Maak je eigen Mondriaantje

Na 100 jaar is het werk van de Stijl en Mondriaan nog steeds razend populair en zelf een “Mondriaantje” maken is ook helemaal niet moeilijk. Hetgeen je nodig hebt is:

  • Papier of canvas
  • Een potlood
  • Liniaal
  • Rood, geel en blauwe verf
  • Kwast
  • Zwart papier

Je begint door op het papier of canvas met een potlood en liniaal horizontaal en verticaal dunne lijnen te zetten. Hierdoor ontstaan verschillende vlakken. Deze vlakken ga je vervolgens met verf inkleuren. Doe dit kleur voor kleur. Na het inkleuren van de vakken kun je van het zwarte papier smalle repen knippen die je vervolgens over de potloodlijnen plakt. Eerst verticaal, dan horizontaal. En hatsiekidee, je eigen Mondriaan is klaar!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.