“Fleur op” je huis

Als de kerstboom het huis uit gaat en de dagen weer langer worden, dan krijg ik veel zin om de lente in huis te halen. Met bloemen gaat dat heel makkelijk! Vanaf begin februari stikt het bij de bloemenstalletjes van de bosjes tulpen, narcissen, hyacinten en paastakken. Voor een paar euro kun je heel veel kleur in je huis brengen.
Bloemenbudget

Het liefst heb ik altijd verse bloemen in huis, maar natuurlijk moet dit wel een beetje betaalbaar blijven. Ik heb daarom voor mijzelf een bloemenbudget van €25 per maand ingesteld. De afgelopen drie maanden heb ik dit getest en het is absoluut goed te doen! Altijd stonden er mooie verse bloemen op één of meerdere plekken in huis. Ik koop zelf geen boeketten maar losse bloemen, bosjes en takken en maak hier een geheel van. Mijn geheim hierbij is een fantastische bloemenzaak (of eerder gezegd bloemenschuur) op de Gerard Doustraat. Ik scoor hier ongeveer één keer in de drie weken een goede basis waar ik weer een tijdje mee vooruit kan. Voor €10 kun je hier dit soort “boeketten” kopen.

Langer van je bloemen genieten

De bloemen die na 1-1.5 week op zijn, vervang ik. De bloemen en (vooral) takken die langer meegaan, behoud ik. Een goed basis boeket met “lang bloeiers” in combinatie met wekelijkse verversing, zorgt ervoor dat je telkens een frisse en dynamische look in huis hebt!  Laatst heb ik een pauwenveer gevonden, dit is ook een leuke toevoeging aan je boeket en gaat lekker lang mee!

 

Variëren met verschillende vazen

Om het een beetje spannend te houden is het leuk om met vazen en plekken in huis te variëren. Altijd dezelfde vaas midden op de eettafel wordt op een gegeven moment een beetje saai.

Aangezien ik van boeketten met hoogteverschillen houd, zie ik een hoge glazen vaas (niet te breed) als een goede basis. Een betaalbare variant heb ik bij de Xenos gekocht. Onlangs heb ik ook een bijzonderdere witte vaas bij Bolia gevonden. Bijzonderder en mooi in combinatie met een simpel boeket.

In deze tijd van het jaar zijn tulpen natuurlijk ontzettend leuk en in alle kleuren verkrijgbaar, een Delftsblauwe tulpenvaas geeft hierbij een heel ander effect dan de Hema vaas. Wat vind jij het meest geslaagd?

Als je geen zin hebt om veel verschillende vazen aan te schaffen, is het ook een idee om jouw bloemen in een weckpot zetten. Dit heeft mij ooit uitkomst geboden bij een tekort aan vazen. Daarnaast geeft het een speels effect. Het hergebruiken van glazen sapflesjes is ook een leuke en goedkope manier om losse bloemetjes te presenteren. Je zet ze bijvoorbeeld in de vensterbank, samen op een schaal of tijdens een diner verspreid op tafel neer. En ben je het zat, dan kun je het flesje weggooien.

Kortom, ideeën genoeg om je huis op te fleuren waar je zelf ook nog eens heel vrolijk van wordt!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.