The finishing touch van een huis in Vught

Plattegrond woonkamer huis Vught

Voor de begane grond van een huis in Vught ben ik gevraagd om te helpen met de ‘finishing touch’. De basis in het huis is goed, maar er ontbrak wat gezelligheid & sfeer. Ik heb de opdrachtgevers hiermee geholpen. Voor de zitkamer, eetkamer/ keuken en speelkamer heb ik verschillende adviezen op een rij gezet waar op korte termijn mee aan de slag gegaan kan worden. Daarnaast heb ik ook een paar ingrijpendere voorstellen gedaan voor de lange termijn.

Interieuradvies huis Vught

Interieuradvies huis Vught

Interieuradvies huis Vught

Interieuradvies huis Vught

Bovenstaand foto’s van het oude interieur. 

Het eindresultaat heb ik niet bij mijn opdrachtgevers thuis gepresenteerd zoals gewoonlijk (stay home periode), maar door videobellen. Lang leve de techniek!

Reactie van de opdrachtgevers: “Ik ben heel erg blij met de adviezen die ik van Laura ontvangen heb! Ik was op zoek naar een aantal concrete tips om de beneden verdieping van onze woning net wat meer ‘af’ te maken en die heeft Laura zeer mooi uitgewerkt gegeven. Een mooie presentatie met plattegronden, ideeën, voorbeelden in foto’s én een shopping list. Superfijn en gemakkelijk om nu zelf verder mee aan de slag te gaan.”

Moodboard

Een moodboard vind ik altijd een fijn vertrekpunt voor de rest van mijn interieuradvies. En geeft direct context aan het gehele verhaal. Zoals je kunt zien gaat het om een familie huis, wat strak en modern is ingericht met industriële accenten.

Moodboard Interieur Vught

Kleuren en materialen

In dit finishing touch project lagen de kleuren en materialen natuurlijk al deels vast. Toch is het goed om de kleuren en materialen bij elkaar te zien om te kijken hoe het totaal pallet is. Dan kun je zien of er veranderingen nodig zijn en waar. Ik heb bijvoorbeeld als accenten oud roze toegevoegd en cognac kleurig leer.

Kleuren & Materialen interieur huis Vught

Plattegrond woonkamer

Aan de indeling in de woonkamer heb ik geen grote aanpassingen gedaan. Het is wel handig om op de plattegrond aan te geven waar ik accessoires en nieuwe objecten zou plaatsen

Plattegrond woonkamer huis Vught

Praktische tips – woonkamer

Het eerste idee wat bij mij naar boven kwam voor de woonkamer is een mooi groot vloerkleed. Dit geeft echt warmte. Daarnaast een leuke fauteuil voor de speelsheid en een mooi dressoir/ buffetkast.
Een oudere houten kast kan deze strakke ruimte wat meer karakter geven. Ook een wand met verschillende kunstobjecten zorgt voor meer persoonlijkheid in je interieur. In de ruime nis bij het raam heb ik voorgesteld om een tafeltje met een groot droogboeket erop te zetten. Hier heb je lang plezier van.

Ideeën woonkamer huis Vught

Ideeën woonkamer huis Vught

Plattegrond – keuken/ eetkamer 

De indeling voor de keuken & eetkamer ligt redelijk vast. Op de plattegrond heb ik mijn verschillende adviezen toegevoegd.

Plattegrond woonkamer/ eetkamer

Praktische tips eetkamer

Ook in de eetkamer mag iets meer warmte en sfeer. Dit bereik je bijvoorbeeld door mooie stoffen gordijnen op te hangen bij de pui aan de tuinzijde. Ook leuke kunstwerken aan de muur (bijv. eet gerelateerd) zorgt voor een gezelliger gevoel.

Plattegrond – speelkamer
Het kindje in dit huis heeft een geluk, want hij heeft een heerlijke grote speelkamer tot zijn beschikking. Maar ook hier gold dat het wel erg ruim is en er wat knusheid ontbrak.

Plattegrond speelkamer

Praktische tips – speelkamer

Door een verbreding van de vensterbanken, waar kastjes en een speeltafeltje van worden gemaakt, ontstaat er een intiemer gevoel. Ook een lekker, vrolijk vloerkleed draagt hieraan bij.

Ideeën speelkamer

Shoppinglist
Om dit advies echt wat meer hands on te maken heb ik een shoppinglist gemaakt waarop allerlei adresjes vermeld staan voor items die ik adviseer.

Shoppinglist huis Vught

Ideeën richting de toekomst

Als er in de toekomst nog wat grondiger verbouwd gaat worden (mogelijk) dan zijn de volgende ideeën goed om mee te nemen. Stalen deuren toevoegen als tussendeur of als ensuite deur om de ruimtes beter af te bakenen. Een houten vloer die meer warmte uitstraalt en een andere keuken evt. met een (schier)eiland.

Ideeën lange termijn huis Vught

Hoe vind je dit finishing touch advies?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.