Entrée

Entrée betekent in het Frans binnenkomen. En dat doe je maar één keer, dus als je het doet, moet het goed! Jouw interieur zegt iets over jezelf en bij binnenkomst kun je dat direct laten zien. Je geeft iemand een goed gevoel door een mooie sfeer neer te zetten, te verrassen en een statement te maken.

Waarbij je in de woonkamer vaker een neutralere sfeer wil wegzetten, is de hal een ruimte waarin je lef toont. Ik loop vaak tegen dingen aan zoals een kleurrijk schilderij of een drukke tegeltjes vloer, waarvan ik denk.. ja perfect voor de hal!

In een hal bevindt zich vaak een trap, veel deuren, opbergmogelijkheden, een kapstok en bijvoorbeeld een stoel of bankje. Er is intensief gebruik en het moet tegen een stootje kunnen. Hieronder wat inrichtingsideeën op een rij voor de hal.

Ideeën voor de vloer

Zoals ik al aangaf kan een hal wel iets heftigs hebben. Een vrolijke, Portugese tegeltjesvloer is dus zeker heel geschikt (ook lekker praktisch!). Een klassieke terrazzo / granitovloer vind ik ook heel gaaf! Ik zag onlangs ook een granitovloer met allemaal felle kleurtjes, weer eens wat anders dan zwart/ wit.

Ideeën voor de wanden

Lambrisering, een kleurtje op de muren of een behangetje, is in de hal geen slecht idee. Je loopt vaak intensief door de (niet altijd even brede) ruimte, waarbij je zelf of een tas langs de muur schuurt. Zonde als je wit gestucte muur direct onder de strepen zit… Schrobverf of een donkerdere kleur/ een patroon, kan hiertegen helpen. Ik heb zelf in een deel van de hal Rijksmuseum bloemenbehang aangebracht en in een ander deel van de gang is de helft van de muur licht grijs geschilderd. Tot nu toe gaat dit goed:)

Ideeën voor de trap

Ik ben fan van de traploper! Uit veiligheidsoverwegingen zelf uiteindelijk voor een loper gegaan. Een strakke witgelakte trap is mooi, maar ook wel glad.. dus nu een loper erop. Maar niet getreurd, je hebt zoveel mooie! Echt een toevoeging aan je hal en het loopt heerlijk. Wat vinden jullie van onderstaande voorbeelden? Zelf zijn we voor een iets behoudendere gegaan, maar ook hierin kun je helemaal losgaan!

Inrichting van de hal

Vaak is een hal redelijk donker, ga dus voor goede verlichting. Je kan aan een mooie lichtstraat met spots denken, maar ook een grote opvallende lamp is zeer geschikt. In een hal wil je vaak het een en ander kunnen opbergen. Tegenwoordig kunnen meubelmakers fantastische inbouwkasten maken met een kapstok en bijv. bankje erin. Ontzettend strak en handig.

Accessoires in de hal

Ga voor mooie kunst in de hal! Ik heb laatst zelf een nieuw schilderij een mooi plekje in de hal gegeven en heb in het trappengat een verzameling van kunstwerken, die lekker door blijft groeien. Het criterium is overwegend zwart / wit en afwisseling (niet alleen maar foto’s). Een spiegel in de hal doet het ook altijd goed. Dit maakt de ruimte groter en handig voor de laatste check als je de deur uitgaat.

Hoe ga jij zorgen voor een grandioze entrée?

 

 

De meeste foto’s zijn afkomstig van Pinterest.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.