Hulp bij dat ene hoekje in huis: het RESULTAAT

Mood board dat ene hoekje in huis Le Living

Herinner je mijn oproep van een aantal weken terug nog? Ik show jullie hierbij het resultaat van de eerste drie hoekjes waar ik advies voor heb gegeven.

Hulp bij dat ene hoekje

We zijn deze weken allemaal heel veel thuis. Je beleeft je huis dan toch weer anders. Waarschijnlijk zijn er ook plekken in huis waar je toch niet helemaal tevreden over bent. Omdat een fijn thuis hebben in deze tijd nog belangrijker is dan anders, ben ik een actie gestart ‘Hulp bij dat ene hoekje in huis, waar je zelf niet helemaal tevreden over bent’.

De schouw / open haard van Sterre

In de woonkamer staat een mooie open haard, vers gestuct en geschilderd. Echter is Sterre nog niet helemaal tevreden over dit hoekje, ze loopt tegen de volgende zaken aan:

– Het plateau waar het hout staat ziet er altijd rommelig uit.

– Hoe moet ik op de hoge rand spulletjes neerzetten zonder dat het allemaal op een rijtje staat?

Ik heb de volgende tips geformuleerd om van haar open haard weer een fijn hoekje te maken:

Tips voor het hoekje bij de openhaard

Overall gezien gebeurt er iets teveel op maar een heel klein stukje ruimte. Probeer het iets rustiger te maken.

 1. In de 2 vakjes onder de kachel, de hout stronkjes netjes opstapelen. Dat ziet er gezellig uit.
 2. Houten balk + tegels in eenzelfde kleur verven bijv. antraciet grijs of betonlook.
 3. Links op de plek van de houtmand een hoge plant die ook het stopcontact een beetje verstopt. Schuin ervoor de plant die er nu staat of een mooi beeld. Evt. haard gereedschap rechts aan de schouw ophangen.
 4. Keuze maken wat je allemaal op de schouw wilt zetten. Deze is nu behoorlijk vol. Bijv. 2 kandelaren met kaarsen (hoger), klok en hangplant of 2 schilderijen (1 hoger, andere lager) half voor elkaar met nog iets erbij.
 5. Links of rechts op de wand naast de schouw een art wand maken. Hier bedoel ik een collage van verschillende schilderijen, kunstobjecten etc. mee.Schouw ideeen tips pimpen

De reactie van Sterre: “Laura heeft mij heel heldere en goed uitvoerbare adviezen gegeven waar ik zelf nog niet aan had gedacht. Door een paar simpele aanpassingen te maken krijgt de ruimte de fijne, rustige uitstraling die ik zoek. Het advies ging gepaard met inspiratieplaatjes zodat ik me er een goed beeld bij kan vormen en direct aan de slag kan. Zo wordt de rommelhoek straks mijn favoriete plek in huis!”

De gang van Chantal

Het nieuwbouwhuis van Chantal heeft een grappige indeling. Aan de voorkant de entree met keuken, woon- en eetkamer. Aan de achterkant een tweede eetkamer. Ertussenin zit een patio en de voor- en achterkant van het huis worden verbonden door een lange gang van 11 meter. Chantal wil graag iets tofs doen met de gang, alleen ze weet niet zo goed hoe.

Ik heb de volgende tips geformuleerd om van haar gang een mooi verbindend element te maken tussen het voor- & achterhuis:

Tips voor een lange gang

Overall is de gang een leuke plek om echt wat mee te doen. Het mag ook wat gewaagder dan bijvoorbeeld  je woonkamer omdat dat echt ‘in your face’ is.

 1. De gang helemaal wit houden is erg saai. Ook omdat er nog geen kleur op de muur zit in de keuken kies ik ervoor om de lange muur van een kleur te voorzien of behang te geven. Kleur bijv. lichtgroen/ grijs of een mooie beige tint (van Farrow & Ball de tinten: old white, bone mizzle, ball green of vert de terre). Ook een structuur behang in een neutrale tint is erg mooi bijv. de Natural Wallcovering van Eijffinger.
 2. Deze lange gang is uitermate geschikt voor toffe verlichting. Ga bijvoorbeeld voor 2 dezelfde hanglampen zoals (wat grotere) glazen bollen.
 3. Maak op de muur rechts achter in de gang een leuk kunstmuurtje met allerlei kunstvonsten. Een oud schilderij van je oma, een mooie ingelijste print, toffe vakantie foto, een rieten schaal etc. Werk in een bepaald thema/ kleurstelling.
 4. Deze lange gang breek je door ergens wat smals tegen de muur te zetten. Een side table (evt. met marmer blad en zwart stalen frame) of een smal bankje (zie foto met webbing zitting) is een goede optie. Erboven een grote ronde spiegel en op de side table/ het bankje kun je natuurlijk ook weer van alles zetten.
 5. Aan het begin van de gang een hogere plant of een plantenbak op pootjes.
 6. Om de ramen verder te decoreren is het een idee om er horizontale jaloezieën op te hangen. Inspiratie gang pimpen

De reactie van Chantal: ”Laura is binnen een paar dagen met een volledig plan gekomen, waarmee ze ons echt heeft verrast. Het plan is volledig, gedurfd (ze komt met creatieve en echt goede ideeën) en tegelijkertijd heeft ze ook over de praktische dingen nagedacht. We zijn over alles enthousiast en ik denk dus dat we bijna alle ideeën van Laura wel toe gaan passen. Ik kan dus niet wachten om met de uitvoering te beginnen!”

De zithoek van Marjolein

In de woonkamer van Marjolein zijn twee nieuwe banken gekomen. Tussen de oude banken stond een tafeltje maar die paste er niet meer tussen. Nu staat er een klein tafeltje, maar het oogt niet helemaal lekker. De vraag van Marjolein: ‘hoe wordt de zithoek weer gezellig?’

Interieurtips zithoek

Overall gezien is het goed om met verschillende hoogtes/ vormen/ kleuren in je interieur te werken.
 1. De vensterbank is een handige plek om wat decoratie neer te zetten. Er mogen wel wat meer planten in de vensterbank.
 2. Je kunt deze hoek gezelliger maken door wat meer kleur toe te passen bijv. door leuke kussens op de bank te leggen.
 3. Het goud kleurige tafeltje valt qua looks een beetje uit de toon. Om de rechte lijnen te doorbreken zou ik  voor een rond tafeltje gaan in een mooie (pastel) kleur.
 4. Je kunt dit tafeltje opfrissen door ‘m te schilderen in een mooie kleur. Bijv. licht grijs. Ook is het mooi hier een wat hogere plant op te zetten.

Tafeltje wat meer decoreren. Bedenken wat je erop wilt hebben. Een droogboeket is een goede duurzame optie. Ook netjes tijdschriften onderop de plank of koffietafel (kunst) boeken is mooi met een glazen tafeltje. Ideeen / interieuradvies zithoekDe reactie van Marjolein: ”Met de komst van mijn nieuwe banken werd mijn woonkamer ineens wel erg hoekig en ongezellig. Ik zag zelf even niet hoe ik er weer één gezellig geheel van kon maken. Zodra ik Laura’s tips en mood board ontving, had ik direct zin om ermee aan de slag te gaan. Met enkel een paar kleine veranderingen klopt het meer en voelt het weer als een gezellig thuis. Dank je wel!”

Ook zo’n hoekje..

Heb jij ook zo’n hoekje in huis waar je even niet helemaal uitkomt? Laat het mij weten, dan kijk ik wat ik voor je kan doen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.