Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Casa gitane discoballen

…. wie is de mooiste van het land?! Spiegelende voorwerpen in je interieur zijn een trend & I like it:) Het reflecteert de ruimte om je heen én het licht! Het doet iets interessants en spannends. Het is net even anders en het past in hele diverse interieurs.

Het gebruik van spiegelende materialen in de kunst

In de kunst zie je ook dat er geregeld gebruik wordt gemaakt van spiegelende materialen. En het Depot van het Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam is natuurlijk een prachtig voorbeeld hiervan.

Al scrollend door mijn fotorol kwam ik heel wat grappige beelden tegen waarbij ik mezelf in een spiegelend object had gefotografeerd. Spiegelend materiaal roept op tot interactie!

Omdat spiegelende objecten zo’n leuke eye catcher vormen voor je interieur heb ik een aantal shinende juweeltjes voor je op een rij gezet!

Lampen Mirro voor Wever Ducré

WEVER DUCRE mirro lamp
Wever Ducre spiegelend object Mirro

De ontwerpers van 13&9 hebben zich voor een nieuwe lijn voor het Belgische lampenmerk Wever Ducré ook laten inspireren door spiegels. De ontwerpers vinden het belangrijk om een band te scheppen tussen product en gebruiker. Dit gebeurt door een reflecterend, metalen oppervlak waarin de toeschouwer en de omgeving worden gespiegeld.

Tafellamp Panthella van Louis Poulsen

Panthella jubileum editie
Panthella Louis Poulsen

Als eerbetoon aan Panthella en diens vijftigste verjaardag introduceert Louis Poulsen de Panthella Mini en Panthella Tafel 320 in een nieuw afwerking: gemetalliseerd messing. Hier zie je jezelf dus in! Zie een foto van mij waarin ik mezelf heb gefotografeerd in de lamp. De armatuur straalt een schitteringsvrij, zacht, comfortabel licht uit. Supermooie klassieker voor in je interieur, nu in een nieuw jasje gestoken!

Bijzettafel Tintin van Fest Amsterdam

Tin tin bijzettafel Fest Amsterdam
Tin tin bijzettafel Fest Amsterdam

Met deze glanzende bijzettafel voeg je een funky detail toe aan je interieur. De tafel is volledig gemaakt van glazen spiegels, waardoor deze eye catcher zijn omgeving van alle kanten weerspiegelt. Super simpel ontwerp, maar het materiaal doet het! De tafel is 40x40x40cm.

Bijzettafel Slit Table Round van HAY

Slit HAY spiegelende tafel
Slit HAY spiegelende tafel

De Slit Table Round van HAY is een simpele tafel van staal gemaakt, deze tafel is geïnspireerd op de Japanse origami techniek. Het slanke frame lijkt onder het tafelblad te zijn gevouwen. Deze tafel is verkrijgbaar in verschillende kleuren: zwart, wit, licht geel, goud (reflecterend) en zilver (reflecterend). En in drie vormen: rond, vierkant en zeshoekig. De bijzettafels zijn ideaal naast je fauteuil voor je kopje koffie of gebruik hem als tafel voor een mooie plant. Ook leuk om te combineren met bijv. een marmeren tafel ernaast.

Mirror, Mirror van Goods

Goods goods mirror

Mirror, Mirror laat je elke dag weer weten hoe mooi en speciaal je bent. Deze spiegel van Goods, ontworpen door Joop Steenkamer Jr., staat vol met complimentjes en is dan ook zeer geschikt als cadeau voor een geliefde of een familielid. Verkrijgbaar in twee maten en in het Engels, Frans, Italiaans en Duits. Erg leuk werk voor aan de muur!

Quelle Fête van Rotganzen

Quelle fête Rotganzen discobal gesmolten
Quelle fête Rotganzen discobal gesmolten

Deze druipende/ gesmolten discoballen van Rotganzen vind ik super en moesten ook een plek in dit rijtje met spiegelende objecten krijgen! Rotganzen is een kunstcollectief van drie Nederlander die afgestudeerd zijn aan de Willem de Kooning Academie. Ze werken op het snijvlak van kunst en design. Ze veranderen de gedaante of omgeving van hedendaagse voorwerpen. Deze discoballen doen je beetje aan een Dalí schilderij denken! De Amerikaanse interieurontwerpster Kelly Wearstler is onlangs ook een samenwerking aangegaan met Rotganzen. Zij verkoopt (in oplage) een collectie van 5 verschillende discoballen geïnspireerd op Los Angeles.

Durf jij het aan om een spiegelend object in je huis te zetten?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.