One liner

••Maja Krstic Art Diary• oneliner Le Living

Een one liner. Ik bedoel hiermee niet een grappige zin (hier was Winston Churchill koning in), maar een tekening bestaande uit één lijn. Vooral one line gezichten zijn op het moment ontzettend populair. En niet gek. Erg strak in zwart wit en passend in haast elk interieur.

Picasso

De one liners van Picasso zijn erg bekend. Hij maakte tekeningen van dieren bestaande uit één lijn. Het lijkt simpel, maar dat is het zeker niet. Hij wist hiermee ook zijn talent te tonen om heel abstract toch iets herkenbaars weer te kunnen geven.

One line tekening Picasso

Maja Krstic – one liners 

Kunstenares Maja Krstic begon haar carrière als modeontwerpster maar ging terug naar de kunst. Ze maakt nu super simpele maar ooh zo mooie inkttekeningen en schilderijen met thema’s als liefde en moederschap. Geweldig in zijn eenvoud toch? Ik wil er eigenlijk ook wel één voor aan mijn black & white wall.

Maja Krstic lovers one liner

Maja Krstic - The show’s over’

Kussen Jean Cocteau collectie voor Roche Boboiskussen - JEAN COCTEAU

Kussen Jean Cocteau

Deze kussens spotte ik vlak voor kerst in de winkel van Roche Bobois in Antwerpen. In deze productlijn is werk van Jean Cocteau verwerkt. Hij was een Franse dichter, schrijver, ontwerper en filmmaker die onder andere Enfants Terrible schreef. Maar hij kon dus ook heel aardig tekenen. Deze kussens zitten nog steeds in mijn hoofd. Zo’n simpel ontwerp maar ontzettend gaaf in haar eenvoud. De kussens zijn vooral ook mooi gemaakt van satijn katoen met zwart borduursel erop. Toch net even wat bijzonderder dan een kussen met opdruk.

Face line behang van MuralsWallpaper

Door de eenvoud zijn one line faces ook uitermate geschikt voor behang. Dat dachten ze bij MuralsWallpaper ook. Zij ontwierpen een prachtig behang bestaande uit verschillende one line faces. Echt een kunstwerk op je muur! Je bestelt het behang precies op de maat van de muur die je wilt behangen en ook de papiersoort kun je kiezen. Uitermate geschikt voor de hal of toilet.

Large Face Line Drawing Wallpaper Mural _ Murals Wallpaper

Face Line Drawing Wallpaper Mural - Muurschilderingen Wallpaper, #drawing #Face #Line #Mural_

One line face voor aan de muur van metaal en raffia

Deze one line faces heb ik in een supertoffe winkel, 33 Rue Majorelle in Marrakech gespot, en ook gekocht. Ze zijn ontworpen door de interieur designer Soufiane Aissouni die materialen gebruikt die in Marokko heel veel worden gebruikt, raffia (als textielvezel) en metaal. Hij heeft deze materialen gecombineerd met minimalistisch design en pure vormen.

One line face raffia metaal Soufiane Aissouni

One line face raffia metaal Soufiane Aissouni

Sissal mand met geborduurde one line face van Anthropologie

Onlangs kwam ik erachter dat in Amsterdam tegenwoordig ook een Anthropologie winkel zit. Toen ik 12 jaar geleden voor het eerst in Amerika was, was ik helemaal dol op deze winkel en wilde ik hem het liefst helemaal leegkopen. Inmiddels is mijn stijl een beetje anders, maar deze mandjes zijn toch wel erg leuk. En ze konden gezien het thema van deze blog natuurlijk niet ontbreken. De mandjes zijn met 3 verschillende faces verkrijgbaar en het formaat is 17 x 17 cm.

One line face mand Antropologie

One line face handzeep van Austin Austin

Deze natuurlijke handzeep met tof one line face etiket is van het merk Austin & Austin. Dit is een Engels beauty merk gerund door een vader en dochter. Alle producten bestaan uit biologisch gecertificeerde ingrediënten, ze zijn dichtbij huis geproduceerd, de verpakking bestaat uit 100% gerecycled materiaal en de zepen zijn ook nog eens heel redelijk geprijsd. Ik vind het echt een mooie asset voor in je badkamer, toilet of keuken!

Austin Austin one line face handzeep

Austin Austin one line face handzeep

Wat vind jij van one line faces? Tof voor je interieur toch?!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.