Go Hygge in je huis!

hygge rustgevend interieur thuis tijdens corona virus

Hygge. Je hebt vast vaker van deze Deense term gehoord. In het Nederlands staat het een beetje gelijk aan knusheid en gezelligheid. Je interieur, een sfeer of lekker eten & drinken kunnen zorgen voor een Hygge gevoel.

Hygge in huis

Waarom juíst nu Hygge in je huis? 

We bevinden ons in turbulente tijden. Het Corona virus zet echt even onze hele wereld op zijn kop. Reizen, het bezoeken van events, afspreken met mensen, ga zo maar door… het is allemaal niet meer zo vanzelfsprekend. Er wordt van alles gecanceld en langzaam kom je toch iets meer in een isolement. Noem het ook maar onbedoelde thuisquarantaine. We moeten ons eraan overgeven en ergens ook een beetje onthaasten. Een Hygge interieur is iets waar je dan behoefte aan hebt als je veel thuis bent.

Hoe creëer je een Hygge interieur?

In een Hygge interieur moet je helemaal tot rust kunnen komen. Het moet niet als een straf voelen om er veel tijd door te brengen. Een Hygge interieur krijg je door lichte en rustgevende kleuren, natuurlijke materialen en persoonlijke details. Een aantal tips om je interieur in een handomdraai Hygge te maken:

  • Groen in huis: planten, veel planten. Het geeft een levendige sfeer en zorgt voor meer zuurstof en een schone lucht. Welke planten moet je kopen? Lees dit artikel: groene oase.

Hygge in huis planten

Hygge in huis planten

  • Flower power: hoe blij word jij van bloemen? Ik heel blij! Een bosje tulpen, een gezellig plukboeket of juist mooie droogbloemen. Het geeft een Hygge gevoel.

Hygge in huis droogbloemen

Hygge in huis plukboeket

Kaarsen: kaarsen staan voor mij gelijk aan een gezellig gevoel. Ondanks dat het (gelukkig) al wat langer licht wordt zijn kaarsen ontzettend gezellig. Neem lekkere geurkaarsen of mooie lange kaarsen in vrolijke kleuren.

Hygge in huis geurkaarsen

Hygge in huis gekleurde kaarsen

  • Kussens & plaids: hier krijg je het lekker warm & geriefelijk van! En wat wil je als je veel thuis bent, lekker op de bank kruipen met een goed boek en een kop thee.

Hygge in huis kussens en plaids

Hygge in huis kussens en plaids

  • Mooie dingen aan de muur: platen, schilderijen of foto’s aan de muur kunnen je ook in een positieve vibe brengen. Wel zo fijn als je energie krijgt van het thuis zijn als je veel in je huis bent;)

Hygge in huis platen aan de muur

Hygge in huis platen aan de muur

Maak van jouw huis je thuis!

En nu je veel tijd thuis doorbrengt, ga je waarschijnlijk ook over je interieur nadenken. Hoe maak je van jouw huis nu echt een fijn thuis? Le Living kan je hierbij helpen, zelfs in deze barre tijden;) Kijk hier om te weten wat interieuradvies van Le Living inhoudt of neem gewoon contact op!

De meeste afbeeldingen zijn afkomstig van Pinterest.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.