Meubels van de meubelmaker

Via Linkedin werd ik uitgenodigd om een kijkje te nemen bij een meubelmaker, Ravenstein Company. Dit aanbod kon ik niet afslaan, altijd leuk om achter de schermen te mogen kijken. Ik ben dus naar Ravenstein in het Brabantse land gereden.

Zelf heb ik niet zo veel ervaring met meubelmakers. De vraag waarmee ik op bezoek ging was dan ook; wanneer bedenk je om naar een meubelmaker te gaan? Wat kan een meubelmaker voor je betekenen?

 

Waarom een meubelmaker?

Mensen die een opdracht uitzetten bij een meubelmaker kunnen het vaak bij reguliere winkels niet vinden. De maten die ze wensen zijn net even anders dan anders. Je gaat in een oud huis wonen waar de muren niet helemaal recht lopen. Qua keuken kom je dan snel uit bij een maatwerk keuken. Ook kan het zo zijn dat je zelf iets specifieks voor ogen hebt en graag inspraak hebt in het resultaat.

 

Van idee tot kast

Vaak komt iemand met een basisidee bij een meubelmaker. Samen met de designer en tekenaar wordt hier dan vorm aan gegeven. De designer probeert de grenzen op te zoeken bij de opdrachtgever door bijvoorbeeld de kast unieker te maken dan men van te horen had gedacht. Je bespreekt van welke materiaal je het gemaakt wilt hebben, hoe grof of glad en hoe de afwerking moet zijn. Door het gezamenlijke ontwerpproces krijg je direct meer binding met het eindproduct. Ook kun je gedurende het maakproces jouw kast tot stand zien komen. Bij Ravenstein Company zijn er klanten geweest die zelf de houten plaat voor hun tafel hebben uitgezocht.

 

Verschil met de meubelboulevard

Het werken met een meubelmaker lijkt dus alleen maar voordelen te hebben. Echter, hebben wij de perceptie dat dit maatwerkproces veel duurder is. Ik heb dit gevraagd aan Ravenstein Company. Zij geven aan dat je voor maatwerk bij hun ongeveer 15% meer betaalt dan voor de meubels van de meubelboulevard.

Ik ben erachter gekomen dat je je niet hoeft blind te staren op de standaard kasten en keukens. Er is altijd de optie om te gaan praten met een meubelmaker. En naast dat je al je wensen mee kan nemen, zie je ook in de afwerking en constructie een verschil. Geen op elkaar gelijmde platen meer, maar alles onder verstek gezaagd.

Benieuwd naar andere projecten? Klik hier.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.