De Japandi-trend

Japandi trend Le Living

Japandi – ever heard of?- dit is een nieuwe interieurtrend wat een samentrekking is van Japanse en Scandinavische invloeden. Jouw huis moet een rustpunt vormen in de hectiek van het alledaagse leven.

Wat kenmerkt de Japandi trend?

  • Natuurlijke en rustige materialen
  • Een heldere en eenvoudige vormgeving
  • Aandacht voor verstilling
  • Ambachtelijkheid
  • Origami vormen
Japandi woontrend Le Living
Japandi woontrend Le Living
Japandi woontrend Le Living
Japandi woontrend Le Living
Japandi woontrend Le Living
Beelden zijn afkomstig van Pinterest

Deze trend hangt natuurlijk helemaal samen met het vele thuis zijn van het afgelopen jaar, waarbij het erg belangrijk is dat we daar ook helemaal tot rust kunnen komen.

Wil jij een zen-interieur volgens de Japandi trend creëren?

Ga voor neutrale kleuren met verdiepte pastel tinten (geen wit wit). Zoek in de materialen combinaties tussen koud en warm. Marmer, keramiek en terrazzo versus, kurk, hout, rotan en (wollige) zachte stoffen.

Interieur elementen die passen in de Japandi-stijl

Houten wandpaneel

Houten panelen met latten zijn heel breed toepasbaar. Deze vernieuwende wandbekleding straalt warmte uit en draagt ook bij aan een verbeterde akoestiek vanwege de vilten achtergrond. Mooi voor achter je bed, TV of als wandbekleding in een hoekje.

Houten wandpaneel houtfabriek

Origami fauteuil

Deze opvallende fauteuil van Label van den Berg (model Gustav) past perfect in de Japandi stijl. Origami vormen en warme en koude materialen gecombineerd. Prachtig in de zalm roze uitvoering.

Label van den Berg Gustav

Terrazzo salontafel

Supergave terrazzo salontafel in gekleurde pasteltinten met een metalen onderstel van Pols Potten. Harde materialen, zachte kleuren.

Pols Potten Terrazzo tafel

Kussens waarmee je kunt variëren

Japans geïnspireerde kussens van HKLiving. Met een bloemenprint op de ene kant en een geometrische print op de andere kant in mooie zachte kleuren.

HKLiving kussen
HKLiving kussen Kyoto

Gevouwen hanglampen

Met de hand gevouwen hanglampen van het Deense merk Le Klint, genaamd De Bouquet. Deze lampen zijn verkrijgbaar in papier of plastic met een linnen snoer. Je kunt ze in 3 maten kopen en los ophangen of als een boeket verschillende formaten samenvoegen. De vouwtechniek doet Japans aan, maar het design is echt Scandinavisch!

Bouquet Le Klint

Webbing fauteuil

Deze houten fauteuil van Casa Gitane met webbing zitting is gemaakt voor een huis in Japandi stijl! Strakke vormgeving en warme materialen. Erg leuk bij een relaxte stoffen bank in een lichte kleur.

Fauteuil Casa Gitane webbing

De Japandi woonstijl is voor velen een interieurtrend waar je je prettig in voelt! Sereen zonder saai te zijn. Je kunt hem ook weer heel goed combineren met andere woonstijlen.

3 reacties

  1. Wat een prachtig artikel over de “japandi trend”.
    Ik ben ook erg gecharmeerd van de twee ronde houten bijzettafeltjes met marmeren blad.
    Kunt u mij de naam zeggen van de leverancier van deze bijzettafeltjes?

    1. Hi Jacqueline, Dankjewel! EN inderdaad prachtige tafels. Dit is alleen een inspiratieplaatje wat van Pinterest komt en weet helaas niet waar deze tafeltjes vandaan komen.

    2. Volgens mij zijn ze van Eleonora.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.