Interieuradvies: opties voor de indeling van een huis op Ijburg

Huis IJburg nieuwe indeling

Voor de begane grond van een lekker ruim huis op IJburg heb ik verschillende indelingsopties uitgewerkt. Afgelopen december maakte ik kennis met de kopers en ze konden wel wat hulp gebruiken bij de optimale indeling van de begane grond. Belangrijke onderdelen die terug moesten komen in het ontwerp zijn: een leefkeuken, een woonkamer waarin lekker gelounged, tv gekeken en gewerkt kan worden en een speelkamer voor de kinderen.

Interieur huis Ijburg Interieur huis IJburg

De reactie van de opdrachtgevers; ”Ons huis is wat onconventioneel ingedeeld en daarom vonden we het lastig om een goede indeling te verzinnen om zo wonen, werken en een speelruimte te positioneren. Laura heeft 5 mogelijkheden uitgewerkt waar we al onze wensen voor het gebruik van onze woning in terug konden vinden. Deze opties per ruimte waren ook op schaal waardoor we concreet verder konden met de aanschaf van de inrichting. Wat heel prettig was dat zij ons veel meer mogelijkheden heeft laten zien waar we zelf nooit op zouden zijn gekomen. Ook voor de toekomst geeft dit veel opties mochten we ooit de boel een keer willen omgooien. Naast de vraag (indeling) heeft ze ons ook wat tips gegeven t.a.v. onze stijl door o.a. mijn Pinterest te bekijken. Kortom een hele prettige manier van samenwerken waarbij we zeer tevreden zijn met hoe onze vraag is ingevuld.”

Stijl

Na een fijn kennismakingsgesprek ben ik aan de gang gegaan. Zelf vind ik het altijd fijn om te beginnen met het bepalen van een stijl/ sfeer en vanuit daar te gaan werken. De eigenaren houden van donkere kleuren, rijke en warme materialen en een klassieke touch. Het geheel mag echt een luxueuze uitstraling hebben. Ik heb de stijl vertaald in moodboards voor de verschillende ruimtes.

Moodboard woonkamer huis Ijburg

Een grote bank, rijke stoffen zoals fluweel, tof behang van stof, een vissengraad vloer, maatwerk kast, side table, marmer, details met zwart en messing. Mooadboard eetkamer huis Ijburg

Eye catcher lamp boven de eettafel, een grote ovale of rechthoekige eettafel, minimaal 8 stoelen, eventueel een bank aan 1 zijde, lambrisering op de muren. 

Moodboard keuken huis Ijburg

Een donker (zwart) gebeitste eikenhouten keuken, zwart stalen elementen in combinatie met een eikenhouten vissengraad vloer. 

Moodboard speelkamer huis Ijburg

Inbouwkasten en bakken voor het speelgoed, kindertafeltje en -stoeltjes passend binnen het interieur van de gehele verdieping.

De indeling

Het is niet gek dat de nieuwe bewoners mijn hulp hebben gevraagd voor een optimale indeling. Er zijn namelijk best wat uitdagingen! In het huis zitten heel veel (interne) ramen, de woonkamer is relatief klein in verhouding met de rest van de woning en de sportkamer, die ze in eerste instantie wilden gebruiken als speelkamer, is weer enorm groot. Het was dus een leuke puzzel. Ik had aangegeven met 3 opties te komen, echter zijn dit er al puzzelend uiteindelijk 5 geworden. De verschillende indelingen van de ruimtes variëren in van veel tot weinig constructieve aanpassingen.

 

Indeling interieur huis Ijburg

Meer verbinding tussen de woonkamer en zitkamer door het doorbreken van een muur. Mooie en suite deuren tussen de woonkamer en woonkeuken en werken met een room divider. 

Indeling interieur huis Ijburg

Woonkamer en keuken worden meer samengevoegd door het doorbreken van de tussenmuur. Tussen de woonkamer en speel/ werkkamer komen en suite deuren. 

Indeling interieur huis Ijburg

Big change! De keuken in de grote, superlichte ruimte voor, aangesloten op de eetkamer en aan de tuinzijde de woonkamer met speelhoek. 

Indeling interieur huis Ijburg

Muur tussen de woonkamer en eetkamer wordt doorgebroken voor een optimaler gebruik van de ruimtes. Door een maatwerk room kan de voorste ruimte zowel als werkkamer als als speelkamer gebruikt worden. 

Indeling interieur huis Ijburg

De zitkamer gaat helemaal naar voren aangezien dit een grote ruimte is en er een flinke bank in kan. De tussenkamer wordt nu ingezet als kids room/ werkkamer d.m.v. een room divider. 

Hoe vind je de indelingsopties voor het interieur van de begane grond? Voor welke indeling zou jij gaan? De eigenaren van het huis heb ik op veel nieuwe inzichten gebracht en gaan nu in eerste instantie de muur tussen de keuken en woonkamer doorbreken.

Kan ik jou ook helpen bij de optimale indeling van je interieur? Neem dan contact met mij op:)

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.