Appartement in Huizen

ApAppartement Huizen header

Een tijdje terug heeft een oud collega mij benaderd om hem te helpen zijn appartement gezelliger te maken. Hij woont inmiddels al weer 3 jaar in zijn appartement, maar het was nog steeds erg kaal en er ontbrak sfeer. Een hele leuke opdracht waarbij ik vooral heel veel toe kon voegen!

Ik heb verschillende onderdelen van het interieuradvies uitgewerkt zoals de stijl/sfeer, kleuren en materialen, de indeling, verlichting, meubels en accessoires.

Reactie opdrachtgever: ”Het werd nu echt eens tijd om, 3 jaar na aankoop, de woonkamer van m’n nieuwe appartement in een samenhangend geheel om te toveren. Maar waar te beginnen als je zelf geen oog voor interieurs hebt? Bij Laura! Ze zette mij aan het denken, stelde de juiste vragen en wist alle informatie in een mooi overzichtelijk plan te vatten. In de tussentijd vraagt ze tijdig om feedback en input: daar herken je de professional aan. Nu wordt het tijd om het plan te realiseren en het huis in een thuis te veranderen. Bedankt Laura, ga zo door!”

Moodboard sfeer/ stijl industrieel appartement Huizen

Zoals je ziet houdt de opdrachtgever van een industriële look. Hout in combinatie met zwart staal, wat donkerdere, stoerdere tinten en grijs en groen tinten. Best een mannelijk interieur, maar dat mag ook! Daarnaast zal het nodige groen en leuke dingen aan de muur het geheel gezellig maken!

Appartement Huizen materialen

Natuurlijk maken we hier gebruik van stoere en natuurlijke materialen die passen bij de industriële look. De eigenaar heeft al grijs/ groene gordijnen. Eikenhout en zwart gebeitst eiken zijn mooi in combinatie met zwart metaal en maken het geheel net iets verfijnder. Een mooie wollen vloerkleed mag niet ontbreken. Neutrale tinten voor een bank maar wel een beetje een gemêleerde stof. Cognac kleurig leer als contrast voor bijvoorbeeld een fauteuil en uiteraard het nodige groen.

Appartement Huizen kleurenkaart

De ruimte is nu nog helemaal wit en mag zeker wat kleur gebruiken! Ik heb dus ook aangegeven om 2 muren in de woonkamer te verven. Een lange muur in Blue Grey van Farrow & Ball en een muur in de eetkamer in de kleur de Nimes van Farrow & Ball. In de details meer olijfgroen, terracotta/ cognac en donker blauw.

Plattegrond appartement Huizen

De indeling van het appartement heb ik niet zo drastisch veranderd. Wat ik wel heb gedaan is er meer meubels ingezet en op de plattegrond aangegeven waar ik ze zou plaatsen en hoe groot ze ongeveer mogen zijn. Vooral de maten is iets waar ik het af en toe mee de mist in zie gaan in een interieur. Een erg grote ruimte met te kleine meubels. I.p.v. de meubels vervangen voor grote meubels gaan mensen er dan vaak nog meer kleine meubels bijkopen. Dit resulteert in een chaotisch geheel. En andersom zie je het ook. Te grote meubels die te weinig lucht krijgen. Ook niet mooi.

Meubels appartement Huizen

Deze opdrachtgever heb ik richting gegeven in de keuze van meubels. Hij vindt het zelf leuk om op pad te gaan voor meubels en ik schets als het ware een kader waarin hij kan zoeken.

Een neutrale, strakke, stoffen hoekbank met zwarte pootjes past goed in het totaal plaatje. Open kasten waar je van allerlei dingen in ten toon kunt stellen zoals mooie boeken, een lampje, plant etc. voor tegen de lange muur. Een nieuw stoer TV meubel, deze mag best een flink formaat hebben. Voor in de zitkamer een wollen vloerkleed wat zorgt voor de nodige ‘warmte’. Leuke salontafels, bij voorkeur rond voor de afwisseling in vormen. Een buffet/ vitrinekast voor in eetkamer van metaal. Voor bij de zithoek nog een leuke fauteuil in een afwijkende kleur zoals cognac. En aangezien de bank in de ruimte staat is het leuk om tegen de achterkant een sidetable te zetten. Ik heb de opdrachtgever een lijstje gegeven met adresjes van leuke woonwinkels.

Verlichting interieuradvies Huizen

Goede verlichting ontbrak echt in dit interieur. Boven de eettafel stel ik twee decoratieve hanglampen voor die zorgen voor de nodige sfeer. Voor aan het lichtpunt in de woonkamer, industriële opbouwspots welke vooral functioneel zijn. Bij de zithoek een losse, staande lamp die past binnen de industriële look. Deze lamp mag ook iets meer een eye catcher zijn. En voor in de open kasten en/ of het TV meubel een mooi tafellampje.

Verlichting interieuradvies Huizen
Accessoires interieuradvies Huizen

De juiste accessoires maken een woning echt af! Het voegt gezelligheid toe en maakt een ruimte persoonlijk. Er hing in dit huis nog niks aan de muur, dus ik heb verschillende ideeën voor schilderijen gegeven. Aangezien de opdrachtgever van skiën en de bergen houdt, ook werk wat dit weerspiegelt maar passend binnen de rest van het interieur. Planten in huis zorgen voor een levendige sfeer, dus dit mag zeker niet ontbreken. Voor op de bank mooie kussens in contrastkleuren. Een decoratieve vaas op de grond met bijvoorbeeld pluimen is hier ook leuk. Voor op de sidetable of in de open kast een boekenstandaard waar je een bijzonder boek op kunt leggen. En de strakke keramieke vazen die je de laatste tijd veel ziet, passen ook mooi in dit interieur.

Wat vind je van dit interieuradvies in de industriële look? Stap voor stap gaat mijn plan nu uitgevoerd worden, ik ben erg benieuwd naar het resultaat!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.