Art wall, zo wordt je huis écht persoonlijk!

Art wall Le Living trappenhuis

Je huis voelt pas echt je thuis als je er genoeg van jezelf in verwerkt. Een muur vol met leuke vondsten is een goede manier om jouw huis persoonlijk te maken. Vondsten zoals: mooie kunstwerken, ontroerende foto’s en bijzondere souvenirs. Noem het maar jouw persoonlijke art wall. In dit artikel geef ik je tips om zelf aan de slag te gaan met een art wall en die saaie wand in je huis een persoonlijke touch te geven.

Art wall / gallery wall Le Living

Hoe begin je met een art wall?

Het is goed om eerst te bedenken wat de juiste muur is voor een art wall. Ga voor een saaie, lege muur waar ruimte is voor een groot schilderij of meerdere kleine objecten. Vaak is een groot schilderij best lastig te vinden en vaak vrij kostbaar.  Meerdere kleine objecten bieden dan een uitkomst. Een muur boven de bank, in de hal, naast de trap of boven je bed zijn bijvoorbeeld goede plekken voor een art wall.

Een toepasselijke quote van Van Gogh: ‘Great things are done by series of small things brought together’. Juist door een verzameling van verschillende dingen laat je nog meer van jezelf zien.

Je maakt een begin met je persoonlijke art wall door je eerste kunstvondsten op de muur te hangen en zo at random verder te verzamelen. Het is ook leuk om in een bepaald thema te gaan werken. Zo kun je werken met dezelfde kleur lijsten, allemaal op de natuur geïnspireerde objecten of bijvoorbeeld een bepaalde tijdsperiode centraal te stellen. Ik ben zelf een art wall bij mijn trap begonnen en mijn thema is zwart wit. Alles wat er hangt is zwart wit, maar wel mega divers. Een foto van mijn straat van 50 jaar terug uit het stadsarchief, een masker uit Bali, een opgezette vlinder en een mooi gedicht, zijn een greep uit ‘mijn collectie’.

Art wall / gallery wall Le Living

Zoek diversiteit op

Kunst kent allerlei verschillende vormen. Ook op jouw eigen kunstmuur is het leuk om diversiteit terug te laten komen. Hang een oud olieschilderij uit de familie naast een hypermoderne foto, een Delfts blauw bordje naast een Afrikaanse verentooi, een pagina gescheurd uit een tijdschrift naast een ‘echt kunstwerk’ en een zelf gefröbeld macramé matje naast een poster met replica van een bekend kunstwerk. Maak het zo divers als jij zelf wil! Mix materialen, vormen en kunstuitingen. Juist door tegenstellingen wordt het geheel spannend en interessant.

Jíj moet er wat mee hebben

Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken en het kan op jouw art wall. Het enige wat telt, is dat jij het mooi vindt en er ook een verhaal bij hebt. Zo wordt het echt persoonlijk. Probeer niet in een weekend je art wall af te maken door simpelweg een paar posters te bestellen. Het is juist leuk als je wand langzaamaan groeit en net zo vol wordt als de muren in de Parijse salons. Uiteindelijk zul je waarschijnlijk niet meer zo goed weten waar je moet kijken en vormt jouw art wall een soort verhaal uit jouw leven. Duik de zolder op bij je (groot)ouders, ga naar braderieën, markten, galeries etc. en houd vooral altijd je ogen open voor nieuwe pareltjes voor op jouw persoonlijke art wall.

Hal met fotowand

Hoekje met art wall

Eetkamer met gallery wall

Trappenhuis met art wall

Art wall / gallery wall in eetkamer

Art wall gang

Zwart wit wall houten lijsten

Bron: de meeste foto’s zijn afkomstig van Pinterest.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.