Interieuradvies: woonhuis in Zwolle

Interieuradvies woonhuis Zwolle

Mijn tweede interieuradvies is afgerond voor een woonhuis in Zwolle. En al het harde werken hieraan heeft er toe geleid dat het op Le Living wat rustiger is geweest. Maar het resultaat mag er zijn, het plan werd heel positief ontvangen!

“Bij de inrichting van onze nieuwe woning heeft Laura ons erg goed geholpen. De samenwerking met Laura verliep soepel en hebben we prettig ervaren. Ze stelde de juiste vragen die ons aan het denken heeft gezet over wat we wel en niet mooi vinden. Laura kwam met ideeën en voorstellen waar we zelf niet aan hadden gedacht, maar waar we gelijk enthousiast over waren. Het eindadvies sloot helemaal aan bij onze wensen en vinden we ontzettend mooi en sfeervol. We raden Laura bij iedereen aan’.

De aanvraag

In juni kreeg ik een berichtje binnen via mijn contactformulier van een jong stel. Onlangs hadden ze een relatief nieuw hoekhuis in Zwolle gekocht en konden wel wat interieuradvies gebruiken. Ze gaven aan dat mijn smaak ze aansprak en wilden weten of ik ze kon helpen met het interieur van hun nieuwe huis. Dat antwoord was makkelijk voor mij: ‘maar natuurlijk, superleuk’!!

Om te kijken wat ik voor ze kon betekenen hebben we een oriënterend gesprek gehad. Vervolgens heb ik het stappenplan voorgelegd.

Stappen in het interieuradvies:

 • Identificeren wat de specifieke behoefte is. Voor dit huis is dat voor verschillende ruimtes advies geven op stijl, kleur, vloer, raambekleding, lichtarmaturen, meubels en accessoires binnen een bepaald budget en tijd.
 • Offerte opstellen aan de hand van de specifieke behoeftes en vervolgens akkoord hierop.
 • Start van het advies:
  1. Uitzoeken welke stijl past: wat vinden ze mooi? Dit kan heel handig door een Pinterest pagina te maken waar je samen in kunt;
  2. Plattegronden maken + alle maten opmeten;
  3. Uitvragen wat ze zelf willen veranderen in het huis?
  4. Verdere input verzamelen: hebben ze al mooi interieur gezien en wat willen ze graag meenemen uit hun oude huis?
  5. Alle onderdelen uitwerken en tussentijds verschillende keren overleggen om te kijken of ik op de goede weg ben.
 • Presentatie eindproduct.

Bij het geven van interieuradvies vind ik het vooral belangrijk veel afstemming te hebben, zodat de opdrachtgevers een advies krijgen waar ze echt iets mee kunnen! Daarnaast hoeft van mij niet alles nieuw. Het is niet duurzaam om nog goede meubels te vervangen voor iets nieuws. Een mix van bestaande en nieuwe meubels in je interieur geeft ook veel meer een persoonlijke uitstraling.

Het interieuradvies zie je hier:

interieuradvies woonhuis Zwolle Le Living Moodboard huis Zwolle Le Living

Kleurenpallet woonhuis Zwolle Le Living

Materialen ontwerp woonhuis Zwolle Le Living

Plattegrond begane grond woonhuis Zwolle Le Living

Kleurenpallet voor de woonkamer en keuken woonhuis Zwolle Le Living Keuken advies woonhuis Zwolle Le Living

Meubels advies woonhuis Zwolle Le Living

Zithoek advies woonhuis Zwolle Le Living Eetkamer meubels Zwolle Le Living Woonhuis Zwolle Le Living lichtplan Raambekleding woonhuis Zwolle Le Living

hal inrichting woonhuis Zwolle Le Living

Vloeren eerste verdieping

Ontwerp slaapkamer woonhuis Zwolle Le Living

Ontwerp slaapkamer woonhuis Zwolle Le Living Ontwerp kleine kamer woonhuis Zwolle Le Living

Ontwerp zolderverdieping woonhuis Zwolle Le Living Ontwerp zolder woonhuis Zwolle Le Living Ontwerp tuinhuis woonhuis Zwolle Le Living Tuinhuis inrichting woonhuis Zwolle Le Living

Naast de uitgewerkte ruimtes met beeld en plattegronden heb ik ook een shoppinglist gemaakt waar alle voorgestelde onderdelen op te vinden zijn, waar ze het kunnen kopen en wat de kosten ervan zijn. Handig toch?

Begin oktober heb ik het plan gepresenteerd aan mijn opdrachtgevers. Grote delen hadden ze al gezien, maar het geheel werd super positief ontvangen.

Ik heb weer met erg veel plezier aan dit advies gewerkt. Ik vind het leuk dat er echt al adviezen opgevolgd zijn, zoals het laten stucen van de plafonds, het overspuiten van de keuken en dat de eerste items van ‘de lijst’ al zijn aangeschaft. Ik ben benieuwd naar het resultaat!

Mocht ik je interesse hebben gewekt en kun je ook wel wat interieuradvies gebruiken, neem dan contact met mij op! We gaan dan samen kijken hoe ik je kan helpen:)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.