Le Living likes Lille

Mijn weekendje naar Lille (Vlamingen zeggen Rijsel) is alweer een paar weekjes geleden, maar mijn tips zijn wel het delen waard! Wat een waanzinnig leuke stad is dit voor een weekend weg! Je waant je echt even in het buitenland en dat op een paar uurtjes rijden. Leuke restaurantjes (dat kun je je wel bedenken als je Rijsel in A’dam kent), goed beloopbaar, veel mooie boetieks, galeries, maar vooral ook als interieur liefhebber kom je hier heeel goed aan je trekken. De leukste interieurzaken voor jou op een rij.

AM PM

AM PM is een fantastische interieurzaak, die sinds maart dit jaar een vestiging heeft in Lille. Het is de interieurvariant van het Franse modemerk La Redoute. Heel mooi ruim, opgezette winkel in de ontzettend leuke Rue de La Monnaie. Voor meubels, servies, decoratie en linnen ben je hier aan het juiste adres. Er wordt een trendy maar relaxte sfeer neergezet en dat voor niet al te gekke prijzen. Natuurlijk kon ik ook niet zonder iets te kopen voor mijn huis terug naar Nederland. Hier heb ik een heel leuk marmeren tafeltje gekocht, die perfect is voor naast de bordeaux rode Artifort stoel. Nu nog een leuk leeslampje en dan is dit hoekje klaar. Toevallig tips??

91-95 rue de La Monnaie 59000 Lille

Roche Bobois

Het Franse meubelmerk Roche Bobois is voor de interieurliefhebbers vast niet geheel onbekend. Het heeft zelfs een showroom in Amsterdam. Toch is deze woonzaak het vermelden waard in dit lijstje. Het is namelijk een supermooie winkel om te bezoeken! Gevestigd in een heel ruim pand, waar de uitgebreide collectie prachtig tot zijn recht komt. Roche Bobois is bij mij vooral bekend van de Mah Jong bank, die bestaat uit allemaal losse compartimenten waar je eindeloos mee kan variëren. Op het moment wordt deze bank met de stoffen van modeontwerper Kenzo verkocht. In het verleden is Roche Bobois ook een samenwerking aangegaan met modehuis Missoni. Ik heb een mooie fauteuil gezien en de verkoopster gaf de tip om deze in Frankrijk te kopen. Laten versturen vanuit Frankrijk is goedkoper dan kopen in NL. Good to know dus!

75 Rue Esquermoise 59800 Lille 

Ligne Roset

Prachtig luxueus Frans design merk waar ik in Lille mee heb kennisgemaakt. Het merk, dat al ruim 150 jaar bestaat, werkte voorheen vooral voor de overheid, maar richt zich sinds de jaren ‘80 ook op de particuliere markt. Ze werken veel samen met gerenommeerde jonge designers en ontwikkelen al jaren een prachtige collectie bestaande uit meubelen, accessoires, verlichting en tapijten. Bij Mister design en Cilo verkopen ze o.a. ook meubels van dit merk. Wij overwegen om nog een extra kamer te creëren op het dakterras, daar zou ik de Togo stoel wel zien zitten! Wie weet of deze heerlijke lounge stoel er ooit komt te staan…

60 Rue Esquermoise 59800 Lille 

Cinna

Schuin tegenover Ligne Roset vind je de meubelwinkel Cinna. Het heeft veel weg van Ligne Roset, maar is nog net iets spannender in kleur en vorm. Nu blijkt dat dit geen vreemde constatering is, Cinna is onderdeel van Ligne Roset. Cinna wordt echter alleen maar in Frankrijk verkocht. Bij Cinna heb ik hele mooie tuinmeubels (o.a. Eliabeth Teck) zien staan en ook hele toffe salontafels (Alburni). Op zoek naar een eye catcher voor je interieur? neem hier zeker een kijkje! Niet goedkoop, maar wel bijzondere ontwerpen van topkwaliteit.

37 Rue Esquermoise 59800 Lille 

Aangezien er bij mij een baby op komst is, ben ik op het moment ook erg geïnteresseerd in leuke kinderwinkeltjes. Een fantastische zaak is Little & Tall in wederom ook weer een hééél leuk straatje. Voor lieve kleertjes en babyaccessoires ben je hier helemaal aan het juiste adres. Hele mooie pastelkleuren en producten van natuurlijke materialen. Moeilijk om deze zaak te verlaten zonder iets aan te schaffen.

Heb ik je ervan weten te overtuigen om een Lille een bezoekje te brengen? I hope so:)

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.