Ti ta theedoek

Ikzelf en velen om mij heen, kiezen voor een neutrale keuken. Natuurlijk omdat je het mooi vindt, daarnaast ook omdat het tijdloos is en je hoopt dat je je keuken na 3 jaar niet zat bent. Het resultaat is een echte een eenheidsworst.

Klaar met die saaie grijze, witte of houten keuken? Toe aan wat speelsheid en kleur? Ga op zoek naar leuke theedoeken in jouw favoriete kleuren en prints. Met het toevoegen van deze kleine details, kun je simpel een heel andere keukenlook creëren.

Bij verschillende winkels heb ik hele leuke theedoeken voorbij zien komen, sommige zijn werkelijk kunstwerkjes. Omdat een theedoek over het algemeen niet heel duur is, kun je regelmatig afwisselen en bijv. elk seizoen een andere serie gebruiken. En als je op zoek bent naar een leuk cadeautje voor iemands nieuwe huis, theedoeken zijn ook een topper.

De leukste theedoeken op een rij!

Altijd goed! Grijs/ wit streepje van Dille & Kamille, €2,99.

Het zonnetje in huis! Vrolijke gele bolletjes van de Hema, €3.

Geometrisch patroon in een fris kleurtje van de Hema, €3.

Lekker klassiek! Blauw/ witte theedoek van Dille & Kamille, €5,95.

Bijzonder weefsel met ruitjes en streepjes van  Sissy Boy Homeland, €5,99.

Speelse oudroze streepjes van Sissy Boy Homeland, €5,99.

Groente tuintje van Sissy Boy Homeland, €5,99.

Streepjes waar je vrolijk van wordt van Zara Home, €6.

Gewafelde doek met bestekprint van Zara Home, €8. 

Klassieke fruitprint van Zara Home zowel voor de landelijke als strakke keuken, €8 .

Lekkere contrastkleuren en grote dots van HAY. Setje van 2 kost €25. 

Wereldberoemd bloemenmotief Unikko wat in 1964 is ontworpen door designer Maija Isola voor Marimekko. In veel verschillende kleuren te verkrijgen, rood/ roze is wel 1 van mijn favorieten! Prijs voor 2 is €31.

Brabants blokje van Knit-tet. Deze droogdoeken zijn bekroond met de Nederlandse Designprijs en worden gemaakt in een van de laatste breifabrieken in Nederland: Huisman Tricot. Prijs €15,95.

De Sarjaton theedoek van Iittala. Erg leuk voor het herfstseizoen. Zoals Iitala zich kenmerkt, kan deze theedoek eindeloos gecombineerd worden. Prijs €15,99

Insecten glazendoek van het Textielmuseum/TextielLab in Tilburg ontworpen door Studio Job. Al een aantal jaar 1 van mijn favorieten. Prijs €16,95.

Een echte klassieker onder de theedoeken van het Italiaanse merk Busatti die al sinds 1842 linnen producten maken. Deze oudroze variant genaamd donna di Coppe vind ik erg mooi. In Toscane hebben ze hun fabriek zitten, waar ik nog graag een keer een bezoekje aan wil brengen. Prijs €21,50.

Vrolijk gekleurde Tea towel ontworpen door Jolien van Schagen waar verschillende weeftechnieken in verwerkt zijn. De doeken worden gemaakt in het Textiel museum. Prijs €25. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.