Black lights

Serge Mouille wandlamp

Zwarte lampen zijn ‘spot on’! Of het nu om hanglampen, wandlampen, staande lampen of spots gaat, zwart. Natuurlijk zijn zwarte details in je interieur nu sowieso trendy, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik echt heb moeten wennen. Toen ik 4 jaar geleden een bank uit ging zoeken en ze aankwamen met zwarte pootjes, durfde ik het nog niet aan… Maar inmiddels wel! 
Zwarte details geven een interieur gewoon snel een stoer karakter terwijl het ook chique is. Het geeft vaak een mooi contrast met de rest van het interieur, zeker als het subtiel en rank is toegepast. Wat ook het fijne aan zwarte details is, is dat het zo ongeveer in elke interieurstijl past.

Om jou te overtuigen van zwarte lampen heb ik een paar van mijn favorieten voor je op een rij gezet!

  • Zwarte tijdloze wandlamp ontworpen in 1953 (!) door de Fransman Serge Mouille. De lamp is verkrijgbaar met 1 of meerdere armen. Ik vind het ontzettend gaaf om deze aan een wand te hangen en door de lange armen kan die ook een eettafel goed belichten.

Wandlamp zwart Serge Mouille

Serge Mouille wandlamp zwart_Le Living

Serge Mouille wandlamp zwart_Le Living

  • Supermoderne, strakke vloerlamp van Piet Boon genaamd Tribe. In deze lijn zijn ook wandlampen, spots en tafellampen te krijgen. Naast zwart ook nog in het wit en brons verkrijgbaar. Gewoon een stoer exemplaar toch?!

Piet Boom vloerlamp Tribe

Tribe zwarte lamp Piet Boon

Maretti tribe vloerlamp

  • Een zwarte hanglamp geïnspireerd op de Oosterse lantaarn ontworpen door Garcia Cumini voor Foscarini. Deze lichtgewicht hanglamp filtert het licht mooi. De Spokes 1 is ovaalvormig en de Spokes 2 meer rond. Je kan ze alleen of in gezelschap van meerder lampen ophangen. Ik vind het juist leuk om te mixen met de verschillende vormen. Perfect om een ‘bosje’ in een vide op te hangen.

Spokes 1 Hanglamp

Spokes Foscarini combinatie

Spokes 2 hanglamp

  • Deze lamp is een topper van eigen bodem, de Tonone Bolt van Anton de Groof. Je ziet hem ook in veel van mijn interieuradviezen terugkomen. In het ontwerp kun je zien dat Anton de Groof een passie heeft voor traditionele mechaniek. De bijgeleverde massief messing vleugelmoer waarmee je de lamp kunt bijstellen, speelt een grote rol. De lampen zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar, maar zwart is toch mijn favoriet. De zwarte bureaulamp staat nog steeds op mijn wish list voor op mijn nieuwe eikenhouten bureau.

Tonone Bolt zwart

Tonone Bolt vloerlamp

Tonone Bolt zwart wandlamp

  • Deze multifunctionele lamp van het Italiaanse Flos (de Aim) staat in heel veel interieurs heel tof. Het is een heel simpel design, maar juist de eenvoud maakt hem heel sterk. Met deze lamp kun je zoveel kanten op! Je kunt de Aim alleen ophangen, maar juist met meerdere samen vind ik hem het sterkst. De richting waar de lamp naartoe schijnt kan verschillende kanten op worden gesteld.

Aim hanglamp boven eettafel
Aim Flos hanglamp boven eiland

Aim Hanglamp

Aim Flos lamp

Ben je overtuigd van zwarte lampen voor je interieur? Naar welke lamp gaat jouw voorkeur uit? Laat het mij weten!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.