Interieuradvies Oog in Al – Lessinglaan (Utrecht)

Le Living interieuradvies Oog in Al

Eind juni heb ik een interieuradvies gepresenteerd voor een huis in Oog in Al, Utrecht. Weer een mooie jarig dertig woning. De bewoners hebben het huis drie jaar geleden gekocht en van top tot teen (zelf) verbouwd. Wat uniek is, is dat ze de derde bewoners zijn van een huis uit de jaren dertig. Er zijn dus nog heel veel mooie, oude details aanwezig wat natuurlijk ongelooflijk veel sfeer geeft.

De basis van het huis is helemaal in orde maar er miste ook nog het één en ander. De bewoners kwamen er zelf niet helemaal uit.. Voor de woon- en eetkamer waren ze op zoek naar meer samenhang en een echte finishing touch. Bij de volgende elementen konden ze hulp gebruiken:

  • Kleuradvies voor de woon- en eetkamer
  • Verlichtingsadvies
  • Voorstel vloer
  • Decoratie & creatieve ideeën voor in de woonkamer, eetkamer, toilet en badkamer
  • Advies meubels (o.a. bank en salontafel). 
  • Speelhoekje
voor - jaren dertig huis oog in al
Zo was de eetkamer.
Voor - jaren dertig huis oog in al
Zo was de zitkamer. 

Het resultaat na mijn interieuradvies voor de woon- en eetkamer

Razend enthousiast waren mijn opdrachtgevers bij het zien van mijn interieuradvies. Een paar dagen na het adviesgesprek kreeg ik te horen dat ze hun vakantie hadden gecanceld om aan de gang te kunnen met het ontwerp. Gedurende de zomer kreeg ik regelmatig updates. Het eindresultaat heb ik nu mogen bewonderen en ik vind dat het heel goed heeft uitgepakt, kijk mee en oordeel zelf!

Reactie opdrachtgevers: ”Nadat we het complete huis verbouwd en ingericht hadden wisten we ons geen raad met de benedenverdieping. De sfeer ontbrak. Aan Laura de uitdaging om sfeer te creëeren en het huis af te maken met de vele spullen die we al gekocht hadden. Binnen korte tijd kwam Laura met ideeën voor de verlichting en indeling. We kregen een kleurenschema en tot slot een lading aan creatieve ideeën waar wij nooit aan gedacht hadden. Kortom een super compleet advies! Diezelfde week nog hebben we een groot deel van de shoppinglist besteld.”

Moodboard stijl en sfeer oog in al interieuradvies Le Living
Kleurenkaart oog in al interieuradvies Le Living
Materialenkaart oog in al interieuradvies Le Living
Indeling woon en eetkamer Oog in al interieuradvies Le Living
Eetkamer Oog in Al interieuradvies Le Living
In de eetkamer is nu ‘Het Melkmeisje’ komen te hangen. Ik vond dit wel passend bij de ruimte waar eten centraal staat. Onder het schilderij mijn favoriete plantenbak van Ferm Living.
Eetkamer Oog in Al interieuradvies Le Living inbouwbank
Om meer ruimte in de eetkamer te creëren is de uitschuif eettafel nu niet helemaal uitgeschoven en zijn er twee stoelen weg. Voor in de erker is een gezellige erkerbank gekomen. Deze kan bij grote diners bij de eettafel getrokken worden. Daarnaast maak je zo ook een extra zithoek in de erker bij het licht.
Erkerbank Oog in Al interieuradvies Le Living
De erkerbank met leuke kussens van Zuiver en Fest Amsterdam.
Inbouwbank/ erkerbank ontwerp Le Living
De Nimes Farrow & Ball eetkamer Oog in Al Le Living
Tafel, stoelen, lamp en kast hebben we gehouden, wel een nieuw kleurtje op de muur. De Nimes van Farrow & Ball. Ik vind het prachtig! 
De Nimes Farrow & Ball eetkamer Oog in Al Le Living
Leuk toch hoe de Delfts blauw bordjes van oma weer van pas komen?! Op deze foto zie je ook de nieuwe vissengraad vloer, super chique! Een goede vloer doet toch ontzettend veel voor de ruimte!
Speelhoekje verstopt in ensuite kast interieuradvies Le Living
Speelhoek in ensuite kast ontwerp Le Living
We hebben ook aan het kleine kindje in dit huis gedacht. Voor hem hebben we een fijn speelhoekje gemaakt in de ensuite kast. Mooi opgeborgen!
Speelhoekje in ensuite kast
Een uitklaptafeltje, prikbord op de achterwand en handige vilten opbergmandjes van Ikea.
Doorkijk woonkamer eetkamer Le Living interieurontwerp
Doorkijkje van de eetkamer naar de zitkamer. Op de overige wanden in de eetkamer zit de kleur Strong White van Farrow & Ball. Omdat het houtwerk en plafond echt wit is (RAL 9016), steekt het mooi af en gebeurd er toch iets zonder dat het te druk wordt.
Drank hoekje in ensuite kast interieurontwerp Le Living
Drankhoekje Le Living ensuite kast
De eigenaren van dit huis houden enorm van koken en nodigen graag vrienden uit om te komen eten. Na het eten drinken ze nog graag een borrel. Hoe leuk is het dat er een mini bar verschijnt achter de deur van de ensuite kast. Een heel leuk verrassingseffect!
Minibar hotellook in ensuite kast
Prachtige details in de mini bar die schuil gaat achter de deur van de ensuite kast. De zwarte binnenkant, spiegel, het marmeren blad en gouden details geven het geheel een chique hotelbar look!
Doorkijk ensuite naar zitkamer Le Living interieurontwerp
Een doorkijkje van de eetkamer naar de woonkamer.
Meubelplan Le Living jaren dertig huis
Meubelplan Le Living jaren dertig huis
In de woonkamer de prachtige nieuwe vissengraad vloer. Voor de haard een schattige oorfauteuil in een kinderformaat. Ernaast een mooie, strakke staande lamp van Lucide die op de shopping list stond. Op de muur hier de kleur Cornforth White van Farrow & Ball.
TV hoek Oog & Al
De TV is onderdeel geworden van de art wall. Een stuk minder storend om op deze manier een TV in de woonkamer te hebben. Op het TV meubel het schattige design lampje van Studio Drift: Dandelight.
Dance light Studio Drift Le Living interieuradvies
Dandelight – Studio Drift
Verlichting advies Le Living
Woonkamer Oog in Al interieuradvies Le Living
In de woonkamer zijn de roze stoel, het blauwe poefje, het TV meubel en de hanglampen in de hoek behouden gebleven. Ik heb een nieuwe bank uitgezocht van Sofa Company en vloerkleed Momo van de vloerkledenwinkel.nl. Als salontafel een groen marmeren salontafel van marmerentafels.nl
Zitkamer Le Living interieuradvies
Naast de bank een leuke eikenhouten bijzettafel van Ethnicraft met gedraaide poot. Mooie grafische sierkussens van HKLiving.
Decoratie en accessoires advies Le Living
Arte behang Talamanca Le Living interieurontwerp.
Op de wand het prachtige behang met bladeren patroon van Arte (Talamanca 11041). Er gebeurd wat, maar de ruimte blijft rustig.
Accessoires badkamer en toilet styling Le Living
De toilet hebben we ook een beetje gepimpt door het toevoegen van een foto, mandje en gastendoekjes. Soms heb je niet veel nodig om het ‘af te maken!
Jaren dertig huis Oog in Al Le Living interieuradvies
Doorkijk richting de eetkamer.
Hal jaren dertig huis Le Living
De prachtige vissengraad is ook doorgelegd in de hal en matcht mooi bij de authentieke tegeltjes.

En, vertel… wat vind je van het interieuradvies voor deze jaren dertig woning in Oog in Al? Ik ben enorm trots op het resultaat, wat een leuke opdracht was dit!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.