Interieuradvies Breukelen

Woonkamer interieurontwerp jaren dertig huis Breukelen

Afgelopen najaar heb ik interieuradvies gegeven voor een karakteristiek jaren dertig huis in Breukelen. Ik heb advies gegeven voor het gehele huis.

In eerste instantie wilden de opdrachtgevers vooral hulp bij de nieuwe indeling voor de zolderverdieping (alles ging eruit), maar uiteindelijk is zo ongeveer alles in dit huis aangeraakt. Het is nu echt weer klaar voor de toekomst, maar wel met behoud van originele details!

Reactie van de opdrachtgevers: ”Toen we verliefd werden op een jaren-30 huis in Breukelen wisten we één ding zeker; hier gaan we een professional voor nodig hebben om het een thuis te maken. We zijn echt heel blij met de samenwerking met Laura, van het ontwerpen van de indeling van de volledige bovenverdieping tot de laatste finishing touch. Altijd prettig om te sparren en de kleuren maken op elke gast indruk! We gaan hier nog jaren van genieten, maar mocht het later beginnen te kriebelen om wat te veranderen dan nemen we zeker opnieuw contact op! Heel veel dank voor je hulp en advies.”

Het is een leuk proces geweest waarbij de opdrachtgevers al gelijk fanatiek bezig gingen door zelf moodboards te maken! Deze heb ik vertaald naar een abstract stijl & sfeer moodboard voor de gehele woning. Passend hierbij zijn de termen: oog voor detail, chique, licht, gezellig en natuurlijk. Dit ervaar je ook in het hele ontwerp. Voor elke ruimte afzonderlijk heb ik een moodboard met referentiebeelden gemaakt, die een concreter beeld geven van het ontwerp.

Moodboard Breukelen 1
Moodboard Breukelen 2
De moodboards van de opdrachtgevers.
moodboard Stijl & Sfeer Breukelen

Herindeling van de zolderverdieping

In dit project lag de focus in eerste instantie op de nieuwe indeling van de zolderverdieping. De balkenconstructie bleef staan en verder konden we lekker gaan schuiven. Aan de achterkant is een mooie, ruime master bedroom gecreëerd met een boutique hotel chique gevoel. Rijk behang, donkere kasten, een eikenhouten vloer, velours gordijnen en goud accenten. Door een ruim 4 meter brede dakkapel en maatwerkkasten is hier veel extra ruimte ontstaan. Op de zolder verdieping bevinden zich verder nog een babykamer, wasruimte en nieuwe badkamer met inloopdouche en vrijstaand bad.

Wandverlichting messing Wever Ducre
Mooie wandspots op de overloop in messing voor sfeerverlichting (Wever Ducré).
Kasten wand inbouw schuine kap boutique hotel chique
In de master bedroom zijn aan beide kanten inbouwkasten gemaakt onder de schuine kanten voor efficiënt gebruik van de ruimte. De ruim vier meter brede dakkapel die er is gekomen zorgt ook voor extra licht en ruimte.
Arte behang achter bed
We hebben echt een boutique hotel chique stijl gecreëerd voor de master bedroom met een bijzonder beige /goudkleurig behang (Arte), een antraciet grijze boxspring met head board, zwart/ messing wand spots, donkere balken en maatwerk kasten met messing grepen.
Vrijstaand bad onder schuin dak
De badkamer heeft een fijne indeling met een inloopdouche, vrijstaand bad, toilet met ruimtebesparend reservoir en een meubel met dubbele wasbak.
Eikenhouten badkamer meubel met kommen en inbouwkranen
Een mooi strak ontwerp van het eiken wastafelmeubel met waskommen erop en zwarte inbouwkranen. Erboven ronde spiegels met verlichting erachter.
marmerlook tegels met inbouwkranen
De inloopdouche met marmerlook tegels. De kranen hebben we aan het begin van de douche gepositioneerd om de koude plens te voorkomen!

De eerste verdieping

De eerste verdieping is qua indeling in tact gebleven. Hier zijn we gegaan voor een iets frisser kleurenpalet en ook weer een mooie eikenhouten vloer. De eigenaren hebben op deze verdieping allebei een fijne werkruimte en er is een ruime logeerkamer met eigen badkamer.

De originele details zorgen voor veel karakter in het huis. We hebben goed nagedacht over alle tinten op de muren om echt een mooie sfeer te creëren. In de hal en op de overloop hebben we voor Cornforth White gekozen van Farrow & Ball. De Menu Tribeca hanglamp is een mooie eye catcher op de overloop.

De hal

In de hal beneden hebben we de zwart-wit tegeltjes als uitgangspunt genomen. Door de beige/ grijzige kleur op de muur is het geheel minder hard geworden. De trap is helemaal gerenoveerd en heeft een passende loper gekregen. De toilet is een ware eye catcher door het toffe behang van KEK Amsterdam en zwarte accessoires.

De trap is weer in originele staat gerenoveerd en voorzien van een traploper. Helemaal passend bij de stijl van het huis!
De kleur op de muur steekt erg mooi af tegen de witte trap en paneeldeuren.
De toilet hebben we op een simpele manier omgetoverd tot een stunning toilet door het aanbrengen van opvallend behang van KEK Amsterdam!

De leefkeuken

Er was ooit al een aanbouw gedaan waarin de keuken zat, maar deze hebben we verder geoptimaliseerd en helemaal strakgetrokken. Het wandje wat nog in het midden van de ruimte stond is vervangen voor een pilaar waardoor je echt één grote leefkeuken krijgt. Een neutrale witte keuken met veel werkruimte en een groot eiland in het midden. De ruimte is geheel in de grijs/groenige kleur Mizzle van Farrow & Ball geschilderd, wat rust en eenheid geeft. De vloer bestond deels uit grijze tegels. We hebben nu de eikenhouten vissengraat helemaal doorgelegd. Het hout geeft een mooi contrast met de witte kasten. De verlichting hebben we ook aangepast. Nieuwe plafondspots, wandspots en in de eikenhouten wandplank zitten ook inbouwspots. Boven de eettafel de prachtige hanglampen van Le Klint (Bouquet). Als raambekleding is gekozen voor linnen look ‘see through’ gordijnen, wat mooi luchtig in de keuken staat. De muur achter de eetkamerbank is ongelijk wat het positioneren van de eettafel wat lastiger maakte. Door de maatwerkbank valt de ongelijkheid minder op en kunnen we nu wel een grote tafel kwijt. De eikenhouten eettafel is van Studio Henk.

Moodboard keuken Le Living
De ruime eettafel met maatwerk eettafelbank. De stoelen komen nog uit het vorige huis van de opdrachtgevers. Rechts een mooie wandspot van Wever Ducré.
De maatwerk eetkamerbank zorgt ervoor dat de ongelijke wand niet meer zo opvalt. Achteraan de bank ventilatie voor de verwarming en vooraan een handig opbergvak. Het maatwerk kussen is van No Fruit.
Eettafel Studio Henk, lampen Le Klint
De geweldig mooie lampen van Le Klint (Bouquet) en een eikenhouten tafel van Studio Henk.
Kussens Fest Amsterdam
Vrolijke kussens van Fést Amsterdam.
Keuken en barkrukken HKLiving
De strakke witte keuken met een groot eiland in het midden. Aan het eiland barkrukken van HKLiving.
Doorkijk van keuken naar woonkamer en suite
Doorkijk van de eetkamer naar de woonkamer. De eikenhouten vissengraat vloer is nu helemaal doorgelegd.

De woonkamer

In de woonkamer zijn we voor een chiquere stijl gegaan. De prachtige erker met glas-in-lood, grote schouw en vissengraat vloer mochten de aandacht krijgen. Hier hebben we dan ook de kleuren op aangepast. De klassieke blauw/ grijs tint De Nimes van Farrow & Ball beslaat de hele linker muur. De lange muur ertegenover hebben we voorzien van Hotel Chique behang van KEK Amsterdam. Licht beige met structuur en een klein glimmertje. Aangezien er weinig lichtpunten waren hebben we links naast de schouw een extra wandspot gemaakt met een mooi messing-kleurig lampje. De grote staande lamp van Foscarini komt prachtig tot zijn recht bij de zithoek. Ook de leeslamp en het tafellampje van FLOS passen goed in het geheel. In de woonkamer is ook flink wat maatwerk gerealiseerd. De erkerbank die voor extra zitruimte zorgt. Een lang TV meubel en aan weerszijde van de doorgang naar de keuken, kasten die het en suite gevoel weer terug laten komen. In de details zie je ook weer de accentkleuren; oker, blauw en goud terug wat een luxueuze sfeer geeft.

De Nimes kleurige muur
Links de blauwe muur in de stijlvolle kleur De Nimes van Farrow & Ball. Deze kleurt erg goed bij de eikenhouten vissengraat.
Woonkamer doorkijk - lamp Twiggy
De chaise longue bank is de Astha van Sofa Company. Op de grond een vloerkleed van HAY met wolvilten bolletjes. De Foscarini Twiggy lamp past perfect in deze setting.
Bank Sofa Company kussens Made.com en Zuiver
De kussens in de accentkleuren oker en blauw. Ze zijn van Made.com en Zuiver. Het leeslampje ernaast is van Lucide. Achter de bank zie je het Hotel Chique behang van KEK Amsterdam.
Erkerbank inbouw en kussens Matter of Material Irene van Vliet
In de schitterende erker met origineel glas-in-lood is een mooie erkerbank gemaakt. Zo creeër je meer zitruimte en kunnen de radiatoren ook mooi weggewerkt worden. Voor het raam ’top-down, bottom-up’ plissé gordijnen. Op de bank prachtige jacquard geweven kussens van designer Irene van Vliet. Deze zorgen echt voor die luxueuze uitstraling.
Maatwerk TV meubel Breukelen Samsung Frame
Rechts naast de openhaard is ook een maatwerk meubel gekomen waar de TV boven hangt (Samsung Frame). Open vakken voor o.a. hout. Ook staat er een blauwe vilten bak van Muuto om het e.e.a. in op te bergen. De Flos IC T1 tafellamp in messing komt hier prachtig tot zijn recht!
Inbouwkasten ensuite Breukelen
Nog een kijkje van de zitkamer richting de keuken. Hier zie je de inbouwkasten goed. Onderin is gekozen voor deurtjes om het e.e.a. achter weg te kunnen stoppen. Erboven ruimte voor boeken, kunst, souvenirs etc. Rechts in de hoek zie je nog de cognac kleurig leren vlinderstoel. Deze komt nog uit het vorige huis van de bewoners.

Het huis is compleet gerenoveerd en het is een prachtig rustig geheel geworden met interessante accenten!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.