement oud West Amsterdam

Om de sfeer goed te kunnen duiden is het kleuren- en materialen bord ontzettend belangrijk. Zie hieronder de kleuren- en materialen van dit appartement. Neutralen gecombineerd met grijs-groen en grijs-blauwen. Daarnaast wel genoeg houtsoorten en zachte stoffen om het een gerieflijk geheel te maken. Wat zwart accenten voor de stoere ondertoon.

Materialen bord en kleur interieur

Hoe het was

Het resultaat

Woonkamer appartement Oud west
Door een mooie tint op de muur komt er al direct veel meer warmte in de zitkamer. De olijfgroene bank zorgt voor het juiste contrast zodat het geheel niet te vlak wordt.
Woonkamer appartement Oud west
Het Marrokaanse vloerkleed van de Weavery shop met Gubi salontafel en Vertigo lamp zorgen voor een opvallend lijnenspel.
Spiegeltjes op de schouw Serax
Verschillende spiegeltjes van Serax weten de schouw leuk te decoreren.
Woonkamer appartement Oud west maatwerk kast
Om de TV een goede plek te geven zonder te prominent in de ruimte te zijn, heb ik deze kast ontworpen. Ondiep zodat die gelijk loopt met de muur met onderin paneeldeurtjes en bovenin vakken. Achter de TV zit een beugel zodat deze richting de bank gedraaid kan worden als je TV wilt kijken.
Hoekje in de woonkamer met behang
Wat eerst een loos hoekje was, is nu een knus plekje geworden wat helemaal in het geheel past.
Geverfde wand appartement Oud West
De lange muur in deze woonkamer is in 1 van mijn favoriete kleuren van Farrow & Ball geverfd: De Nimes.
Slaapkamer Oude West gepimpt
De slaapkamer hebben we ook voorzien van een mooie groentint en de radiator is netjes weggewerkt achter een ombouw.

Het balkon

‘Oja, heb je ook nog leuke ideeën voor mijn balkon? Wat is een goede indeling en hoe kan ik het gezellig maken?” Dit vroeg mijn opdrachtgever tussen neus en lippen door nog even. En kijk nou naar het resultaat, hoe leuk! Hier kun je al heel vroeg in het voorjaar lekker buiten zitten!

Ideeën balkon aankleden en decoreren
Balkon Oud West gepimpt met bar
Gezellig balkon Amsterdam Oud West

Wat vind je van deze stijl en de metamorfose? Benieuwd naar je reactie!

1 reactie

  1. Prachtig,echt heel mooi?
    Chiq,modern en toch warm (door de mooie kleuren),
    met hier en daar een een verrassende blikvanger!TOP

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.