De dierenkamer

Voor mijn zoontje heb ik een nieuwe kamer ontworpen en ingericht met het thema, dieren. Er is nu een tweede op komst, dus het werd tijd om hem naar een nieuwe kamer te verhuizen. Een dierenkamer zat al een hele tijd in mijn hoofd. Hij is gek van diertjes wat ook gevoed wordt door alle bezoekjes die we aan de dierentuin Artis brengen. De speelgoeddieren collectie die we daar hebben verzameld past nu ook perfect op zijn kamer!

In deze blog vertel ik je graag meer over het ontwerp van de kinderkamer en de keuzes die ik heb gemaakt.

Kinderkamer Le Living dierenthema
Het oud grenen ledikant met erboven verschillende dieren prenten. Het dieren A, B, C van Barbara Gevaerts, een foto van een olifant van een fotograaf uit Zuid-Afrika en in de hoek een informatiebord van de pinguïns uit Artis.

Het nieuwe kinderkamertje ligt aan de voorkant van ons huis en heeft een hele leuke nis met een half rond raampje. Er zijn mooie witte spanten in het zicht. Op de vloer ligt een eikenhouten vloer, wat zorgt voor een goede basis.

Toen ik kleur voor de babykamer ging kiezen was ik nog wat terughoudend met kleur en heb toen 2 muurtjes geverfd (en de rest wit gehouden). Achteraf gezien vond ik dat toch een beetje zonde. Nu dus alle muren in dezelfde kleur: Blue Gray van Farrow & Ball. Ik ben erg blij met hoe het heeft uitgepakt! Een mooie tint grijs/ groen die een fijn contrast geeft met het witte houtwerk.

Beddinghouse dierendekbedovertrek
Het dekbedovertrek is van Beddinghouse, de haaien knuffel van Jellycat en de beer is van Steiff.

Alle meubeltjes die je terugziet in de kamer hadden we al. De oud grenen linnenkast en het bed zijn nog van mij van vroeger. Heel leuk om deze nu weer een plek te geven in de kamer van mijn zoon! Ik blijf van deze klassiekers houden. Het antraciet-kleurige speelgoedbankje in de nis is nog van mijn moeder geweest en hebben we geverfd. De witte kast is van Ikea en stond er ook toen deze kamer nog een studeerkamer was. De kast staat onder een intern raam en ik vind het mooi dat deze ongeveer tot deze hoogte komt.

Dierenkamer Le Living intern raam
De kinderkamer gezien vanaf het buitenraam, kijkend op het interne raam.
Antieke linnenkast kinderkamer
De oud grenen linnenkast die vroeger ook op mijn kinderkamer stond. Ik vind het hout mooi staan tegen de grijs/ groene muur. De monstera plant ernaast groeit hier enorm hard.
Vloerkleed krokodil Doing Goods, oud grenen kast
Hier zie je de nis goed met het schattige raampje erin. Hiervoor stond er een bureau voor het raam en kwam het minder goed uit. Aan het plafond een zelf gemaakte lamp met onderdelen van de Snoerenboer. Op de vloer de eye catcher van deze kamer: een vloerkleed in de vorm van een krokodil van Doing Goods.
Ikea fotoplank met decoratie dierenkamer
Zo handig en leuke dit plankje van Ikea! Kun je van alles op uitstallen om het geheel wat meer te decoreren. Het tegeltje met de origami olifant is gemaakt door mijn schoonmoeder en daarnaast staan 2 Schleich dieren. Ook het bekende dierenboek van Katie Scott met prachtige illustraties kan niet ontbreken op een dierenkamer.
Thonet stoel kinderkamer
De bekende Thonet 214 heeft hier ook een plekje gekregen! Ik vind het zwart leuk contrasteren bij de muur en de webbing zitting match mooi bij het hout. Aan de muur hangt een olifanten kop die van een grassoort is gemaakt. Deze heb ik vorig jaar gekocht in de souk van Marrakesh, toen had ik al in mijn hoofd om een dierenkamer te ontwerpen. Ernaast een vilten tijgerkop van Fiona Walker. Er zijn superleuke dierenkoppen van dit merk! De plantenbak met bijzonder begonia erin is van Ferm Living.
Dierenkoppen Fiona Walker kinderkamer
De bovenkant van de Ikea kast is open. Handig om alle kinderboeken in te zetten. Bovenop de kast, de verzameling Schleich dieren. Een lekker bont geheel!
Ferm Living dierenkoppen haken
Deze houtgesneden dierenkoppen haken vond ik té leuk. Ze zijn van Ferm Living Kids. Erboven hangt de geboorteposter van Mr Starsky, wederom met dieren erop, toepasselijk!

Onze zoon is heel trots op zijn nieuwe kamer en vind alle dieren erg leuk. Wat vind jij van het ontwerp?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.