Binnen kijken bij mij thuis,​ een mooi compromis

Ik vind het altijd leuk om bij iemand binnen te kijken. Want wat voor interieur smaak heeft iemand eigenlijk? Hoeveel aandacht heeft iemand aan zijn interieur besteed? Vind je het interieur bij de persoon passen? Soms kan ik heel erg verrast worden door een bijzonder interieur wat ik dan eigenlijk niet helemaal bij iemand had verwacht, dat is leuk! Als ik in iemands huis ben, doe ik ook graag een spelletje: het herkennen van objecten. Waar komt iets vandaan? Welke designer is dat? Tja..

Samen een huis inrichten

Aan mijn eigen interieur heb ik uiteraard veel aandacht besteed. Ik heb hier ook altijd al een heel duidelijke beeld bij gehad. Bepaalde interieur keuzes had ik ook al 15 jaar geleden kunnen maken! Een jaar geleden kwam het moment dat ik serieus aan de slag kon gaan met mijn eigen interieur. Het toeval deed zich alleen voor dat degene waarmee ik ging samenwonen ook een duidelijke visie op zijn perfecte interieur heeft. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar strak & design, hij gaat liever voor klassiek & uniek. Aaaah, dat bleek een leuke uitdaging!

Ik dacht eigenlijk dat mannen vaak niet zoveel om interieurs geven, maar dat blijkt toch niet altijd zo te zijn weet ik nu. Inmiddels heb ik wat situaties bestudeerd en heb 4 verschillende “interieur keuze situaties” kunnen onderscheiden:

–        Allebei heb je niet een hele duidelijke visie op wat je mooi vindt;

–        1 persoon bepaalt (vaak de vrouw), de andere vindt het wel best!

–        1 persoon neemt initiatief in de interieurstyling (vaak de vrouw), de andere persoon keurt alleen                voorstellen af als hij/ zij het echt niets vindt;

–        Allebei heb je een duidelijke visie op wat mooi/ niet mooi is. Je neemt allebei initiatief en vindt het erg belangrijk dat je blij bent met je inrichting.

In welke situatie herken jij je? De situatie waar ik mee te maken heb, is duidelijk het laatst benoemde punt.

Maar ik moet zeggen dat toen we eenmaal plannen aan het maken waren ik ook zag hoe leuk het is om echt actief samen bezig te zijn met inrichten van je huisje. Het is belangrijk dat het voor allebei een plek wordt waar je je thuis voelt. Daarnaast kan design met klassiek ook een grappige combinatie opleveren, een soort van eclectische interieur stijl.

Blij en er komt vast nog van alles bij!

Het is nu 10 maanden geleden dat we verhuisd zijn en we zijn allebei blij met ons thuis, een beetje van allebei. Er zijn nog genoeg ideeën die ik graag tot uitvoer wil brengen, maar in 1 keer alles klaar is ook zo saai.. Dan val ik in een gat! Hierbij een impressie van ons interieur so far, er volgen vast nog vele updates:)

 

 

 

 

 

 


 

1 reactie

  1. Super leuk! Dank voor deze binnenkijker en heel veel succes met je site. Ik ga je volgen!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.