Interieuradvies: woonhuis in Zwolle

Als je denkt: ‘het was afgelopen tijd best rustig op Le Living’, dan kan ik je vertellen dat er achter de schermen hard is gewerkt. Ik heb namelijk mijn tweede interieuradvies afgerond.

In juni kreeg ik een berichtje binnen via mijn contactformulier van een jong stel. Onlangs hadden ze een relatief nieuw hoekhuis in Zwolle gekocht en konden wel wat interieuradvies gebruiken. Ze gaven aan dat mijn smaak ze aansprak en wilden weten of ik ze kon helpen met het interieur van hun nieuwe huis. Dat antwoord was makkelijk voor mij: ‘maar natuurlijk, superleuk’!!

Om te kijken wat ik voor ze kon betekenen hebben we een oriënterend gesprek gehad. Vervolgens heb ik het stappenplan voorgelegd.

Stappen in het interieuradvies:

 • Identificeren wat de specifieke behoefte is. Voor dit huis is dat voor verschillende ruimtes advies geven op stijl, kleur, vloer, raambekleding, lichtarmaturen, meubels en accessoires binnen een bepaald budget en tijd.
 • Offerte opstellen aan de hand van de specifieke behoeftes en vervolgens akkoord hierop.
 • Start van het advies:
  1. Uitzoeken welke stijl past: wat vinden ze mooi? Dit kan heel handig door een Pinterest pagina te maken waar je samen in kunt;
  2. Plattegronden maken + alle maten opmeten;
  3. Uitvragen wat ze zelf willen veranderen in het huis?
  4. Verdere input verzamelen: hebben ze al mooi interieur gezien en wat willen ze graag meenemen uit hun oude huis?
  5. Alle onderdelen uitwerken en tussentijds verschillende keren overleggen om te kijken of ik op de goede weg ben.
 • Presentatie eindproduct.

Bij het geven van interieuradvies vind ik het vooral belangrijk veel afstemming te hebben, zodat de opdrachtgevers een advies krijgen waar ze echt iets mee kunnen! Daarnaast hoeft van mij niet alles nieuw. Het is niet duurzaam om nog goede meubels te vervangen voor iets nieuws. Een mix van bestaande en nieuwe meubels in je interieur geeft ook veel meer een persoonlijke uitstraling.

Het interieuradvies zie je hier:

Naast de uitgewerkte ruimtes met beeld en plattegronden heb ik ook een lijst gemaakt waar alle voorgestelde onderdelen op te vinden zijn, waar ze het kunnen kopen en wat de kosten ervan zijn.

Begin oktober heb ik het plan gepresenteerd aan mijn opdrachtgevers. Grote delen hadden ze al gezien, maar het geheel werd super positief ontvangen.

“Bij de inrichting van onze nieuwe woning heeft Laura ons erg goed geholpen. De samenwerking met Laura verliep soepel en hebben we prettig ervaren. Ze stelde de juiste vragen die ons aan het denken heeft gezet over wat we wel en niet mooi vinden. Laura kwam met ideeën en voorstellen waar we zelf niet aan hadden gedacht, maar waar we gelijk enthousiast over waren. Het eindadvies sloot helemaal aan bij onze wensen en vinden we ontzettend mooi en sfeervol. We raden Laura bij iedereen aan.”

Ik heb weer met erg veel plezier aan dit advies gewerkt. Ik vind het leuk dat er echt al adviezen opgevolgd zijn, zoals het laten stucen van de plafonds, het overspuiten van de keuken en dat de eerste items van ‘de lijst’ al zijn aangeschaft. Ik ben benieuwd naar het resultaat!

Mocht ik je interesse hebben gewekt en kun je ook wel wat interieuradvies gebruiken, neem dan contact met mij op! We gaan dan samen kijken hoe ik je kan helpen:)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.