Verbouwing woonkeuken Amsterdam Centrum

De begane grond van een charmant huis in het centrum van Amsterdam is helemaal aangepakt. Op deze verdieping bevindt zich de woonkeuken, hal en een toilet. Het was een vrij donkere ruimte. Om meer licht te krijgen is de indeling omgegooid (eettafel bij het raam aan de voorkant) en de wand tussen de hal en woonkamer is vervangen door een glazen pui. Ik heb in dit project geholpen bij het kleuradvies, de raambekleding, het lichtplan, de inrichting en de decoratie & accessoires. Van Alphen architecten heeft de nieuwe indeling bedacht en de bouwkundige tekeningen gemaakt.

Moodboard woonkeuken Amsterdam centrum

Dit abstracte moodboard vertaalt de sfeer en het kleurenpalet wat hebben gecreëerd in dit project. De woonkeuken is echt de plek waar de meeste tijd wordt doorgebracht en de opdrachtgevers lekker borrelen en eten met familie en vrienden.

Interieur moodboard woonkeuken Amsterdam centrum

Het abstracte moodboard verduidelijken we met een moodboard met sfeerbeelden. Hierin zie je echt concrete elementen die je terug ziet in het volledige interieurontwerp. Lichte kleuren, zwart staal, eikenhout, een beton ciré vloer en accenten in pasteltinten (roze, groen en blauw).

Het resultaat

Woonkeuken Amsterdam Centrum le Living
De eettafel is verplaats naar de voorkant van het huis, waardoor je lekker bij het licht zit. Je ziet hier de mooie beton ciré vloer die op de gehele begane grond ligt. Voor het raam bottom up/ top down plissé gordijnen die voor privacy zorgen als je dit wilt.
Eethoek studio Henk
De prachtige eikenhouten eettafel met stalen ‘vlinder’ onderstel van Studio Henk. Eraan stoelen en een bank van Studio Henk in roze stof en groen/ grijs velvet. De Ixxi aan de muur kleedt de woonkeuken helemaal aan.
Geweldig mooie combinatie van stof en kleuren. Dit geeft de strakke basis de zachtheid die het nodig heeft.
Keuken eiland Amsterdam Centrum le Living
De keuken is naar de achterkant verplaatst en er is ruimte gekomen voor een klein spoeleiland en een barretje. Strakke combinatie van materialen met eikenhout, beton ciré vloer en zwart staal.
Hanglampjes kookeiland en barkrukken Le Living
Deze prachtige barkrukken die kunnen draaien zijn van HAY (Revolver). Ik heb de locatie van de spots bepaald en boven het eiland hebben we voor speelse hanglampjes gekozen van Ferm Living.
Eikenhouten wand keuken
Hier zie je het barretje beter en de eikenhouten kastenwand aan de linkerkant van de keuken. Hier zit alle apparatuur in en is veel opbergruimte.
Keuken begane grond Amsterdam Centrum
In de keuken zie je een combinatie terug van witte en eikenhouten frontjes. Op de rechtermuur van de keuken hebben we gekozen voor de kleur Light Blue van Farrow & Ball. Deze kleur loopt ook door naar de stalen schuifwand.
Kruidenrekje keuken
Doorkijkje van de keuken naar het eetgedeelte. Aan de hoeveelheid kruiden zie je hoe erg de eigenaren van koken houden!
Glazen stalen schuifpui
De glazen schuifwand is echt een enorm slimme oplossing om meer licht en openheid te krijgen!
Hal stalen deur
Doorkijk van de hal naar de keuken. Op de muur de kleur Shadow White van Farrow & Ball. Deze tint steekt mooi af tegen de witte paneeldeuren en zorgt voor een beetje warmte bij het zwarte staal en de beton ciré vloer.
Last minute kwam er nog een klein verzoekje om mee te denken met de toilet. Deze wilden ze een kleine upgrade geven. En wat is het leuk geworden! De beton ciré vloer is hier ook doorgelegd, tegeltjes zijn geverfd in de kleur Pigeon van Farrow & Ball en erboven een kek behangetje.
Toiletje pimpen
Met een relatief kleine investering is deze toilet toch helemaal leuk gepimpt?!

Wat vind je van de woonkeuken van dit Amsterdamse huis? Prachtige stijl en kleuren vind ik. En heb je de katten gespot? Matchen ook perfect met het interieur!

1 reactie

  1. Evalien Berden zegt: Beantwoorden

    Allemaal samen tot een prima keuze gekomen. Het resultaat is meer dan prachtig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.