Woonkeuken Brediuskwartier Bussum

Brediuskwartier keuken
2 jaar geleden was ik al betrokken bij dit gave jaren dertig huis in Bussum waar ik toen het ontwerp voor de hal, woonkamer en de master bedroom maakte. De keuken wilden ze gelijk al iets aan doen, maar dit gehele plan had wat meer voeten in de aarde. Om er echt een ruime woonkeuken van te maken, wilden ze een stuk van de oprit benutten. Hiervoor was een vergunning nodig en er moest nog een aannemer gezocht worden. Dit werd dus fase 2. Maar inmiddels is ook deze fase afgerond en is het hele huis af én zo ongeveer elke cm aangeraakt.
De indeling
Door de uitbouw kwam er extra ruimte, maar nog steeds was de indeling flink passen en meten in deze ruimte. Er waren namelijk veel gekke (geen 90 graden) hoeken en schuine wanden. We hebben flink gepuzzeld met de indeling om ervoor te zorgen dat alles zo optimaal mogelijk benut wordt maar het geheel ook nog ruimtelijk zou aanvoelen en er voldoende licht was.
Overview keuken Bussum
Keuken Bussum eiland en kasten
Stijl
De wens was een iets klassiekere keuken, misschien wel donkerblauw. Hier zijn we uiteindelijk toch voor een iets tijdlozer ontwerp gegaan wat naadloos aansluit bij de rest van het interieur. Een mooie combinatie van notenhouten en kiezel kleurige paneel fronten en een marmerlook blad. Een kraan en spoelbak in brons kleur.
Overvieuw keuken bussum hoge kasten beige
Keuken Bussum aanrecht marmer en noten
Kleur & materiaal
De vloer was ook een vraagstuk. Een houten vloer vonden mijn klanten heel mooi, maar niet praktisch in de keuken, pvc vond ik geen goede optie omdat dit niet mooi zou aansluiten op de originele houten vloer in de hal. Zo kwamen we op een lichte gietvloer wat zorgt voor een mooi contrast en ook praktisch is.
Keuken eiland noten
Voor het verdere kleurenpalet hebben we ons laten inspireren door de kleuren in het originele glas in lood van het huis. En zo kwamen oud roze en verschillende tinten groen naar voren.
De lange blinde muur met de lambrisering en het bijzondere kraanvogel behang van Coordonné zijn de absolute blikvanger en doen enorm veel voor de woonkeuken. De ruime eethoek met comfortabele zitbank zijn een favoriete plek in huis. Door de openslaande deuren en de lichtstraat is er ook meer dan genoeg licht in de woonkeuken.
Raambekleding keuken Bussum
Coordonne behang
Lichtbak keuken Bussum
Lichtplan
Het lichtplan hebben we veel aandacht aan besteed. In een woonkeuken waar veel verschillende activiteiten plaatsvinden is het belangrijk dat dit klopt!
Zo hebben we basisverlichting en functioneel licht ingericht d.m.v. trimless inbouwspots, opbouwspots en een prachtige chandelier boven de eettafel. De sfeerverlichting ontstaat door de wandlampen en de leuke hanglampen boven het bar gedeelte van het kookeiland.
Behang en lambrisering coordonne Bussum
Detail Tooy Lamp
Qua meubilair hebben we gekozen voor een notenhouten tafel met handige poot van Table du Sud, een maatwerkbank en velours stoelen van Fest Amsterdam. De barkrukken van &tradition matchen perfect met het notenhouten kookeiland.
Paneeldeuren keuken bussum
Hoe vind jij het ontwerp geworden? Ik vind het helemaal Le Living stijl:)
Planken keuken Bussum
Fotografie door: Seeinteriors.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.