Interieuradvies vrijstaand huis Helvoirt

Van de winter heb ik interieuradvies gegeven aan een gezin met 3 kinderen in Helvoirt. Een aantal jaar geleden zijn ze in een groot vrijstaand huis komen wonen en hebben toen de begane grond strak getrokken. In de L-vormige woonkamer hebben ze onder andere een doorkijkhaard geplaatst. De basis is dus goed, echter ontbrak er kleur en sfeer in de woonkamer. Aan mij was het dus de taak hier interieuradvies op te geven. In het interieurplan komt de stijl naar voren, de kleuren & materialen, nieuwe meubels, verlichting en decoratie & accessoires.

Stijl & sfeer

In de ruime woonkamer van dit gezin, moet het vooral gezellig & comfortabel zijn. Een fijne plek om te kunnen eten en relaxen. De eigenaren houden van een lichte en strakke ruimte met kleuraccenten. De Scandinavische sfeer spreekt erg aan. Ook zijn ze wel gevoelig voor een beetje design.

Moodboard kleurrijk Scandinavisch interieur
Moodboard kleurrijk Scandinavisch interieur.

Op basis van dit abstracte moodboard en het moodboard met referentiebeelden heeft het interieurontwerp verder vorm gekregen. Ik ben gegaan voor ‘kleurrijk Scandinavisch’.

Kleur

Advies op kleur was één van de belangrijkste hulpvragen van de eigenaren. Alle muren waren wit en dat was vrij saai. Als basiskleur in de woonkamer ben ik gegaan voor de kleur Ammonite van Farrow & Ball. Een hele mooie, rustige beige/grijs tint. Al het houtwerk en de plafonds zijn ook van RAL 9010 naar 9016 gegaan, zodat de subtiele tint op de muren mooi afsteekt In de eetkamer heb ik als accent voor de kleur Stiffkey Blue van Farrow & Ball gekozen. Een diepe kleur die de erg lichte ruimte goed kan hebben. Een leuk detail is dat het antieke kastje exact dezelfde kleur heeft gekregen. Dit geeft een interessant effect. In de TV-hoek stond al een groenige bank, prachtig in combinatie met de lichtroze muur (Setting Plaster van Farrow & Ball). Verder laten we de vrolijke (pastel) kleuren terugkomen in de kussens, fauteuils en tafeltjes.

Kleuradvies kleurrijk Scandinavisch Farrow & Ball.
Stiffkey Blue Farrow en Ball muur en kastje
Stiffkey Blue Farrow & Ball muur en kast eetkamer
Muur Setting Plaster Farrow & Ball Le Living
Materialenplan Helvoirt

De basis materialen, zoals de eikenhouten vloer, stonden vast. Maar we hebben verschillende nieuwe materialen en texturen aan kunnen brengen waardoor er een leuke dynamiek is ontstaan. Zo liggen er nu 2 nieuwe vloerkleden en zijn alle grepen op de deuren vervangen naar zwarte strakke grepen. Dit geeft gelijk een hele andere uitstraling. Ook de bank is getransformeerd van antraciet grijs naar een zachtere beige kleur.

Kleurrijk Scandinavisch interieur Le Living
Woonkamer Helvoirt interieur kleurrijk Scandinavisch
Vloerkleed Perletta bolletjes roze
Raambekleding neutraal Le Living Scandinavisch

In de woonkamer is ook overal nieuwe raambekleding gekomen. Het huis heeft veel ramen. Voor alle halfhoge ramen hangen witte horizontale jaloezieën met linnenlook overgordijnen en voor het raam tot de grond alleen linnenlook over gordijnen. Deze rustige raambekleding kleedt gelijk mooi aan en straalt rust uit.

Woonkamer Helvoirt interieuradvies Le Living Scandinavisch

Meubels & verlichting

Dit huis was natuurlijk al ingericht, maar toch hebben we op een aantal plekken voor nieuwe meubels & verlichting gekozen. Zo kon de kamer nog wel wat pit gebruiken. De design klassieker van Artifort, de Orange Slice fauteuil, zorgt hier goed voor. Samen met een blauw bijzettafeltje van HAY (DLM), vormt het een speels setje. Ook zijn er nieuwe salontafels gekomen van Treku (Kabi). Een strak ontwerp en de hoogte niveaus en verschillende bladen zijn leuk. In de TV-kamer ook een nieuwe bijzettafel van HAY (Tray Table) en een staande lamp van By Romi. Op de blauwe kast staat een schattig beige lampje van &tradition (Flowerpot). Verkrijgbaar in heel veel kleuren en deze kan echt je interieur ‘opspicen’.

TV hoek Le Living interieurontwerp kleurrijk Scandinavisch HAY
Flowerpot &tradition lamp blauw kastje

Accessoires

Soms wel het lastigst, het kiezen van de juiste accessoires zonder dat het een rommelig boeltje wordt. De accessoires helpen een huis gezellig te maken. Ik heb in dit interieurplan geadviseerd op onder andere kussens, plaids, groen, decoratie en kunst. En het begin hiermee is gemaakt! Mooie kussens van Muuto, Hay en de gave knoop van Design House Stockholm.

Accessoires interieuradvies Le Living kussens
Accessoires interieuradvies le Living kussens
Dot Hay

Hoe was het?

En dan nog heel even terug naar hoe het was.. Slechte foto’s gemaakt tijdens de intake, maar om je een idee te geven. Wat vind je van de veranderingen?

De eigenaren zijn gelukkig erg blij met het resultaat! 
​​​​​​​
Interieuradvies Helvoirt Broekwal

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.