Interieuradvies keuken & bijkeuken Raamsdonksveer

Zwarte keuken Fenix marmer blad

Onlangs ben ik foto’s gaan maken van een wel heel bijzonder project! Deze keuken en bijkeuken zijn namelijk in het huis van mijn ouders. Al langer stond een nieuwe keuken op hun wensenlijstje en eindelijk is dan ook de daad bij het woord gevoegd.

In de nieuwe setting is er een duidelijke verbinding tussen de keuken en bijkeuken ontstaan door helemaal in dezelfde stijl te werken en een glazen schuifdeur. Lang is er getwijfeld over het vergroten van de huidige keuken. Aangezien mijn ouders hier voornamelijk met zijn tweeën zijn is er uiteindelijk besloten dit niet te doen. Wat we wel hebben gedaan is de kastenwand in de keuken als het ware in de kamer ernaast te zetten. Een wandje is dus 60cm verplaatst waardoor er meer ruimte ontstond. Ook hebben we veel gespeeld met de indeling. Wel/ geen tafel erin, wel/ geen eiland… Eindelijk zijn we voor een U-vormige keuken met hoge wand en schiereiland gegaan. Doordat de bijkeuken direct in verbinding staat met de keuken, is het echt een verlenging van de keuken. Hier vind je o.a. een tweede koelkast, diepvries, extra spoelbak, extra opbergruimte en meer aanrechtblad voor keukenapparatuur.

zwarte keuken Fenix marmerlook blad
zwarte keuken Fenix marmerlook blad
Bijkeuken zwart strakke kasten

Keukenstijl

Deze keuken is helemaal van nu! Zwart, matte Fenix keukenfrontjes, composiet marmerlook blad, een PVC vissengraat vloer, eikenhout accenten en een zwart stalen deur met glas. Het lichtplan met de trimless inbouwspots en wandlampjes heeft ook goed uitgepakt. Boven de bar een hangende lamp van Artemide voor extra sfeer. Op de muren zijn we gegaan voor de kleur Shadow White van Farrow & Ball die net even voor wat extra warmte zorgt.

spoeleiland zwarte keuken
zwarte keuken wandspots
eikenhouten planken keuken
bora koken keuken zwart
keukenwand zwart
barkrukken HAY concrete
Bijkeuken spoelgedeelte

Connectie met buiten

Door de halfhoge hoekramen te vervangen voor een strakke pui heb je nog veel meer het binnen-buiten gevoel. Heerlijk om direct het terras op te stappen! De buitenkant van de keuken is bekleed met houten latten voor een modernere uitstraling. De kleur van het hout gaat nog verder vergrijzen zodat het meer één wordt met de bakstenen.

Buitenkant keuken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.