Jouw etalage

Vakantie souvenirs, mooie boeken, een gekleid beeldje van je kind, mooie borrelglazen, kaarsenhouders, een antieke klok samen en dat samen in één kast? Jup dat kan en het hoeft er zeker niet rommelig uit te zien!

Hoe maak je jouw ‘etalage’ dan?

Een (ingebouwde) boekenkast leent zich hier uitstekend voor. Maar ook een buffetkast, stellingkast of planken aan de muur (shelves) zijn geschikt. Zet er jouw persoonlijke dingen in waar jij een mooi verhaal bij hebt. Zo maak je jouw huis echt je thuis! En laat dit nou net ook eens het motto van Le Living zijn;)

Ik heb zelf naast de en suitedeuren aan beide kanten een boekenkast. Hierin staan, niet heel verrassend, vooral veel boeken. Een plankje met reisboeken, kunstboeken, Nederlandse literatuur, Engelse literatuur etc. Bovenin vind je aan beide kanten beelden. Een mooie spekstenen stierenkop en bustes van bekende componisten. Ook vind je er een beeldje van een gekleurde olifant, een bijzondere mok, een nep Fabergé ei en een plant.
Ook in onze buffetkast staan tussen de glazen en het servies een marmeren schaakspel, een opgezette kogelvis, een balloon dog beeld (Jeff Koons), een tulpenvaas en een humidor tentoongesteld. Er valt geen lijn in te trekken qua stijl, merk, kleur etc. Het enige wat telt, is dat het voor ons voorwerpen zijn waar we ons persoonlijk tot aangetrokken voelen. We vinden het mooi of het heeft een speciale betekenis.

Zo’n kast is dus eigenlijk een etalage van jezelf. Ik merk dat visite vaak geïnteresseerd naar de verzamelde objecten staat te kijken en dat ik dat ook bij anderen doe. Je begint je eigen etalage door er een goed kader (kast/ planken) te creëren. En daarna erin zetten wat jij leuk vindt en gewoon een beetje schuiven. Ik vind zelf hoe diverser de objecten hoe leuker.

Hierbij wat inspiratie voor jouw etalage!


De meeste foto’s zijn afkomstig van Pinterest.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.