Christmas is coming….!

Wie vindt het nou niet leuk, Kerstmis! En alleen al van de voorbereidingen, word ik helemaal blij! In september was ik dan ook al begonnen met kerstideetjes pinnen, dit tot hilariteit van een vriendin. Maar ja, dit jaar krijg ik mijn hele familie over de vloer met Kerst, het is dus wel de moeite om mijn huis mooi te versieren.

Kersttrends 

De kersttrends voor dit jaar zijn uiteenlopend. Ga je voor de bonte boom waarbij geldt: hoe gekker, hoe beter? Met de meest hilarisch kerstversiering erin? Of de Scandinavian stijl met een boom met enkel lampjes? Daarnaast kan klassiek rood met zilver/ goud ook nog altijd!

Mijn boom is een beetje de middenweg… ! Ik heb dus ook een bonte boom, maar dan wel binnen een rustig kleurenpallet. Ondanks dat de boom al behoorlijk vol hangt, komen er elk jaar nieuwe elementen bij. Mooie kerstversiering vind ik té leuk om aan te schaffen. Dit jaar zijn de notenkrakers mijn aanwinst:)

Kerstdecoratie

Het is nog niet zo lang geleden dat mijn kerstdecoratie ophield bij het versieren van een boom. De laatste jaren vind ik het echter steeds leuker om ook mooie kransen, bossen bloemen en kerststukken te maken. Ik vind het mooi om hierin eucalyptusblad, dennentakken, rode besjes, gipskruid, hulsttakken en amaryllissen te verwerken. Allemaal lekker kerstig.

Kerstkrans knutselen

Dit jaar heb ik zelf een kerstkrans gemaakt. Er stonden veel mooie voorbeelden op Pinterest, dus deze heb ik dan ook gebruikt. Het vinden van een ijzeren cirkel bleek erg lastig te zijn, daarom heb ik uiteindelijk de krans zelf van een ijzeren kleerhanger gebogen om een emmer heen. Qua groen heb ik dennentakken, olijftakken, gipskruid, katjes en skimmia gebruikt. Na het buigen van de krans ben ik begonnen met het bedekken van de kras met dennentakken als basis. Hierna heb ik olijftakken bevestigd and so on.. Om de krans toch iets meer op te fleuren heb ik er nog kerstballen in verwerkt. Het was de eerste keer dat ik een krans heb gemaakt en het was een heel ontspannen werkje. Ook ruiken die takken heerlijk! De krans hangt op de schouw in de eetkamer en geeft die ruimte nu ook een goede kerstsfeer.

Bloembolletjes

Een andere DIY dingetje dit jaar, zijn bloembollen in vaas. Zo gepiept, maar het geeft een leuk resultaat! En wat ook mooi meegenomen is, is dat het niet alleen voor Kerst leuk is, maar ook nog daarna. Eind januari/ begin februari komen de bloembollen namelijk vaak uit.

Ik heb mijn Iittala vaas gepakt en hier potgrond in gedaan. Vervolgens heb ik hier de kussentjesmos opgedaan en toen de bloembollen erin gestoken. Ter decoratie nog wat kerstbalstekers erin en klaar is Kees!

Kersttafel

Aangezien ik dit jaar 14 mensen aan tafel heb zitten Eerste Kerstdag, heb ik ook al mooie ideeën bedacht om de kersttafel te decoreren. Hoe het er precies uit komt te zien, zal ik Eerste Kerstdag onthullen. Als je mijn Pinterest checkt, kun je alvast ontdekken welke richting het op zal gaan!

Alvast een fijne Kerst allemaal!

 

2 reacties

  1. Ben heeel benieuwd naar je tafel Laus!
    Ik ga ook mijn best doen dit jaar, al heb ik me voorgenomen dat een ratjetoe dit jaar “goed genoeg” is 😉 ik zal je een foto sturen..

  2. Ik ben héééél benieuwd. Ik ben een van de mensen die bij jullie aan mag schuiven. Stiekem heb ik hoge verwachtingen omdat jullie al zo lang bezig zijn met het bedenken/samenstellen van een menu. Daarentegen heb ik er natuurlijk ALLE vertrouwen in.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.