Interieuradvies vrijstaand huis de Bilt

Interieuradvies jaren dertig huis de Bilt

Voor een riant jaren dertig huis in de Bilt heb ik interieuradvies gegeven voor de woonkamer, eetkamer, keuken en speelkamer. De eigenaren zijn 4 jaar geleden in het huis komen wonen en hebben toen direct alles geschilderd en nieuwe meubels gekocht. Toch hadden ze het gevoel dat het nog niet af was. Ze wisten gewoon dat het nóg veel mooier kon! Ik heb kleuradvies gegeven en daarnaast geholpen met de afstyling.

Reactie van de opdrachtgevers: ”We hebben een mooi huis en hadden al mooie meubels, maar het geheel was niet af en zelf kwamen we geen steek verder. We hebben Laura daarom ingeschakeld voor kleur- en inrichtingsadvies. Nu hebben we prachtige kleuren op de muur, mooi behang, wat extra kleine meubels en accessoires en is het helemaal af. We vinden het prachtig! Dankzij Laura is ons huis heel gezellig daar genieten we elke dag van!”

Eetkamer

Doorkijk ensuite jaren dertig huis De Bilt

Alle muren in de eetkamer waren wit geverfd. Als ik kleuradvies geef, waarschuw ik de opdrachtgevers vaak dat bij mij vaak geen muur meer ‘gewoon’ wit blijft. Soms kijken ze mij dan een beetje geschrokken aan. Ik leg dan uit dat dit echt niet betekent dat het een kermis wordt, maar dat er een mooie tint op komt die net even wat meer doet dan RAL 9010. Als basiskleur hebben we in dit huis de kleur French Grey Mid van Little Greene genomen. Deze kleur geeft meer warmte en steekt mooi af tegen het witte plafond en het witte houtwerk.

In het glas-in-lood in de ensuite deuren zit okergeel en donkerrood. Dit biedt gelijk handvaten voor een passende accentkleur, geel dus! En de andere accentkleur in dit interieur, is blauw. Dit geeft een mooie warm-koud contrast in huis!

Woonkamer jaren dertig huis de Bilt blauwe muur

De erker die aan de woonkamer vastzit, hebben we omlijst met een diepe kleur blauw: Hague Blue van Farrow & Ball. Dit geeft meer pit aan de ruimte! Altijd even zoeken wat je dan wel/ niet mee schildert. In dit geval toch niet het plafond, want daardoor zou de witte spot wel heel erg opvallen.

erker hague blue en design on stock

Spannende keuze deze blauwe bank tegen een blauwe muur? Best wel, maar wat pakt het lekker uit!

pastoe vakkenkast

De authentieke paneeldeuren komen prachtig uit bij de muren in French Grey Mid. Deze wandkast van Pastoe is ook enorm gaaf. Hier komen de verschillende kleuraccenten in samen. Deze kast kun je helemaal naar wens samenstellen. Indeling, kleur, vakken open/ dicht, deurtjes/ laatjes. En zo creëer je dus een functionele eye catcher in je interieur.

Eetkamer jaren dertig huis geel en blauw

Vanuit de eetkamer heb je een fijne doorkijk op de blauwe muur in de zitkamer. Deze blend mooi met de eetkamerstoelen.

Woonkamer

Woonkamer jaren dertig huis geel en blauw

In de woonkamer hebben we gekozen voor een subtiele blauwtint op de muur, één van mijn favorieten van Farrow & Ball: De Nimes. Op de andere muren de ‘basiskleur’ French Grey Mid van Little Greene.

TV meubel Ruijch The box

Mijn opdrachtgevers wilden graag een nieuw TV meubel. Het werd een zwevend wandmeubel, wat zorgt voor meer ruimtelijkheid. We hebben voor een notenhout uitvoering gekozen, bijzonderder dan bijv. eikenhout en een prachtig contrast bij de blauwe muur. Ook zijn we voor een nieuwe salontafel en bijzettafel gegaan van Muuto (Around) in donker gebeitst essen. De tafels kun je bij elkaar zetten. Dan schuift de kleine over de lagere grote salontafel, maar ze kunnen ook los gezet worden. Naast de kachel zie je ook nog een nieuw strak houtrek.

Woonkamer geel en blauw

In de smalle vensterbank hebben we voor ondiepe hogere potten gekozen. Op de bank ben ik gegaan voor een leuke mix van kussens in de accentkleuren blauw en geel. Hierin heb ik afgewisseld in patroon, stof, kleur en vorm. O.a. van Muuto, Zuiver en HAY.

Kussen mix geel en blauw HAY, Muuto en Zuiver

Keuken

In de keuken hebben we ook absoluut kleur bekend! We zijn gegaan voor de kleur Oval Room Blue van Farrow & Ball. Een blauwtint vind ik altijd erg lekker werken in een keuken en het geeft een mooi contrast met de eiken houten kasten. De eigenaar van het huis heeft hier het langst over getwijfeld, maar geeft nu aan dat hij dit het tofste uit het advies vindt! Op gelijke hoogte trouwens met de nieuwe barkrukken van HAY (Revolver). Ze lijken heel simpel, maar er zit een bijzonder draai mechanisme in verwerkt.

HAY Revolver kruk in keuken
Fornasetti wandborden pastoe kast

Dit muurtje in de keuken hebben we gezellig gemaakt met 3 wandborden van Fornasetti. Ik ben zelf helemaal verliefd op deze serie en gelukkig mijn opdrachtgevers ook! Hier zie je ook weer hoe mooi deze kleur blauw van Farrow & Ball is.

Oval Room blue Farrow & Ball speelhoekje

Speelkamer

De speelkamer hebben we ook gepimpt door dit te gekke behang van Cole & Son (Fornasetti – Frutto Proibito). De oranje Alky fauteuil van Artifort nam ik als uitgangspunt voor de accentkleur. Dit grappige behang met aapjes is toch perfect voor een speelkamer?

Fauteuil Artifort Alky & Cole & Son aapjes behang

Hoe vind je het eruit zien?

Er komt nog een vervolg hierop, superleuk! Volgend jaar ga ik aan de slag met de hal en bovenverdiepingen, ook deze kunnen nóg mooier:)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.