Interieur trend 2020: boutique hotel chique

Afgelopen weekend ben ik naar de ETC design beurs geweest in Culemborg. Een perfecte plek om de eerste dagen als professioneel interieurontwerper door te brengen.

Bij het ETC design centre vind je alle top interieurmerken onder 1 dak. Een bezoekje aan het ETC is een goede manier om een overzicht te krijgen van wat er nou allemaal in de markt te krijgen is. Ik zag hier prachtige stoffen, vloerkleden, behang, verf, lampen en nog veel meer.

Als ik een terugkerend thema zou moeten noemen, dan is dat ‘Boutique hotel chique’. Rijke stoffen en materialen, warme tinten en spannende prints. Een paar high lights op een rij.

Zwarte (stalen) details

We kennen natuurlijk allemaal de zwart stalen deuren. Ook andere zwarte details zijn zeker niet op zijn retour. Denk hierbij aan zwarte lampen, poten van tafels, stoelen en banken, kranen etc. Het zwarte metaal zorgt voor een stoer accent. ETC design beurs      ETC design beurs

Donker gebeitst eiken

Steeds vaker zie ik zwart of donker gebeitst eikenhout als tafelblad, kast en keukenfront. Met de grote populariteit van de gewassen houten vissengraad vloeren kom je dit vaker tegen. Het donkere eikenhout geeft een goed contrast met de lichtere houten vloer.

ETC design beurs
ETC design beurs

ETC design beurs

Fluwelen en velours stoffen

Deze rijke, zware stof kan niet ontbreken in een ‘boutique hotel’ stijl. Mooi gevoerde gordijnen, bekleding van stoelen of banken of zelf als wandbekleding, ik heb het allemaal voorbij zien komen. Het geeft je interieur al snel een luxueuze en warme uitstraling.

ETC design beurs

Arte behang

Prints

Printjes all over. Planten, landschappen, dieren, geometrisch, bloemetjes op stof of behang, het maakt niet uit. En ook combinaties met elkaar. Op het eerste gezicht misschien te druk, maar het kan prima als het in dezelfde kleuren en stijl is.

ETC design beurs

ETC design beurs

ETC design beurs

Metallics

Goud- of zilverdraden ergens doorheen geweven, geeft een ontzettend chique maar ook subtiel accent. Vooral in grijs of beige verwerkt is ontzettend mooi. Ik heb heel mooi behang van Arte gezien en zie het helemaal zitten dit op de muur achter mijn bed te plakken.

ETC design beurs

ETC design beurs

Welke trends voor 2020 spreken jou aan en wil je doorvoeren in je interieur? Ik ben benieuwd!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.