Werk met vloerkleden!

Vloerkleden Le Living

Toen ik mijn interieurontwerp voor een huis in Zwolle presenteerde vroeg ik na afloop wat ze het meest verrassende vonden. Dit was onder andere het feit dat ik heel veel met vloerkleden werk. Ik had hier zelf niet zo bij stil gestaan, maar het klopte wel. Natuurlijk heb ik hier goede redenen voor!

Waarom een vloerkleed?

Een vloerkleed geeft een huis snel een warme en gezellige uitstraling. In grote ruimten kan het goed werken voor de akoestiek. Daarnaast is een vloerkleed een ideaal middel om een deel van een ruimte af te kaderen. Vloerkleden hebben voor mij ook wel een luxueuze uitstraling en je kunt het echt gebruiken als eye catcher of om kleur toe te voegen aan je interieur.

Hoe groot moet het vloerkleed zijn en hoe leg je het neer?

  • Zithoek: hoe groter hoe mooier vaak, dan creëer je nog meer een afgebakende ruimte. Soms past het alleen niet helemaal in de ruimte en daarnaast zijn grotere kleden natuurlijk ook veel duurder. Het minimale wat je moet doen is ervoor zorgen dat je bij een bank met een salontafel ervoor, een kleed hebt wat net onder de bank ligt. Dus de voorste poten op het kleed.

Vloerkleed in de zithoek met bank

  • Eettafel: ook onder een eettafel kan een kleed ontzettend mooi zijn, zeker om ‘m op een soort van eiland te zetten. Kies wel voor een laagpolig tapijt, er wordt immers aan je tafel gegeten (makkelijk kunnen stofzuigen) én je stoelen moet je kunnen verplaatsen. Het is niet mooi als je stoel van het kleed af staat als je hem naar achter schuift. Kies dus voor genoeg ruimte om de tafel heen, minimaal 60 cm.

Vloerkleed onder een eettafel

  • Onder je bed: hoe lekker is het om je bed uit te stappen en je voeten op een warm kleed te kunnen zetten? Ik ben zelf ook op zoek naar een mooi kleed voor onder mijn bed. Ik kijk naar een kleed wat mijn hele bed covered en aan de achterkant + zijkanten minimaal nog 60 cm onder het bed uit komt. Het hoeft niet storend te zijn als je kleed niet helemaal tot je hoofdeinde komt en je nachtkastjes bijv. niet op het kleed staan.
  • Tip: plak met schilderstape de ruimte op de vloer af waar je het vloerkleed neer wilt leggen. Zo kun je een goed gevoel krijgen bij de grootte.

Tapijten tips

Aangezien ik dus nogal fan van vloerkleden ben in een interieur en deze vaak meeneem in mijn interieuradviezen, heb ik ook zeker goede adresjes voor jullie.

  • The Weavery shop

Natuurlijk kan deze niet ontbreken in mijn lijstje met tips. Schatten van eigenaren en een bedrijf met een hele mooie visie (lees er hier meer over!). Vooral gespecialiseerd in Beni Ouarain tapijten (die typische Marokkaanse met zwarte strepen) waarin ook maatwerk mogelijk is. En de Happy Rugs vind ik ook helemaal te gek voor op een kinder- of speelkamer. Binnenkort ga ik langs om te kijken voor een mooi tapijt bij mij in huis.

Vloerkleed de Weavery shop

Vloerkleed The Weavery shop happy rug

Vloerkleed The Weavery shop oranje

  • Limited Edition

Een Belgisch familiebedrijf die echt de meest fantastische tapijten (in België!) maken. Prachtig maatwerk. Ik ben op hun stand bij de ETC design beurs geweest en wat een vakmanschap. Supermooie wevingen in kleuren en maten precies zoals jij het wilt. Maar bijvoorbeeld ook een bijzondere vissengraad van stukjes huid. Ik zag er prachtige stalen van tapijt met metallic draad erdoorheen die ik gaaf vind voor op mijn slaapkamer.

Vloerkleed Limited Edition

Vloerkleed Limited Edition

Vloerkleed Limited Edition verschillende wevingen

  • The Rug Company

Doordat ik fan ben van de Paul Smith streepjes en er ook gave kleden in dit dessin gemaakt worden door The Rug Company, heb ik ze leren kennen. The Rug Company is een Engels bedrijf wat mooie kleden laat maken in Nepal. Ze werken geregeld samen met verschillende bekende designers en hebben hele gewaagde kleden die echt een eye catcher vormen in je interieur.

Vloerkleed The Rug Company

Vloerkleed The Rug Company

Vloerkleed The Rug Company

Leuk idee: tapijten voor buiten!

Misschien denk je niet direct aan een tapijt voor buiten, maar ook op een terras is het enorm leuk. Het brengt kleur en is zacht aan je (blote) voeten. Denk bijvoorbeeld aan een mooi kleed op een steiger of houten vlonder.

Tapijt voor buiten Tapijt voor buiten

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.