Fijn huis met kids (spullen)

Zoals velen zullen beamen, met een baby in huis, krijg je er heel veel spullen bij… Zo ook in ons huis! Het laatste wat ik wilde was dat ons huis direct op een indoor speeltuin zou lijken, maar daarvoor moet je wel een beetje moeite doen. Je huis staat namelijk binnen no-time vol met felgekleurde, plastic items.

Hoe ga je te werk?

1. Opruimen

Oh.. wat een open deur! Maar zo houd je de chaos wel in toom. En ik weet dat dit betekent dat je minimaal 3x per dag dezelfde items aan het opbergen bent. Want na een half uurtje spelen, ruim jij de boel op en na 2 uur mag je weer opnieuw.. Doe je het niet, dan is het einde zoek (voor mij in ieder geval), want een opgeruimd huis heeft ook een positief effect op mijn mental being.

2. Regel opbergers

Opruimen heel leuk, maar goede opbergmogelijkheden zijn hier echt onmisbaar bij. Alles in de box knallen is namelijk niet echt de oplossing. Ik heb zelf een vilten HAY mand gekocht waarin ik alle speeltjes verzamel en daarnaast heb ik ook een leuk speelgoedbankje waarin ik het één en ander kwijt kan. En er zijn tal van andere oplossingen: een zak voor aan de box, leuke (stapelbare) kratjes, kisten etc. Hieronder wat foto’s ter inspiratie.

3. Maak een speelkamer/ kinderhoek

Als je de ruimte hebt, dan is het natuurlijk heel fijn om een aparte speelkamer voor je kids in te richten. Deze hoeft niet altijd helemaal te worden opgeruimd, want hier kun je ook gewoon de deur van dicht doen. Best fijn voor een kind als de mooie treinbaan een dagje kan blijven liggen. Maar als je geen kamertje ‘over’ hebt, zoals velen, dan kun je een speelhoekje ook heel goed integreren in de rest van je huis. Probeer in die zin iets te kiezen wat bij de rest van jouw interieur past. Hier een aantal mooie voorbeelden.

4. Keuzes maken: wat zet je wel en niet neer?

Je kunt best selectief zijn in het speelgoed/ kids items er bij jou in het zicht staan. Word je overladen met fietsjes, loopwagens, hobbelpaarden etc.? Het hoeft niet allemaal tegelijk in je woonkamer te staan toch? Je hebt waarschijnlijk ook al de box, wipper en babygym staan. Je kunt bepaalde items best even opbergen, zeker als ze er toch nog niks aan hebben. Dus zet het tijdelijk op zolder of op de babykamer en haal ze weer te voorschijn wanneer de tijd rijp is. Waarschijnlijk zijn de wipper en babygym dan ook weer opgeborgen.

5. Je hebt babyspullen én babyspullen.

Heb je het over de felgekleurde, lichtgevende, schreeuwerige, plastic Intertoys items of pastelkleurige, houten, verantwoord geproduceerde speeltjes van die supermooie kinderwinkel? Het is nogal een verschil… en ook voor jouw interieur! Zo was ik heel blij met een custom-made mobiel boven de box van Dodi for kids met vilten hangertjes in de kleuren van mijn huis. En nee dat betekent geen grijs-witte mobiel (saai voor een kind), maar oker, groen, blauw, grijs en lichtblauw. Hieronder speelgoedjes die prima met mijn interieur zouden minglen. Ook de schattige mintgroene scooter matchend met mijn gordijnen staat ertussen:)

Hoe houd je jouw huis met kids in toom?

Bron: de meeste foto’s zijn afkomstig van Pinterest.​​​​​​​

2 reacties

  1. Leuk artikel Lau

  2. […] De speelhoek heb ik verwerkt in de strakke inbouw kastenwand. Hier komt een leuk tafeltje van hout wat mooi contrasteert met wit. Daarnaast is het ook leuk om de achterwand van kurk te maken waar je allerlei dingen op kunt prikken. In de kasten kunnen manden/ kratten staan met speelgoed, zodat je na het spelen alles mooi op kunt bergen. Op deze manier houd je je huiskamer toch nog een beetje netjes. Voor meer tips voor een kids proof huis, lees dit artikel.  […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.