Binnenkijken in een karakteristiek herenhuis in het Spijkerkwartier

Een jong gezinnetje heeft afgelopen jaar een herenhuis in het Spijkerkwartier in Arnhem gekocht. Na een paar jaar fijn wonen in Utrecht waren ze op zoek naar meer ruimte en een plek dichter bij familie. Arnhem popte al snel op. Na wat research te hebben gedaan, kwamen ze per toeval terecht in het statige Spijkerkwartier. Een wijk dichtbij de stad die halverwege de 19e werd gebouwd. Doordat het wonen op een gegeven moment erg duur werd in de grote huizen werden deze in de jaren ’60 en ’70 gesplitst. Het Spijkerkwartier heeft wat roerige jaren achter de rug, maar is nu weer helemaal in trek. De locatie ten opzichte van het centrum en de diversiteit in de wijk van statige panden, sociale huur en studentenkamers, maakt het voor velen een aantrekkelijke wijk.

De originele ornamenten, hoge plafonds en de mogelijkheden die het pand heeft, zijn doorslaggevend geweest in de aankoop. De staat van het huis was oké, maar niet geheel de smaak van de kopers. Op sommige punten was er ook wel wat achterstallig onderhoud. Uiteindelijk is het huis compleet gestript. Elektra werd in de muren verwerkt, originele plafonds werden tevoorschijn getoverd, de badkamer ging naar het souterrain, er werd deels centrale verwarming aangelegd en extra ramen werden aangebracht.

​​Het huis toen ze het kochten

Zowel de heer als de vrouw des huizes heeft een duidelijke visie op “hoe” het huis eruit moet zien. De woonstijl, waarin design met klassiek gecombineerd wordt, is in het hele huis doorgevoerd. Het is heel belangrijk dat het huis comfortabel is en dat het echt een fijne thuisplek is. Het huis is een plek waar echt in geleefd kan worden. Er wordt ook nog regelmatig geschoven met meubels en dan weer een nieuwe compositie bedacht. Opmerkelijk in dit huis is de grote hoeveelheid kunst aan de muren. Van badkamer tot toilet, tot keuken, overal bevinden zich schilderijen en andere kunstobjecten aan de muur. Dit maakt het huis al direct heel persoonlijk.

De kamers en suite met in de achterkamer boekenkasten

Kijkje in de comfortabele zitkamer met een verzameling kunst aan de muur

Andere kant van de kleurrijke zitkamer met schouw

Het huis heeft een prachtige doorkijk door de en suite met boekenkasten erin. In de voorkamer zit een groene verf op de muur genaamd tunsgate green (250) van Farrow & Ball. De voorkamer is de favoriete ruimte in huis. Hier kun je heerlijk op de bank ploffen en eens rustig de groene tuin inkijken. Aan de muur hangt een hele collectie aan kunstwerken die een speels effect geven. In de hoek staat een bananenplant waar ze zelf erg blij mee zijn. De poef en het kleed zijn van Coco-mat, één van de favoriete woonwinkels van de eigenaren. De veertjeslamp is van Vita genaamd Eos. De oranje vlinderstoel die bij de boekenkast staat is van Jorge Ferrari-Hardoy voor Knoll. De kussens op de bank zijn van voornamelijk van de winkel Aba-i in Utrecht.

De achterkamer heeft een andere kleur gekregen, namelijk pink ground (202) ook van Farrow & Ball. De pasteltinten op de muren steken heel mooi af tegen het witte plafond en de deurposten. Er ligt in zowel de voor- als achterkamer een dubbelgerookte vissengraad vloer met bies. In de achterkamer ligt een Perzisch Ziegler tapijt en links tegen de muur staat een Jugendstil-achtige kast. De witte lamp met bamboe is de Ay illuminate hanglamp van Z1.

De achterkamer, welke vooral als speelkamer gebruikt wordt

De keuken is echt een centrale plek in het huis. Er zijn hier extra ramen gekomen en er is direct toegang tot de tuin. Op de vloer ligt een marmeren mozaïekvloer van designtegels.nl De keuken met betonnen blad is gekocht bij Provence keukens & badkamers in Veenendaal. De ronde eettafel is ook van Coco-mat. De stoelen in de keuken en de kroonluchter zijn een marktplaats vondst. Op de muur zit slipper satin van Farrow & Ball (2004).

De heerlijke, lichte leefkeuken

Ook aan de kleinste ruimte van het huis wordt aandacht besteed. De kleur op de muur is borrowed light (235) van Farrow & Ball en er prijkt een zeeslag aan de muur. De spiegel komt van de woonwinkel Eems in Arnhem.

De toilet op de begane grond

De leuning van de trap naar het souterrain is een touw, welke afkomstig is van de hengelsportwinkel Tromp in Arnhem. De houders zijn online aangeschaft. De eigenaren hebben een sterke voorkeur voor natuurlijke en warme materialen, wat in het hele huis terugkomt.

De trap naar het souterrain

In het huis is ook een woontorentje met 3 kamertjes van gelijke grootte boven elkaar. Deze kamertjes bevinden zich boven de voormalige koetspoort. De kamertjes worden gebruikt als logeerkamer, studeerkamer en kamer voor het oudste kind.

De logeerkamer in het torentje ademt dezelfde sfeer als de rest van huis

De nieuwe badkamer is echt een trots in het huis. Voorheen was de ruimte een rommelig schuurtje, nu een hele ruime badkamer. De bewoners wilden er een lichte badkamer van maken met een Zuid-Europees vakantie sfeertje. De gehele inrichting en de vloer van de badkamer komt van Provence keukens en badkamers. Op de muur olijfgroene Marrokaanse Zelliges. De bamboe shutters, het houten badkamer meubel en de spathiphyllum geven de ruimte ook hier een warm gevoel.

De douche

Het vrijstaande bad

In de stijl van…

Leuke woonadresjes in Arnhem

Coco-mat: natuurlijk slapen en meer. Eusebiusbinnensingel 14.

Meijer & Floor: inspiratie opdoen en je wishlist vullen. Koningstraat 31.

Eems: leuke woonitems, accessoires en cadeaus. Koningstraat 15.

Loft: mode, interieur (hanglampen van Z1) en accesoires. Weverstraat 39.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.